Opel širi podatkovno bazo za reševanje

20.4.2012

Rüsselsheim. Opel je razširil na spletu dostopno podatkovno bazo, ki vključuje 70 različnih modelov od leta 1991 dalje. Med najnovejšimi avtomobili v zbirki podatkov so Astra GTC, Corsa LPG, različica Comba za prevoz potnikov in Zafira Tourer. Med posodobitve že objavljenih podatkov sodi razširitev podatkov navezujočih se na Ampero, s telefonskimi številkami, na katerih je dosegljiva tehnična podpora v štirih evropskih državah. Internetna podatkovna baza v 24 jezikih zagotavlja reševalnim ekipam hiter dostop do informacij neposredno s kraja nesreče. Opel je prvi izdelovalec avtomobilov, od novembra 2010 dalje, ki tovrstno storitev brezplačno zagotavlja tudi preko pametnih telefonov. Od takrat dalje, ko je bila storitev uvedena, je bilo do danes zabeleženih že 220.000 mednarodnih dostopov na stran.

 

Prednost storitve, ki med reševanjem rešuje življenja, je možnost dostopa do podatkov neposredno s kraja nesreče, tudi preko slehernega konvencionalnega pametnega telefona. Portal namenjen uporabi pametnih telefonov http://opel-rescuecard.com, omogoča hiter dostop do natančnih podatkov o položaju in namestitvi pomembnih komponent ter o zgradbi vozila. Nekaj sekund namreč predstavlja veliko razliko. Mobilne podatkovne baze uporabljajo gasilci in ostali reševalci v vsej Evropi in so dosegljive tudi v ZDA. Zahvaljujoč optimizaciji spletne strani na kateri so dosegljive, se portal samodejno prilagodi slehernemu pametnemu telefonu. Funkcija povečevanja omogoča, da je sleherni kos in del zgradbe avtomobila, dobro viden tudi na manjših zaslonih.

 

Na spletu dostopna podatkovna baza je preprosto dosegljiva s slehernim osebnim računalnikom na naslovu www.ifz-berlin.de in je po novem še bolj prijazna do uporabnikov, saj omogoča neposreden dostop do različnih modelov in različic preko menija. Podatke namenjene reševalcem je mogoče shraniti v PDF zapisu in jih natisniti. Ti standardizirani podatki so bili zbrani in urejeni v sodelovanju z reševalnimi ekipami in izdelovalci avtomobilov. Na spletu so dosegljivi od leta 2009 dalje.