DVE OPLOVI PREMIERI NA ŽENEVSKEM AVTOMOBILSKEM SALONU 2012

16.2.2012

•V Ženevi bosta premierno predstavljena kompakten SUV Mokka in Astra OPC

•Opel bo razkril RAD e – prvo e-kolo izdelano po avtomobilskem principu

•Ampera med finalisti izbora »Car of the Year 2012«

•Oplova tiskovna konferenca 6. marca ob 11.30 uri v hali 2

 

Rüsselsheim. Opel napoveduje za letošnji avtomobilski salon v Ženevi (od 6. do 18. marca 2012) dve premierni predstavitvi v svetovnem merilu, povsem novega sub-kompaktnega SUV Mokka in novo Astro OPC. Popolnoma v skladu z letošnjim sloganom salona »Vožnja v prihodnost«, je Opel z Mokko prvi nemški izdelovalec avtomobilov v hitro rastočem SUV-B segmentu. Udeleženci tiskovne konference Opla v hali 2, ženevskega razstavišča Palexpo, ki bo potekala 6. marca ob 11.30, ne bodo videli le širitve Oplove ponudbe z Mokko in Astro OPC, marveč tudi zagotavljanje večjih emocij znamki in kupcem njenih vozil. Novi kompaktni, športni kupe z močjo motorja 206 kW (280 KM) Astra OPC, je najmočnejša Astra doslej. Zagotavlja izjemno, s čustvi prežeto izkušnjo športne vožnje. Ob vsem tem ima podetje Opel še veliko več razlogov za slavje v letu, v katerem obeležuje 150 let obstoja. Revolucionarna električna Ampera s sistemom podaljšanega dosega, je namreč finalistka izbora za avtomobil leta. Poleg naštetega bo znamka predstavila tudi futuristično e-kolo RAD e. Svojo vodilno vlogo na področju razvoja in uvajanja najsodobnejših tehnologij, bo Opel izpostavil z ekskluzivnim, sekvenčnim sistemom dveh turbinskih polnilnikov dizelskega motorja 2.0 BiTurbo CDTI namenjenega Insignii.

Svetovna premiera: majhen po merah, velik po vsebini – novi Mokka

Kljub dolžini le 4,28 m, zagotavlja Mokka udobno namestitev petim osebam s privzdignjenim sedenjem. Uresničuje Oplovo obljubo združevanja atraktivnega dizajna in inovativnih tehnologij, z funkcionalnostjo višjih razredov, s čemer nagovarja posebej širok krog kupcev. Izkušnja dinamične vožnje izhaja iz treh motorjev. Dva sta bencinska, 1,6-litrski (85 kW/115 KM) in 1,4-litrski motor s turbinskim polnilnikom (103 kW/140 KM), eden dizelski 1.7 CDTI (96 kW/130 KM). Visoko raven varnosti avtomobila zagotavljajo nove tehnologije, ki so na novo vnesene v njegov segment. Mednje sodijo številni sistemi podpore vozniku, delujoči na osnovi kamere spredaj Opel Eye, kakor tudi s pomočjo kamere zadaj.

Opel Mokka bo na voljo s sprednjim in pogonom na vsa kolesa. Različica s pogonom na vsa kolesa (AWD), zagotavlja izredno raven stabilnosti in varnosti, kar omogoča Mokki, da je kos najbolj zahtevnim vremenskim razmeram. V razmerah, v katerih imata največji pomen vodljivost in učinkovitost pogona, je na preizkušnjo postavljen sistem, ki samodejno in nemudoma prenaša moč k zadnjim kolesom. Vse različice Mokke bodo serijsko opremljene z elektronskim nadzorom stabilnosti (ESC), nadzorom pogona (TC), sistemom pomoči ob speljevanju navkreber (HSA) in nadzorom vožnje po klancu navzdol (HDC). Slednja sistema izjemno večata udobje in varnost ob vožnji navkreber in navzdol.


Svetovna premiera: nova Astra OPC, najmočnejša Astra doslej

Z novo Astro OPC bo v Ženevi svetovno premiero doživela najzmogljivejša različica Astre GTC. Različica OPC z dvolitrskim bencinskim motorjem z neposrednim vbrizgom goriva največje moči 206 kW (280 KM) in največjega navora 400 Nm, doseže največjo hitrost 250 km/h. Še nikoli doslej Astra ni dosegla te hitrosti. Vpetje sprednjih koles z vodili High Performance Struts (HiPerStruts) sodi med izstopajoče tehnične vrhunske rešitve, ki omogočajo izrabo izjemne moči pogonskega sklopa brez kompromisov. S povezavo s sistemom samodejnega prilagajanja podvozja FlexRide, z možnostjo izbire delovanja Sport in celo OPC, se Astra OPC postavlja z izjemno prefinjeno vodljivostjo.

Astra OPC ima ob vsem tem tudi visokozmogljive školjkaste sedeže, izdelane po najsodobnejši tehnologiji. Oba sprednja sedeža večata športno in dinamično izkušnjo v vožnji z najsodobnejšimi materiali za zagotavljanje majhne mase, nizkim sedalnim delom in izjemno bočno podporo. Masa novih sedežev je v primerjavi z maso konvencionalnih, manjša za 45 odstotkov. Poleg ostalega je bilo doseženo to tudi z uporabo kompozitnega material, s plastmi brizgane organske snovi. Opel je edini izdelovalec avtomobilov, ki je za sedeže svojega serijsko izdelanega avtomobila uporabil ta, tehnološko izjemno napreden material. Novi sedež je mogoče nastaviti v 18 različnih smereh. Vse nove tehnologije OPC so, edine v ponudbi Opla, prestale 10.000 km dolgo testiranje na dirkališču Nürburgring v Nemčiji. Razdalja 10.000 prevoženih kilometrov, v izjemno zahtevnih pogojih vožnje na progi Nordschleife, je primerljiva s 180.000 prevoženih kilometrih v vsakdanjih razmerah.

Oplov nastop na letošnjem avtomobilskem salonu v Ženevi bo vznemirljiv še zaradi marsičesa drugega. Ne le zaradi 150 let delovanja, ki jih družba obeležuje letos, marveč tudi zato, ker je Ampera, ena izmed njenih najnovejših inovativnih stvaritev, finalistka prestižnega izbora Avtomobil leta 2012. Zmagovalec letošnjega izbora, s seznama sedmih finalistov, bo izbran 5. marca in proglašen dan kasneje ob odprtju letošnjega salona v Ženevi. Uradno bo namreč prva novica o zmagovalcu letošnjega izbora javno objavljena prav na salonu avtomobilov.

Vizija prihodnosti Oplov e-kolo RAD e

Opel bo v Ženevi postavil na ogled tudi dizajnersko študijo RAD e, futuristično e-kolo, skladno z obstoječo strategijo e-mobilnosti znamke, ki bo predstavil koncept popolne združitve individualne in urbane mobilnosti. RAD e, prvo e-kolo izdelano na avtomobilski osnovi z uporabo principov proizvodnje avtomobilske industrije, označuje značilen Oplov oblikovalski jezik, prepoznaven po elementih v obliki bumeranga, skupnih Amperi in študijskemu vozilu RAK e. Njegova pedelec tehnologija z električnim motorjem moči 250 W, zagotavlja pomoč vozniku, ob poganjanju pedal, električno  podprt doseg od 60 do 145 kilometrov. Tako RAD e odgovarja na potrebe mobilnosti uporabnika tam, kjer je uporaba avtomobila omejena, oziroma ni mogoča. RAD e bo predstavljen v času, ko je vloga e-koles vse bolj množična in prepoznana, kot ključna pri integriranju urbanega prometa prihodnosti s povezavo e-koles, avtomobilov in avtobusov. RAD e seveda ob vsem tem, s slogom obuja spomin na Oplovo zgodnje industrijsko obdobje in čas, ko je izdeloval kolesa. Tako so v času obeleževanja 150 let delovanja družbe Opel dizajnerji razvili študijo, ki je sočasno zgodovinsko relevanta in ponuja vizijo prihodnosti.

Novi 2.0 BiTurbo CDTI zaokroža Insigniino dizelsko ponudbo

Obiskovalci avtomobilskega salona v Ženevi bodo lahko izvedeli več o Oplovem novem dinamičnem in izjemno učinkovitem dizelskem motorju 2.0 BiTurbo CDTI, ki bo zaokrožil ponudbo Insigniinih motorjev na plinsko olje. Motor 2.0 BiTurbo CDTI v Insignii doseže 143 kW (195 KM) in največji navor 400 Nm. Ob tem v povprečju porabi 4,9 litra goriva na 100 km (129 g/km CO2). Glede porabe je tako eden najbolj učinkovitih motorjev v srednjem avtomobilskem razredu. Srce motorja je sekvenčna tehnologija dveh turbinskih polnilnikov, doslej ohranjena le za najdražje avtomobilske znamke. A ne le to, motor je prvi, za katerega je bil v avtomobilu uporabljen dvojni sistem hlajenja polnilnega zraka, s popolnoma ločenima tokokrogoma zraka. To so ključne komponente, zaradi katerih je novi dvolitrski motor izjemno odziven in poskočen.

Izjemno priljubljenemu avtomobilu je ob tem namenjena še vrsta drugih, inovativnih vsebin. Vse različice s štirikolesnim pogonom AWD bodo v kratkem na voljo s podvozjem SuperSport, z vzmetenjem, blaženjem in vpetjem koles povzetim iz Insignie OPC (Opel Performance Center), z izjemno zmogljivim vpetjem HiPerStruts. To zagotavlja, da je njihova vozna dinamika ostrejša. Ob vsem tem, novi sistem pomoči vozniku, delujoč na osnovi radarja, dodatno veča aktivno varnost Insignie.


Izboljšave in novosti Astre, Corse, Insignie in Merive

Kot izdelovalec, ki nenehno razvija in izboljšuje ponudbo vozil, bo Opel postavil na ogled v Ženevi avtomobile z najnovejšimi posodobitvami. Corsa Kaleidoscope dodatno širi uspešno družino športne Corse Color Line. Nova možnost ponudbe Color Line je gospodaren, 1,2-litrski bencinski motor ecoFLEX največje moči 51 kW/70 KM, ki s pomočjo sistema Start/Stop porabi v povprečju 5,1 l goriva na 100 km in izpusti 119 g/km CO2.

Meriva, Oplova prvakinja fleksibilnosti, je sedaj na voljo s posodobljenimi pogonskimi sklopi, ki so sedaj še gospodarnejši. Izjemno učinkovit motor 1.4 LPG Turbo ecoFLEX (88 kW/120 KM), najprej vgrajen v Merivo, se postavlja tako z majhnimi stroški za gorivo, kot majhnimi emisijami (124 g/km CO2). Vse različice 1,4-litrskega bencinskega motorja bodo v prihodnje v Merivi na voljo z učinkovitim tehnologijo zmanjševanja porabe goriva Start/Stop. S to tehnologijo je poraba goriva motorja 1.4 Turbo, z največjo močjo 88 kW/120 KM, manjša za 12 odstotkov.

V Oplovem jubilejnem letu lahko kupci naročijo Astro,Corso, Insignio in Merivo posebne izvedbe »150 years Opel«. Ob vsem tem je Opel posodobil tudi vrsto svojih izvirnih tehnologij, kot je na primer integrirani nosilec koles FlexFix, ki ga je sedaj mogoče bolj obremeniti, saj lahko po novem nosi vse do štirih koles (Astra Sports Tourer, Zafira Tourer).

Na voljo je tudi novi sistem pomoči pri parkiranju, katerega delovanje se samodejno sproži, ob vključitvi vzvratne prestave.