Opel na avtomobilskem salonu v Ženevi: Sistem OnStar in »majhne« avtomobilske zvezde v središču pozornosti.

3.3.2015

  • Dr. Neumann, predsednik Opel Group, ob otvoritvi salona premierno predstavil svetovne avtomobilske novosti
  • Opel KARL in Corsa OPC dopolnjujeta najboljšo ponudbo majhnih avtomobilov
  • Opel OnStar postavlja nova merila digitalne povezljivosti, raznovrstnih storitev in izjemne varnosti

Rüsselsheim/Geneva. Začetek letošnjega, 85. avtomobilskega sejma v Ženevi je izjemno impresiven. Ob otvoritvi Oplovega razstavnega prostora (hala 2, razstavni prostor št. 2231), na prvi novinarski dan (za obiskovalce bo sejem odprl vrata od 5. do 15. marca), je namreč predsednik Opel Group dr. Karl-Thomas Neumann javnosti predstavil dve avtomobilski svetovni premieri. Nov majhen avtomobil KARL in super športno Corso OPC, najmočnejšo različico pete generacije velike Oplove prodajne uspešnice. Dr. Neumann je ob tem izpostavil Oplovo zapriseženo zagotavljanje izjemne vrednosti avtomobilov znamke ob sočasnem ohranjanju, kar najbolj dostopne cene.

 

»Opel KARL je z združitvijo vsakdanje uporabnosti z udobjem in sodobnimi tehnologijami posebej prepričljiv za kupce pozorne na ceno. Kot atraktiven petvratni avtomobil je namreč v Nemčiji na voljo od 9500 evrov dalje. Čeprav bo KARL zapeljal v prodajne salone šele junija, so samo v Nemčiji pooblaščeni prodajalci zanj doslej prejeli že 15.000 naročil. KARL je tako resnično pripravljen na leteči start,« je na Oplovi novinarski konferenci v Ženevi dejal dr. Neumann. »Za našo Corso nove generacije, ki je pripeljala na trg pred nekaj tedni, se je doslej odločilo že več kot 130.000 kupcev. Sedaj pa smo z novo Corso OPC postavili češnjo na torto. Za visokozmogljiv avtomobil za entuziaste, ki stavijo na strast in vznemirljivost, je potrebno odšteti posebej razumno ceno. S KARLOM, ADAMOM in novo Corso imamo sedaj najmočnejšo ponudbo majhnih avtomobilov v zgodovini znamke. To je najmlajša tovrstna ponudba na trgu.«

 

Svetovna premiera Opel KARLA: najmanjši zvezdnik velikega potenciala

 

Povsem novi KARL je čistokrvni Opel s prostorom za pet potnikov in za dva velika zabojčka pijače v prtljažniku. Zanj v Nemčiji zahtevajo od 9500 evrov dalje. Raven udobja in varnosti 3,68  metra dolgega avtomobila večajo kakovostni sistemi pomoči voznikom, ki so doslej bili na voljo le v občutno dražjih avtomobilskih razredih. Med tovrstne sisteme sodi kamera spredaj Opel Eye, z integriranim sistemom Lane Departure Warning, servo ojačevalnik volana s programom delovanja City Mode, Park Assist in samodejni tempomat z omejevalnikom hitrosti.

 

Svetovna premiera Opel Corse OPC: vsakdanje uporaben avtomobil testiran na Nürburgringu

 

Razvita na legendarni progi Nürburgring Nordschleife je nova Corsa OPC kupcem na voljo z 1,6-litrskim bencinskim motor s turbinskim polnilnikom, ki se postavlja z največjo močjo 152 kW/207 KM in največjim navorom 280 Nm, ki ga motor doseže s pomočjo funkcije overboost. Preko ročnega šeststopenjskega menjalnika, s kratkimi prestavnimi razmerji, se velika moč in navor motorja OPC prenaša na prvi kolesni par. Majhna Oplova športnica pospeši od nič do 100 km/h v manj kot sedmih sekundah in doseže največjo hitrost 230 km/h. Ob velikih zmogljivostih izstopa tudi z omejeno porabo goriva, ki v kombiniranem ciklu znaša manj kot 7,5 litra na 100 km. Ob vsem združuje inovativni sistem vzmetenja FSD (Frequency Selective Damping) izjemno športnost z visoko ravnijo udobja.

 

Evropska premiera Opel OnStar: avgusta dalje bo najprej na voljo na 13 trgih

 

Opel je s sistemom OnStar storil nov, odločen korak na področju avtomobilskega omreženja in povezovanja. Sistem se je v globalnem merilu že dokazal z izjemno ravnijo varnosti in zagotavljanjem nove vrednost storitvam napredne informacijske tehnologije v avtomobilski industriji. V letošnjem letu ga bo Opel pripeljal tudi na evropski trg. Od avgusta dalje bodo namreč avtomobili znamke opremljeni s sistemom Opel OnStar. Sprva bo sistem na voljo na 13 evropskih trgih: v Avstriji, Belgiji, Franciji, Nemčiji, na Irskem, v Italiji, Luksemburgu, na Nizozemskem, Poljskem, Portugalskem, v Španiji, Švici in Veliki Britaniji. Kasneje pa bo postopoma dostopen tudi na drugih evropskih trgih. Danes sistem OnStar uporablja že približno sedem milijonov uporabnikov v ZDA, Kanadi, na Kitajskem in v Mehiki. Sistem jim nudi povezavo 4G LTE, s katero so avtomobili postali zmogljive mobilne Wi-Fi vstopne točke, ob sočasnem zagotavljanju samodejnega povezovanja in storitev v sili ter daljinskem nadzoru in upravljanju preko pametnega telefona.

 

»Večkrat nagrajevani informacijsko zabavni sistem IntelliLink dokazuje, da Opel posveča posebno pozornost povezljivosti in omreženju. Sistem Opel OnStar, za katerega smo že prejeli nagrado Connected Car Award, pa je nov dokaz, da želimo najširšemu krogu uporabnikov zagotoviti trendovske inovacije na področju povezljivosti in omreženja,« je dejal predsednik Opla dr. Karl-Thomas Neumann. »Opel OnStar je najsodobnejša tehnologija s katero postaja vožnja postaja varnejša in sočasno udobnejša. Z njo bomo, z neposrednim dialogom z uporabniki naših avtomobilov vzpostavili tesnejšo vez med njimi in našo znamko. Z vsem tem bomo prepričali še več avtomobilskih kupcev, da je izbira Opela prava odločitev.«