Opel s štirimi premierami na avtomobilskem salonu v Moskvi

16.8.2012

  • V središču avtomobilskega salona v Moskvi: nova Astra limuzina
  • Poleg tega še prva predstavitev prenovljenih različic: petvratne Astre in Sports Tourerja
  • Opel začenja motorno prenovo z novo generacijo bencinskih motorjev
  • Veliko zaupanje v Rusijo kot hitro rastoči trg

 

Rüsselsheim/Moskva. Opel letos v Rusiji prvič s premierno predstavitvijo. Na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Moskvi, ki bo vrata za obiskovalce odprl od 29. avgusta do 9. septembra, bo namreč kot nesporno zvezdo Oplovega razstavnega prostora odkril štirivratno Astro limuzino.

 

Nikoli prej se Opel v Moskvi ni predstavil na tako velikem razstavnem prostoru, kot tokrat, ko bo svojo ponudbo postavil na ogled na 1750 kvadratnih metrih v dvorani 14. Opel je svojo predstavitev na salonu obogatil še z dvema premiernima predstavitvama za ruski avtomobilski trg. Novo ponudbo Astre bodo namreč dopolnilne osvežene različice petvratne kombilimuzine in Sports Tourerja. Prav tako prvič bo na salonu javno predstavljena nova generacija bencinskega motorja srednje velikosti.

 

Na avtomobilskem salonu v Moskvi se pričakuje več kot milijon obiskovalcev. Le-ti bodo imeli možnost videti še dve Oplovi premieri v Rusiji - na ogled bosta namreč postavljeni Astra OPC z močjo motorja 206 kW/280 KM in Mokka s katerim Opel, kot prvi nemški izdelovalec vstopa v SUV-B segment.

 

Astra limuzina kot ključni člen strategije rasti

 

»S športnim in elegantnim dizajnom je nova Astra limuzina vnesla nove elemente v segment štirivratnih avtomobilov,« pravi podpredsednik Opla zadolžen za marketing in poprodajo Alfred E. Rieck.

 

»Tako kot vse naše Astre ponuja visoko tehnološko raven in izjemno kakovost. Nova Astra limuzina je pomemben člen Oplove produktne ofenzive in ima ključno vlogo v strategiji rasti. Je slogovno skladna, cenovno dostopna alternativa številnim štirivratnim limuzinam srednjega razreda. Zato ima izjemno velik potencial za rast ne le v Rusiji, marveč tudi v številnih drugih evropskih državah.«

 

Limuzina je pomembna razširitev Astrine ponudbe, ki je sedaj še bolj razčlenjena in vseobsežna z novimi pogonskimi sklopi, sistemi pomoči vozniku ter svežim športnim dizajnom. S svojo elegantno zunanjostjo, s tipičnimi Astrinimi značilnostmi, z bogatim naborom vrhunskih tehnologij - nekatere med njimi so edinstvene za segment - nagovarja nova Oplova štirvratna limuzina še posebej zahtevne kupce. V dolžino meri 4658 mm, v širino 1814 mm in v višino 1476 mm. Z medosno razdaljo 2685 mm se postavlja z veliko prostornostjo notranjosti. V ločenemu prtljažniku je prostora za 460 litrov, kar je 90 litrov več kot v petvratni različici. Z zlaganjem v razmerju 60:40 deljive zadnje sedežne klopi se lahko prostornina prtljažnika poveča na 1010 litrov.

 

Novi 1,6-litrski turbo bencinski motor začenja motorno prenovo

 

Opel je oznanil temeljito prenovo motorne ponudbe. Prva faza načrta je pravkar stekla. Pripravljene so tri popolnoma nove družine motorjev. S premierno predstavitvijo v Moskvi bo ponudbo dopolnil prvi med temi novimi motorji, bencinski štirivaljnik z delovno prostornino 1598 kubičnih centimetrov, turbinskim polnilnikom, sredinskim neposrednim vbrizgom goriva in s tehnologijo Start/Stop.

 

Novi SIDI (spark ignition direct injection) ECOTEC motor doseže izjemen navor 300 Nm. Serijska izdelava motorja bo stekla konec leta, Rusija pa bo eden izmed njegovih največjih trgov.

 

Rusija je tretji največji trg za Astro, veliko povpraševanje po kompaktnih limuzinah

 

Rusija ima velik pomen za Opel. Za Nemčijo je namreč trenutno drugi največji evropski avtomobilski trg. Lani je bilo tam prodanih okrog 70.000 vozil Opel, letos pa je prodaja Opla v obdobju januar-julij zrasla za 29 odstotkov, kar je dvakrat hitreje kot je rasel trg. Po napovedih sodeč naj bi Rusija že leta 2014 s prodajo 3,4 milijona vozil postala največji trg v Evropi. Njen potencial rasti sloni predvsem na majhnem povprečnem številu vozil na prebivalca. Rusija na primer premore le polovico vozil na prebivalca v primerjavi z Nemčijo. Prav tako je več kot polovica vozil na ruskih cestah starih več kot deset let. Na tem izjemno rastočem trgu je povpraševanje po limuzinah in SUV-ih posebej veliko. Lani je več kot 60 odstotkov limuzin vseh razredov prodanih v Evropi bilo prodanih v Rusiji. V kompaktnem segmentu se je lani v Rusiji 51 odstotkov kupcev odločilo za limuzino. Rusija je po Nemčiji in Veliki Britaniji, tretji trg po obsegu prodaje Astre v Evropi in prav zato se je Opel odločil za svetovno premiero novih članov Astrine družine – štirivratne limuzine, petvratne različice in Sports Tourerja - prav na avtomobilskem salonu v Moskvi.

 

Astra je daleč najuspešnejši Oplov model v Rusiji. Le v prvi polovici leta 2012 je njen tržni delež v kompaktnem razredu zrasel s 4,4 na 6 odstotkov.