Nova Astra prihaja na slovenski trg ob Oplovem jubileju.

6.11.2015

  • Oplova zvezda Astra zasijala v ambientu Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij v Vitanju
  • Od 5. novembra dalje Astra že v vseh Oplovih salonih po Sloveniji
  • Prihod nove Astre sovpada z 20. obletnico Oplove podružnice v Sloveniji

 

Ljubljana/Vitanje. Opel je v prečudovitem ambientu Kulturnega središča evropskih vesoljskih tehnologij v Vitanju izbrani družbi predstavil enega najpomembnejših, če ne celo najbolj pomemben model v svoji paleti, novo Astro. Novinka predstavlja kvantni preskok kompaktnega razreda glede učinkovitosti, povezljivosti, premijske opreme in novega, atletskega dizajna. Njeno premierno predstavitev so Oplovi predstavniki pospremili v družbi svojih pooblaščenih trgovcev in poslovnih partnerjev, katere so zabavali glasbena skupina Muff s karizmatično pevko Senidah, plesni virtuozi Maestro, skozi večer pa sta jih popeljala voditelja Ivana Šundov in David Urankar.

 

Dogodek je povezoval dva pomembna mejnika letošnjega leta za znamko Opel v Sloveniji: uradni začetek prodaje nove Opel Astre, ki je izredno priljubljen model med Slovenci in praznovanje 20-letnega delovanja Oplove pisarne v Sloveniji. Leta 1995 je bilo namreč ustanovljeno podjetje Opel Marketing, ki je takrat pričelo s podporo trem Oplovim pooblaščenim prodajalcem, medtem ko Oplova podružnica v sedanji obliki, pod okriljem podjetja Opel Southeast Europe, s sedežem v Budimpešti na Madžarskem, danes skrbi za razvejano mrežo devetih pooblaščenih trgovcev oziroma 23 prodajno servisnih centrov.

 

V teh dveh desetletjih delovanja podjetja na slovenskem avtomobilskem trgu so bila vozila Opel vedno priljubljena izbira kupcev, strokovna publika pa jim je podelila kar nekaj laskavih nagrad in nazivov, kot so Slovenski avto leta za Corso, Poslovni avto leta časnika Finance za Insignio in Službeni avto leta za Astro ter Žurnalov eko avtomobil za Ampero. Čeprav je prodaja vozil osnovna dejavnost podjetja, ob tem izvajajo tudi druge družbeno odgovorne aktivnosti, saj so partner projekta Najboljši poslovni vozniki časnika Finance, kjer voznike službenih vozil učijo varne in varčne vožnje, so dolgoletni partnerji Maratona treh src v Radencih in ljubljanskega živalskega vrta, ki so mu priskočili na pomoč z Movanom in Combom ter nenazadnje skrbijo za dobro voljo kot partner Stand up festivala Panč na Ljubljanskem gradu.

 

Borut Gazvoda, direktor Opla v Sloveniji, je ob svojem nagovoru gostom dejal: »Morda res nismo med največjimi trgi, saj štejemo le 0,35 % Oplove evropske prodaje, vendar smo prodorni in močno prisotni z našimi modeli vozil v celotnem skupnem voznem parku Slovenije ter med uspešnejšimi na nekaterih področjih, kot sta odzivnost na povpraševanja strank in skrb za njihovo zadovoljstvo. Nenazadnje po slovenskih cestah vozi več kot 90.000 Oplovih vozil in vsako deseto prodano vozilo privatnemu kupcu v Sloveniji je znamke Opel.«

 

Naslednje Oplove prodajne številke bo zagotovo močno krojila tudi nova generacija Oplove prodajne uspešnice, ki je bila razvita popolnoma na novo in so ji namenjeni ekskluzivno le motorji najnovejše generacije. Številne generacije Astre so prinesle inovativne tehnologije iz višjih razredov v cenovno dostopni razred kompaktnih avtomobilov. Sleherna generacija vozila je ob tem dvignila merila za varnost, udobje in učinkovitost. Tako se tudi nova Astra postavlja s številnimi varnostnimi sistemi in sistemi podpore, doslej neuporabljenimi v kompaktnem razredu.

 

Povsem nova Astra torej ni le lažja, bolj aerodinamična, gibčna in učinkovitejša, kot kadarkoli doslej. Je tudi varnejša, udobnejša in seveda modernejša ter predstavlja Oplovo pot v prihodnost.