Opel je prejel še eno nagrado, tokrat za Vivaro, najpomembnejšega predstavnika med lahkimi gospodarskimi vozili.

26.5.2015

Opel je prejel še eno nagrado, tokrat za Vivaro, najpomembnejšega predstavnika med lahkimi gospodarskimi vozili. Izbor “Gospodarsko vozilo leta 2015” vsako leto organizira revija Transport v sodelovanju z revijo Mehanik in voznik in letos je izbor potekal že desetič po vrsti. Izbor GVL je sestavljen iz dveh delov, kjer v prvem delu glasujejo bralci za svoje priljubljeno vozilo preko glasovnic in spleta. Ta del izbora je potekal od začetka marca do konca aprila 2015. Drugi del izbora predstavljajo glasovi žirije.

Glede na izbor bralcev in žirije, so letošnji zmagovalci naslednji: v kategoriji »Tovornjaki« je zmagal Mercedes-Benz Actros SLT, v kategoriji “Avtobusi” je prvo mesto osvojil MAN Lions City CNG in v kategoriji “Lahko gospodarsko vozilo« je lovorika pripadla dvojčku Opel Vivaro / Renault Trafic. Preostali finalisti izbora zadnje kategoriji so bili še Citroen Jumper / Peugeot Boxer / Fiat Ducato, Iveco Daily in Mercedes Benz Vito.

Borut Štajnaher, urednik revije Transport (prvi z desne) in Matjaž Gregorič, namestnik urednika revije Mehanik in voznik (prvi z leve), so predali nagrade zmagovalcev izbora v kategoriji “Lahko gospodarsko vozilo 2015”. V imenu podjetja Renault je nagrado prevzel Miguel Angel Calderon, direktor marketinga za regijo Adriatic (drugi z desne) in v Oplovem imenu Borut Gazvoda, direktor podjetja Opel Slovenija (drugi z leve). Le- ta je ob prevzemu nagrade dejal: »Nagrade smo izjemno veseli in dokazuje, da se dobro in učinkovito partnerstvo pri razvoju gospodarskega vozila še kako obrestuje. Svež dizajn, funkcionalnost, najsodobnejši sistemi pomoči, številne praktične rešitve v kabini, varčni motorji in nizki stroški lastništva - to so značilnosti, ki so novi Opel Vivaro postavile na zmagovalno stopničko. Je Oplovo najpomembnejše lahko gospodarsko vozilo in nagrada "Gospodarsko vozilo leta 2015" mu bo dala še dodatni zalet pri uspešnosti na trgu.«