Nova Opel Meriva že v prodajnih salonih.

19.2.2014

  • Dizajn: Osvežena oblika prvakinje ergonomičnosti in prilagodljivosti
  • Pogonski agregati: vsi v skladu z Euro 6, vključno z novo generacijo motorja 1.6 CDTI
  • Povezljivost: sedaj z Oplovim informacijsko zabavnim sistemom IntelliLink
  • Prilagodljivost in ergonomičnost: ključni značilnosti za uspeh Merive
  • Kakovost: po neodvisnih poročilih vodilna v kakovosti in zadovoljstvu uporabnikov
  • Vstopna cena: Meriva Selection, 1.4 ECOTEC®, 74 kW/100 KM s Cool paketom že od 12.660 evrov

 

Ljubljana. Oplova prvakinja ergonomičnosti in prilagodljivosti z letošnjim letom postaja privlačnejša, učinkovitejša in bolj funkcionalna. Z osveženim dizajnom, s ponudbo motorjev, ki so že sedaj v skladu z merili Euro 6, z novimi menjalniki z lahkotnejšim in natančnejšim prestavljanjem ter novo generacijo informacijsko zabavnega sistema IntelliLink združljivim s pametnimi telefoni, nadaljuje uspešno zgodbo, ki se je pričela leta 2003, ko je zapeljala na trg prva generacija Opel Merive. Takrat je vzpostavila nov segment majhnih enoprostorcev, postavila izjemna merila za prilagodljivost in presegla magično število milijon prodanih primerkov.

 

Druga generacija je med kupce zapeljala leta 2010 z inovativnimi rešitvami, kot so: zadaj vpet drugi par vrat FlexDoors, prilagodljivi zadnji sedeži FlexSpace, ergonomična sprednja sedeža, številni domiselni predali in odprtine za odlaganje in različnih predmetov (FlexRail) ter integrirani nosilec koles FlexFix in odločno dvignila merila prilagodljivosti in ergonomičnosti. Ob privzdignjenih sedežih je to ključnega pomena za njen izjemen uspeh.

 

Meriva postavlja posebej visoka merila tudi za varnost, kakovost in zadovoljstvo uporabnikov. Poleg tega, da ohranja največje število pet zvezdic Euro NCAP svoje predhodnice, se je v najnovejšem poročilu TÜV Report 2014, v katerem je zajeto skorajda osem milijonov rabljenih avtomobilov različnih znamk, izkazala za avtomobil z najmanjšim deležem okvar v kategoriji od dveh do treh let starih avtomobilov. Tudi v študiji zadovoljstva lastnikov vozil VOSS (Vehicle Ownership Satisfaction Study), ki ga je opravil J.D. Power Satisfaction Survey, je z indeksom zadovoljstva 80,6 prepričljivo zmagala.

 

Nova Meriva je na voljo z novimi bencinskimi in dizelskimi motorji ter motorjem na avtoplin (LPG). Motorji so že danes skladnih z merili Euro 6, katerih obvezna uveljavitev stopi v veljavo od septembra 2015 dalje. Med njimi izstopa nova generacija dizelskega motorja 1.6 CDTI, ki je posebej prepričljiv z majhno porabo in okoljsko spoštljivostjo ter je ob izjemno tekočem in uglajenem delovanju najbolj tih dizel v razredu. Merivi bo najprej namenjena različica motorja 1.6 CDTI z največjo močjo 100 kW/136 KM, s katerim porabi le 4,4 l goriva na 100 kilometrov in izpusti v ozračje 116 g CO2/km. Nove izvedbe motorja bodo na voljo v bližnji prihodnosti. Mednje bo sodila tudi različica z največjo močjo 81 kW/110 KM, izstopajoča tako po porabi, 3,8 litra na 100 kilometrov, kot glede izpusta CO2, le 99g/km. Z njo bo Meriva edini enoprostorec, ki ga žene bencinski ali dizelski motor z izpustom CO2 manjšim od 100 g/km. Zahvaljujoč 50-milijonski evrski naložbi v optimizacijo obstoječih pet in šest stopenjskih menjalnikov so odločno izboljšani tudi menjalniki nove Merive.

 

Novi Merivi je namenjena tudi nova generacija zabavno informacijskega sistema IntelliLink, ki omogoča popolno integracijo pametnega telefona z vozilom. Sestavljajo ga sedempalčni barvni zaslon velike ločljivosti, povezava Bluetooth za prostoročno upravljanje telefona, povezava za pretok avdio vsebin in dodatne možnosti povezave s priključkom USB. Navigacijski sistem, ki je integriran pri izvedbah sistema Navi 650 in Navi 950 IntelliLink je izjemno hiter in natančen.

 

»Nova Meriva privlači kupce, ki želijo sočasno veliko udobja, prilagodljivost ter domiselne in praktične rešitve za privlačno ceno. Z novostmi, kot so osvežena oblika, novi učinkoviti in varčni motorji, posodobljeni menjalniki in informacijsko zabavni sistem IntelliLink, bo svoj položaj na trgu zagotovo še utrdila«, je ob začetku prodaje nove Merive dejal Borut Gazvoda, direktor Opla v Sloveniji.

 

V prodajne salone je zapeljala z atraktivnimi cenami, ki ostajajo na ravni predhodnice. Tako je za vstopno Merivo Selection 1.4 ECOTEC z 74 kW/100 KM potrebno odšteti 14.520 evrov. V kolikor bogato osnovno opremo Merive Selection (ABS/ESP, šest varnostnih zračnih blazin, Isofix pritrdišča, daljinsko centralno zaklepanje, električni pomik prednjih stekel, ogrevana in električno nastavljiva zunanja ogledala, električna parkirna zavora s sistemom za pomoč pri speljevanju v klanec, …) nadgradimo s paketom, ki vsebuje klimatsko napravo in potovalni računalnik, bo takšna Meriva, z upoštevanim prihrankom, na voljo že za 12.660 evrov.