Opel ecoFLEX delavnica v sodelovanju s Siol Avtomoto

13.6.2012

»Dražje gorivo, cenejša vožnja« je ime projekta varčne vožnje, ki sta ga skupaj organizirala Avtomoto Siol in Opel Slovenija z Oplovimi ecoFLEX modeli. Projekt se je začel v aprilu z izbiro treh udeležencev, ki so bili pripravljeni poskusiti znižati porabo goriva na njihovi vsakodnevni vožnji v službo s pomočjo inštruktorja varne in varčne vožnje, Andrej Brgleza. Najprej so vozili, kot vedno vozijo, nato so se na drugo vožnjo odpravili tako, da so poslušali napotke inštruktorja. Vsi trije so v času kratke vožnje z Astro, Merivo in Insignio uspeli znižati povprečno porabo goriva tja do 1 litra.

Na Siolovi spletni strani objavljene reportaže so bile polne inštruktorjevih napotkov za eko vožnjo. Nato so se bralci spet lahko prijavili za sodelovanje na Oplovi ecoFLEX delavnici. 30 izmed njih so izžrebali, da s svojimi partnerji in družinami pridejo na letališče pri Slovenj Gradcu in preživijo soboto v družbi novinarjev Avtomota, predstavnikov podjetja Opel Slovenija in seveda Oplovih avtomobilov - Corse, Astre, Astre GTC, Merive, Zafire Tourer, Insignie in Ampere.

Za udeležence so bile organizirane tri delavnice:

  • Varčna vožnja - praktični preizkus z napotki novinarjev za eko vožnjo
  • Varno in dinamično - predstavitev in preizkus na poligonu z inštruktorjem varne vožnje
  • Ampera - prihodnost je danes - predstavitev in preizkus s predstavnikom podjetja Opel Slovenija


Sodelujoči v Opel ecoFLEX delavnici so bili navdušeni nad impresivnimi številkami povprečne porabe goriva, ki so jih uspeli doseči v vožnji s pomočjo »eko napotkov« novinarjev. Nič manj niso bili navdušeni nad Ampero, za katero so skoraj enotnega mnenja, da je to v tem trenutku edini električni avtomobil resnično primeren za vsakdanjo rabo.

 

Več na spletni strani: Avtomoto Siol