Opel Ampera je prispela v Slovenijo

3.5.2012

Tik pred prvomajskimi prazniki je bila v Sloveniji predstavljena Opel Ampera. Tridnevni dogodek je bil poln zelo pozitivnih odzivov vseh, ki so jo pobliže spoznali ali se z njo odpravili na testno vožnjo. V tem času je Ampera Roadshow gostila različne javnosti: Oplove trgovce, poslovne partnerje, predstavnike različnih podjetij, ki se zanimajo za okolju prijazna vozila, mnenjske voditelje, vipovce, vladne ustanove in nenazadnje predstavnike medijev.

 

Prvi dan je bila Opel Ampera predstavljena Oplovim trgovcem ter poslovnim partnerjem, ki prihajajo iz leasing in rent-a-car podjetij. S podrobnostmi o naprednosti in vsakodnevni uporabnosti Ampere so bili seznanjeni v predstavitvi predstavnikov Opla in na testnih vožnji. Naslednje jutro se je pred Kolosejem zbralo več kot 30 predstavnikov avtomobilističnih medijev, ki so se z Amperami zapeljali proti Hidroelektrarni Medvode, kjer je potekala novinarska konferenca in ogled hidroelektrarne.

 

Sredino popoldne se je odvijalo v družbi vladnih ustanov, kot je Urad vlade za podnebne spremembe ali Urad predsednika republike, kot tudi vipovcev in oblikovalcev javnega menja. Skoraj soglasno so se strinjali, da je Ampera pravzaprav edini uporaben električni avtomobil v tem trenutku ter da bo podjetje Opel zagotovo prispevalo k revoluciji na področju mobilnosti. Dan se je zaključil z E-zabavo za vse zaposlene pri Oplu v Sloveniji in zaposlene pri Oplovih trgovcih. Nasmejal jih je Tin Vodopivec, za glasbo je poskrbel DJ Sylvain, prepevala pa je Lara Love. Zadnji dan Ampere Roadshow je potekal v družbi podjetij, ki so ekološko ozaveščena in se zanimajo za okolju prijazna vozila.

 

Na tridnevnem dogodku se je skupaj zbralo več kot 100 ljudi, ki so si ogledali in preizkusili revolucionarno Opel Ampero. Kmalu po dogodku je stekla prodaja tega tehnološko naprednega vozila pri Ampera trgovcema, kjer je na ogled tudi vsem preostalim, ki se navdušujejo nad električnimi vozili.