Inovacije – vožnja in dinamika
Oplove inovacije – FlexDoors®

FlexDoors®

Sopotnikom omogočite preprosto vstopanje in izstopanje.

Odprite vrata v novo razsežnost udobja in priročnostiy

VOZNA DINAMIKA.

To so vrhunski športniki trenutne Oplove palete vozil: modeli OPC – opremljeni z zmogljivimi motorji, ki jamčijo izjemno vozno dinamiko in natančno vodenje. Spoznajte inovativne tehnologije, ki so na voljo za vaš najljubši Oplov model, in si privoščite dobro mero užitka pri vožnji.Opel Innovation - FlexRide

FlexRide – prilagajanje vozila za boljšo vožnjo

FlexRide ima dve vlogi. Omogoča vam preklop med tremi različnimi voznimi načini, ki ustrezajo vašemu trenutnemu razpoloženju: izbirajte med običajnim Normal, sproščenim Touring ali vznemirljivim Sport. Ne glede na izbrani način, FlexRIdesamodejno prilagaja sistem blaženja, tako da zagotavlja največjo varnost in najboljši nadzor.


Enlarge

Natančnejše upravljanje s prilagodljivim štirikolesnim pogonom 4x4

Aktivni sistem štirikolesnega pogona zagotavlja boljše upravljanje in stabilnost v vseh voznih razmerah. Prilagodljivi štirikolesni pogon združuje vse prednosti običajnih mehanskih in hidravličnih štirikolesnih pogonskih sistemov.


Enlarge

Zadnja os z Wattovim členom: boljše vodenje, večja stabilnost in več udobja

Zadnja os s sestavljeno ročično gredjo je izpopolnjena s premišljeno vgrajenim Wattovim členom in zagotavlja odlično zmogljivost na vseh vrstah cest. Prednosti te inovativne zasnove zadnje osi pred klasično večtočkovno zasnovo so velikost, teža in učinkovitost. Izboljšana je tudi varnost: vrtljivi srednji člen je pritrjen na podvozje, kjer prevzame stranske sile, ki delujejo na vzmetenje pri vožnji skozi ovinke. Tehnologijo, ki je bila prvotno uporabljena v dirkalnih in reli avtomobilih, je Opel še dodatno izpopolnil, da je hrup v kabini zaradi cestišča manjši.


Enlarge

Prednje vzmetenje HiPerStrut

Za najboljši možni oprijem s skoraj neznatnim vplivom navora na krmiljenje ima prednje vzmetenje modela GTC visokozmogljive vzmetne noge (imenovane HiPerStruts), napredno tehnologijo, ki je običajno vgrajena le v najbolj športne avtomobile te velikosti.


Enlarge

Večja zmogljivost, manjša poraba: zmanjšanje delovne prostornine z motorji ecoFLEX

Naši novi motorji ecoFLEX s turbopolnilnikom so odličen primer, kako je učinkovitost mogoče povečati tudi z zmanjšanjem prostornine. Ventilni sklopi z manjšim trenjem, izpušni ventili z natrijevim polnilom, krajši bati in funkcija kratkotrajnega povečanja polnilnega tlaka zagotavljajo večjo moč in navor motorja ter manjšo porabo in emisije.


Enlarge

Inteligentna dizelska tehnologija BiTurbo

Motor 2.0 BiTurbo CDTI s 143 kW/195 KM in 400 Nm navora je zasnovan za izjemno dinamično, odzivno in tekoče pospeševanje. Posebna odlika štirivaljnega motorja z vbrizgavanjem s skupnim vodom je sistem z zaporednima turbopolnilnikoma z dvostopenjskim polnjenjem. To tehnologijo so doslej uporabljale samo najdražje prestižne znamke. Opel je poskrbel, da je dostopna tudi v kompaktnem razredu.


Enlarge

Motorji SIDI Turbo

S 125 kW (170 KM), do 280 Nm navora in varčno porabo tehnološko napredni motor z neposrednim vbrizgom 1.6 SIDI Turbo dokazuje, da je zmanjšanje delovne prostornine možno brez zmanjšanja moči. Zmogljivejši brat, 2.0 SIDI Turbo, razvije kar 184 kW (250 KM) – poseben mejnik v razredu s to delovno prostornino. Poleg izjemne učinkovitosti oba motorja odlikujeta vrhunsko umirjeno delovanje in udobje pri tihi vožnji.

Enlarge

1.0 Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom

Varčna poraba in emisije manjšega motorja s prefinjenostjo in močjo večjega agregata. Novi trivaljni motorji 1.0 Turbo ECOTEC® dosežejo vrhunsko učinkovito porabo goriva z neposrednim vbrizgom in turbopolnilnikom. Z močjo 66 kW (90 KM) ali 85 kW (115 KM) za nadvse zabavno vožnjo s samo 99 g/km CO2 je ADAM daleč pred drugimi.

 

Oglejte si novi 1.0 Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom z modelom

Enlarge

Euro 6 dizelski motorji

Od 1. septembra 2015 dalje postaja Euro 6 standard obvezen. Tako so dizelski motorji ob svojem delovanju čistejši.

 

Oglejte si dizelske motorje nove generacije z Euro 6 standardom na vozilih: