Inovacije – varnost
Oplove inovacije – FlexFix®

FlexFix® za vaše kolo

Vgrajeni nosilni sistem za kolesa preprosto povlečete iz zadnjega odbijača.

Prilagodljivost uporabe avtomobila in kolesa
Oplove inovacije – sistem Infotainment

Sistem Infotainment

Zabavajte se in komunicirajte, ne da bi zašli.

Udobje vgrajenih informacijskih in razvedrilnih sistemov
Oplove inovacije – električna mobilnost

Električna mobilnost

Vstopite v prihodnost mobilnosti: revolucionarna vozila z električnim pogonom, ki omogočajo vožnjo brez sklepanja kompromisov.

Več o tem

VARNOST.

Ne preseneča, da sta Astra in nova Insignia dosegli najvišje ocene na varnostnih testiranjih Euro NCAP. Naša vozila so opremljena s številnimi funkcijami za pasivno varnost, ki zagotavljajo optimalno zaščito v primeru prometne nesreče. Aktivne varnostne funkcije pomagajo preprečevati nesreče z opozarjanjem voznika na nevarnost in ohranjanjem stabilnosti vozila.

Oplove inovacije – AFL+

Sistem prilagodljivih žarometov za varnejšo vožnjo ponoči

Predstavljajte si žaromete, ki razpršitev in intenzivnost svetlobe prilagajajo okolici, vremenu in hitrosti vozila. Oplov napredni sistem prilagodljivih žarometov (AFL+) omogoča varnejšo in bolj sproščeno vožnjo ponoči, saj izboljša vidljivost v zavojih. Sistem prilagodljivih žarometov, ki je najnaprednejši v avtomobilski industriji, samodejno izbira med devetimi različnimi funkcijami osvetlitve in brez slepljenja drugih voznikov zagotovi optimalno osvetlitev v vsaki vozni situaciji. To omogoča bolj sproščeno in varnejšo vožnjo.


Oplove inovacije – sistem Opel Eye

Opel Eye motri cesto

Inovativni sistem Opel Eye izboljša varnost, razbremeni voznika in vas lahko celo obvaruje pred kaznimi za prehitro vožnjo. Prednja kamera sistema Opel Eye je nameščena med vetrobranskim steklom in vzvratnim ogledalom, pomaga pa vam na štiri različne načine: s prepoznavanjem prometnih znakov, z opozarjanjem na zapuščanje voznega pasu, z opozorilom na oviro pred vozilom in s prikazom razdalje sledenja.


Enlarge

Opozarjanje na bočni mrtvi kot

Opozarjanje na bočni mrtvi kot uporablja senzorje za nadziranje delov ceste, ki jih ne morete videti, in vas opozori na ustreznem stranskem ogledalu, če vozilo vstopi v eno od vaših mrtvih točk. Če nakažete, da želite spremeniti vozni pas v smeri vozila, vas sistem opozori na ustreznem stranskem vzvratnem ogledalu, če vozilo vstopi v eno od vaših mrtvih točk.


Enlarge

Tempomat z omejevalnikom hitrosti

Kazen za prehitro vožnjo je neprijetno presenečenje. Tempomat z omejevalnikom hitrosti vam lahko pomaga, da se izognete kaznim. Nastavite lahko poljubno največjo hitrost od 25 km/h navzgor in vozite v skladu z omejitvami tudi po zaviranju ali upočasnjevanju. Hkrati lahko normalno uporabljate zavoro in stopalko za plin.


Enlarge

Prilagodljiv tempomat (ACC)

Radarsko tipalo z upravljanjem dušilne lopute in zavor vzdržuje hitrost vožnje in nastavljeno razdaljo do vozila pred vami. Razdaljo do vozila pred vami lahko nastavite s kontrolami na volanu.


Enlarge

Opozorilo na promet za vozilom (RTCA)

RCTA uporablja vstran usmerjena radarja, ki zaznata bližajoča se vozila, ki jih voznik pri vzvratnem vključevanju v promet ne more videti. Razdalja pri delovanju znaša do 20 metrov. Če sistem zazna bližajoče se vozilo, prikaže opozorilni signal na levi ali desni strani zaslona vzvratne kamere in predvaja opozorilni zvočni signal na ustrezni strani. Zdaj lahko pri brezskrbnem vzvratnem manevriranju gledate naprej.


Enlarge

Opozarjanje pri spremembi voznega pasu (LCA)

Vozila, ki se hitro bližajo z zadnje strani, so lahko zelo nevarna, še posebej v primeru, da namerava voznik spremeniti vozni pas zaradi prehitevanja ali vključevanja v drug prometni tok. Nazaj usmerjen radar z dosegom približno 70 metrov zaznava bližajoča se vozila na levem in desnem vzporednem voznem pasu in opozori voznika z vizualnimi signali v ustreznem zunanjem ogledalu.


Enlarge

Opozorilo za območje mrtvega kota (SBZA)

Na dvo- ali večpasovnih avtocestah in v mestnem prometu vedno obstaja nevarnost trčenja. Sistem SBZA uporablja radar in stalno nadzira kritično območje mrtvega kota, ki sega od 3,5 do 5 metrov za vozilom, in ga običajno ne vidimo v vzvratnem ogledalu. Tako kot LCA opozori voznika z vizualnim signalom v ustreznem zunanjem ogledalu.


Enlarge

Napredni parkirni pomočnik poskrbi za preprosto parkiranje

S prednjimi in zadnjimi senzorji lahko napredni parkirni pomočnik zazna primerno parkirno mesto in vam nato z vizualnimi napotki na sredinskem zaslonu pomaga pri parkiranju. S stikalom vklopite računalniško nadzorovano delovanje sistema in omogočite tudi zaznavanje ovir. Zasuk volana in smer sta prikazana z napisi in s slikovnimi napotki. Rezultat je popolno bočno parkiranje na še tako omejenem prostoru.


Enlarge

Vzvratna kamera (RVC)

Širokokotni prikaz območja za vozilom, ki se samodejno vključi, ko izberete vzvratno prestavo, odpravi nepotrebne obremenitve tilnika. Na barvnem prikazu je zadnji odbijač označen kot vodilo pri usmerjanju. Tako lahko natančno presodite, kje ste, in vidite morebitne ovire v smeri premikanja vozila.

 

Oglejte si vzvratno kamero z modelom

Enlarge

SAFETEC® – celovita varnost

Opel ima celovit pristop do varnosti. Vsi sistemi za aktivno in pasivno varnost, ki prispevajo k zmanjševanju nevarnost pri vožnji, so zbrani pod skupnim naslovom: “SAFETEC®”. Rezultat je celovita in učinkovita zaščita za vse potnike.


Enlarge

Za nadvse preprosto parkiranje

Naj ADAM parkira namesto vas! Ko sistem odkrije ustrezno parkirno mesto, lahko odmaknete roke z volana in ADAM vam bo za brezskrbno parkiranje povedal, kdaj morate dodati plin, zavirati ali prestaviti.