Inovacije –pionirske tehnologije
Inovacije – Sistem Flex Floor

Sistem Flex Floor

Prilagodljiv in priročen sistem Flex Floor omogoča lažje vstavljanje prtljage v vašega Opla in obenem varuje vaš hrbeta.

Več o sistemu Flex Floor
Inovacije – varnostni sistem SAFETEC®

Varnostni sistem SAFETEC®

Zanesljiva celovita zaščita: številne aktivne in pasivne varnostne funkcije zagotavljajo celovito zaščito voznika in sopotnikov.

Več o varnostnem sistemu SAFETEC®
Inovacije – zgradba zadnje osi z Wattovim členom

Zgradba zadnje osi z Wattovim členom

Zadnja os s sestavljeno ročično gredjo je izpopolnjena s premišljeno vgrajenim Wattovim členom in zagotavlja odlično zmogljivost na vseh vrstah cest.

Več o zgradbi zadnje osi z Wattovim členom

PRIHODNOST MOBILNOSTI SE JE ŽE ZAČELA.

Elektrika, vodik in druga pogonska sredstva: ustvarjamo prihodnost mobilnosti, ki bo okolju prijazna, saj temelji na inovativnih trajnostnih tehnologijah in pionirskih zamislih.

Enlarge

Prihodnost je v e-mobilnosti

Eden od temeljev naše družbe je tudi svoboda gibanja. K tej svoboščini ni noben tehnološki dosežek prispeval toliko kot avtomobil. Zato si z razvijanjem novih tehnologij in trajnostnih rešitev ves čas prizadevamo, da bi tudi v prihodnje lahko ohranili svobodo gibanja posameznikov. Električni pogon je ena najbolj obetavnih rešitev.

 

Vzemimo primer Opel Ampere, prvega evropskega električnega avtomobila s stalnim električnim pogonom, ki omogoča brezkompromisno vožnjo. Revolucionarno tehnologijo in izjemno zmogljivost odraža tudi njena napredna oblika.

 

Nova tehnologija E-REV (električno vozilo s podaljšanim dosegom), ki je bila razvita za Opel Ampero, lahko deluje tudi v večjih vozilih, kar smo zelo prepričljivo dokazali s 4,7 metra dolgim konceptnim avtomobilom Opel Flextreme GT/E. Tako kot nova Opel Ampera tudi večji model z največjo hitrostjo 200 km/h in pospeševanjem od 0 do 100 km/h v manj kot 9 sekundah nudi mobilnost brez kompromisov.

 

Zato nova Opel Ampera in konceptni avtomobili, kot je Opel Flextreme GT/E, predstavljajo pomemben korak v prihodnost, ki jo bo poganjala električna energija.


Enlarge

HydroGen4: vozilo na vodikov pogon brez škodljivih izpustov

Avtomobil HydroGen4 – četrta generacija vozil z gorivnimi celicami – je plod več kot desetletja raziskovanja gorivnih celic in vodika. Napredna tehnologija uresničuje dolgoletne sanje, saj za pogon namesto zgorevanja uporablja elektrokemično reakcijo, ki poganja električni pogon. HydroGen4 iz izpuha oddaja samo vodno paro, kar pomeni, da izpust ni škodljiv za okolje.

 

Pomembnost te napredne tehnologije je razvidna iz tehničnih podatkov o zmogljivosti motorja: 73 kW (100 KM), od 0 do 100 km/h v 12 sekundah in končna hitrost 160 km/h. Vozni doseg je 340 km, opremljen pa je tudi s pomožnim akumulatorjem z zmogljivostjo 1,8 kWh.

 

HydroGen4 je že opravil preizkušanje v praksi na berlinskih ulicah. Doslej so kupci, ki dnevno sodelujejo v preizkušanju, v povprečju skupaj prevozili 80.000 km.


Enlarge

Dostopna električna mobilnost

Oplovo radikalno konceptno vozilo, poimenovano RAK e, je povsem osredotočeno na zmanjšanje teže in stroškov energije, obenem pa odpira novo poglavje v električni mobilnosti. RAK e, ki cilja na mlajše voznike, deluje brez emisij, ima doseg 100 km in doseže največjo hitrost 120 km/h. S 380 kg doseže približno tretjino teže običajnega majhnega avtomobila, njegova zasnova pa zagotavlja dostopnost celo zelo mladim voznikom.