Inovacije – mejniki
Oplovi mejniki – Oblikovanje

Mejniki oblikovanja

Oglejte si, kako so praktične rešitve in privlačne oblike vplivale na razvoj Oplovih modelov skozi zgodovino.

Oplovi mejniki oblikovanja
Oplovi mejniki – Trajnostna mobilnost in okolju prijazne rešitve

Mejniki v razvoju okolju prijaznih tehnologij

Oplova politika odgovornega ravnanja z okoljem ima dolgo tradicijo.

Oplovi mejniki trajnostnega razvoja

MEJNIKI INOVACIJ.

Več kot 110 let novih zamisli – od prvega množično dostopnega »zdravniškega avtomobila« do električnega vozila s podaljšanim dosegom. Prizadevamo si, da bi bila vaša vožnja preprostejša, varnejša, udobnejša in prijetnejša. Premišljene inovacije za vsakodnevno uporabo.

Oplove inovacije – 2012 Opel Zafira Tourer je osvojila naslov Zlati volan

2014 Opel Mokka že drugič osvoji naziv Avto leta s štirikolesnim pogonom

Opel Mokka je prejela največ glasov bralcev revije Auto Bild in je uspešno ubranila naziv Avto leta s štirikolesnim pogonom v kategoriji "terenskih vozil in SUV-jev do 25.000 evrov". Mokka se je na prvo mesto zavihtela z 18,7 % glasov, sledila sta ji Škoda Yeti (14,6 %) in Nissan Qashqai (12,4 %).

Oplove inovacije – 2012 Opel Zafira Tourer je osvojila naslov Zlati volan

2014 ADAM osvoji naziv Avto po izbiri bralcev v segmentu mini

Na 38. podelitvi priznanj po izbiri bralcev izjemno cenjene nemške revije auto motor und sport je ADAM zmagal z osvojenimi 24,2 odstotka vseh glasov v kategoriji mini, na drugo mesto se je uvrstil VW Up (23,9 %), na tretje pa Mini (16,6 %).

Oplove inovacije – 2012 Opel Zafira Tourer je osvojila naslov Zlati volan

2014 Opel Zafira Tourer je do okolja najprijaznejši enoprostorec v letu 2014

Zaradi izjemnih odlik na področju varovanja okolja sta revija Auto Trend in inštitut Ökotrend Environment Zafiri Tourer podelila naziv Do okolja najprijaznejši enoprostorec v letu 2014.

Oplove inovacije – 2012 Opel Zafira Tourer je osvojila naslov Zlati volan

2013 Opel ADAM s sistemom IntelliLink osvoji Nagrado za povezan avtomobil

S sistemom za informacije in razvedrilo IntelliLink je Opel ADAM najbolje povezani majhen avto na trgu. Takšnega mnenja so bili tudi uredniki revij Auto Bild in Computer Bild. Glavna prednost: IntelliLink v ADAMU je združljiv s pametnimi telefoni, ki uporabljajo sistema Apple iOS in Android, na voljo pa je za izjemno dostopno ceno.

Oplove inovacije – 2012 Opel Zafira Tourer je osvojila naslov Zlati volan

2013 Opel Ampera osvoji naziv eAvto leta

V izboru za naziv eAvto leta 2013 je več kot 13.000 bralcev revij Auto Bild in Auto Test Opel Ampero kot "najboljše konceptno vozilo skupno" pri vsakdanji uporabi med "prvimi zimzelenimi" električne mobilnosti uvrstilo pred 15 tekmecev.

Oplove inovacije – 2012 Opel Zafira Tourer je osvojila naslov Zlati volan

2013 Opel ohrani priznanje Plus X za Najbolj inovativno znamko

Opel je bil po letu 2010 in 2012 še tretjič izglasovan za Najbolj inovativno znamko. Izjemni modeli in tehnologije so navdušili mednarodno strokovno žirijo, ki je modelom Cascada, ADAM, Mokka in Zafira Tourer podelila skupno kar 21 žigov kakovosti. Sistem za prevoz koles FlexFix® modelov ADAM, Cascada in Zafira Tourer BiTurbo je prejel naziv “Najboljši izdelek leta 2013”.

Oplove inovacije – 2012 Opel Zafira Tourer je osvojila naslov Zlati volan

Opel ADAM osvoji oblikovalsko priznanje »red dot design award«

Opel ADAM je najnovejši Oplov model, ki je osvojil prestižno oblikovalsko nagrado »red dot design award«. 37 članov mednarodne žirije je v kategoriji Avtomobilizem in transport izbralo izjemno izvirnega ADAMA, ki je tako postal četrti Oplov izdelek s to nagrado od leta 2009.

Oplove inovacije – 2012 Opel Zafira Tourer je osvojila naslov Zlati volan

2012 Opel Astra GTC osvoji oblikovalsko priznanje »red dot design award«

Astra GTC je 30 sodnikov žirije za podelitev »red dot design award« navdušila z »osupljivim in športnim oblikovanjem« ter je postala tretji Oplov model, ki je po letu 2009 osvojil to prestižno priznanje.

Oplove inovacije – 2012 Opel Zafira Tourer je osvojila naslov Zlati volan

2012 Opel Zafira Tourer je osvojila naslov Zlati volan

Ob 37. obletnici podeljevanja naslova Zlati volan so bralci revij Auto Bild in Bild am Sonntag priznanje podelili Opel Zafiri Tourer, salonu na kolesih, zmagovalcu v kategoriji enoprostorcev. Zafira je to pomembno priznanje osvojila že tretjič, saj je zmago slavila tudi leta 1999 in 2005.

Oplove inovacije – 2011 RAK e

2011 RAK e

Opel RAK e pomeni velik korak na poti do dostopnega električnega vozila za mlade voznike in odpira novo stran v razvoju mobilnosti brez emisij. Napredni konceptni tandem odkriva izjemno praktičen način mobilnosti, uporabljali pa bi ga lahko vozniki že od 16. leta naprej.

2011 Sistem prilagodljivih prednjih žarometov AFL je osvojil priznanje Euro NCAP Advanced

2011 Sistem prilagodljivih prednjih žarometov AFL je osvojil priznanje Euro NCAP Advanced

Evropska ustanova za ocenjevanje novih vozil (Euro NCAP) je zaradi izjemnega izboljšanja vidljivosti v temi ali pri poslabšanih razmerah Oplovemu sistemu prilagodljivih prednjih žarometov (AFL) podelila priznanje Euro NCAP Advanced. To je že drugo priznanje Euro NCAP Advanced, saj je prvega leta 2010 osvojil sistem s kamero Opel Eye.

Oplove inovacije – 2010 Opel Movano s prednjim ali zadnjim pogonom

2010 Opel Movano s prednjim ali zadnjim pogonom

Kot prvi Opel je novi Movano na voljo s prednjim ali zadnjim pogonom. Movano nudi tudi eno najširših izbir karoserijskih različic v svojem razredu, dostavniki pa so na voljo s štirimi skupnimi dolžinami in tremi višinami. Vrhunsko udobje, izjemno varčno delovanje, odlična kakovost in napredni sistemi za informacije in razvedrilo ter navigacijsko vodenje, bogata paleta dodatnih možnosti in opreme – Movano je resnično popoln dostavnik.

Oplove inovacije – 2010 GTC Paris

2010 GTC Paris

To konceptno vozilo, ki je bilo prvič predstavljeno na pariškem avtomobilskem salonu, odkrito izraža čustveno plat znamke Opel. Trivratna limuzina ima čisto, a športno obliko, ki je preprosta in izrazita, ter hkrati drzna in prepoznavna. Skladno z Oplovo filozofijo gre za sanjski avto, ki ga je mogoče množično izdelovati, razvili pa smo ga, da bi pokazali nov zanos znamke.

Oplove inovacije – 2010 Flextreme GT/E

2010 Flextreme GT/E

Konceptno vozilo Opel Flextreme GT/E uteleša lastnosti, ki so značilne za novi zanos znamke: izjemen čustveni vtis, učinkovito in okolju prijazno delovanje ter izrazita oblika in nemška natančnost izdelave.

Oplove inovacije – 2010 Meriva: FlexDoors®, Flex Rail®

2010 Meriva: FlexDoors®, FlexRail®

Edinstvena zadnja vrata Merive s tečaji zadaj omogočajo lažje vstopanje v zadnji del avtomobila in izstopanje iz njega. Vrata FlexDoors® so tudi varnejša, zlasti za mlade družine. Nova sredinska konzola FlexRail® prostor med prednjima sedežema spremeni v prilagodljiv prostor za shranjevanje predmetov.

2008 Insignia: AGR, AFL+, FlexRide, Opel Eye

2008 Insignia: AGR, AFL+, FlexRide, Opel Eye

Insignia je bila predstavljena z bogatim naborom inovacij. Opel Eye je majhna vgrajena širokokotna kamera z visoko ločljivostjo, ki zaznava prometne znake in oznake voznih pasov ter tako pripomore k varnosti. Sistem prilagodljivega podvozja FlexRide se nemudoma odzove na spremembe voznih razmer in se stalno prilagaja slogu vožnje. AFL+ je nova generacija sistema prilagodljivih žarometov, ki se samodejno prilagaja voznim razmeram in tako omogoča varnejšo in bolj sproščeno vožnjo. Ergonomski sedež je prejel potrdilo o kakovosti od nemškega združenja strokovnjakov s področja ergonomije in ortopedije AGR.

Oplove inovacije – 2006 Corsa: FlexFix®

2006 Corsa: FlexFix®

Nosilni sistem FlexFix® preprosto potegnete iz zadnjega odbijača, zato ne zavzema nepotrebnega prostora v vaši garaži ali stanovanju. Najprej je bil na voljo za Corso, kasneje pa še za Insignio, Astro in Merivo.

Oplove inovacije – 2005 Astra GTC: panoramska streha

2005 Astra GTC: panoramska streha

Astra GTC je bila prvo vozilo v množični proizvodnji, ki je bilo na voljo s panoramskim vetrobranskim steklom – to je segalo od pokrova motorja do srednjih stebričkov strehe. Inovativno vetrobransko steklo vozniku in sovozniku zagotavlja praktično neomejeno vidno polje in ustvarja popolnoma drugačen vtis prostornosti v kabini.

Oplove inovacije – 1999 Zafira: sedežni sistem Flex7

1999 Zafira: sedežni sistem Flex7®

Sedežni sistem Flex7® v Opel Zafiri. Zafira je bila prvi model, ki je odražal Oplovo odločitev, da mora biti prilagodljivost notranjosti ključna značilnost oblikovanja vsakega avtomobila.

Oplove inovacije – 1995 Varnostne blazine polne velikosti

1995 Varnostni blazini polne velikosti za voznika in sovoznika na prednjih sedežih vseh modelov

Opel je dvignil raven varnosti, tako da je začel v vse modele standardno vgrajevati varnostni blazini polne velikosti za voznika in sovoznika.

Oplove inovacije – 1989 Opel je bil prvi evropski proizvajalec avtomobilov, ki je začel standardno vgrajevati katalizator

Leta 1989 je bil Opel prvi evropski proizvajalec avtomobilov, ki je začel standardno vgrajevati katalizator

Opel je bil prvi evropski proizvajalec avtomobilov, ki je začel standardno vgrajevati tristezni katalizator v vse bencinske modele in tako pripomogel k zmanjšanju škodljivih izpustov.

Oplove inovacije – 1986 Omega: najbolj aerodinamična oblika na svetu in vzmetenje DSA

1986 Omega: najbolj aerodinamična oblika na svetu in vzmetenje DSA

Omega je ob predstavitvi imela najnižji koeficient zračnega upora v svojem razredu – 0,28. Poleg tega je bila opremljena z vrsto inovacij, med drugim z novim aktivnim varnostnim podvozjem, zaradi katerega je bila izjemno stabilna. Omega je bila izbrana za avtomobil leta 1987.