Značilnosti

ELEGANTNO OBLIKOVANJE IN VSESTRANSKE FUNKCIJE.

PRILAGODLJIVOST.

DO 9 SEDEŽEV
Zafira Life postavlja najvišje standarde glede prilagodljivosti pri vsakodnevni uporabi v svojem segmentu. 
Glede na številčnost družine ali poslovne zahteve lahko naročite Zafiro Life s sedeži za do devet oseb. Ne glede na to, ali se boste odpravili na morje ali boste vožnjo izkoristili za poslovni sestanek, bo dovolj prostora za vse.
RAZPOREDITEV SEDEŽEV
Zafira Life navdušuje s prilagodljivostjo in udobjem. Pomaknite sedeže v drugi in tretji vrsti naprej ali nazaj, da zagotovite dodaten prostor za noge. 
Če potrebujete več prostora za tovor, poklopite sedeže ali jih odstranite. Ali pa za prijetno druženje na poti sedeže obrnite drug proti drugemu.

DOSTOPNOST.

ELEKTRIČNA DRSNA VRATA

Dvojna električno pomična drsna vrata1 se odprejo zelo na široko, da lahko potniki na obeh straneh vozila varno in preprosto vstopajo in izstopajo.

 

1Za doplačilo.

 
Obenem posebni senzorji omogočajo prostoročno odpiranje vrat – neprecenljivo, ko imate polne roke.
PREPROSTO ODPIRANJE IN ZAGON

S preprostim sistemom za odklepanje in zagon brez ključa1 vam ni treba iskati ključa vozila – lahko je v žepu, torbici ali kje drugje pri vas.

 

1Za doplačilo z izbranimi stopnjami opreme.

 
ODPIRANJE ZADNJEGA OKNA
Zafira Life vam omogoča, da neodvisno od prtljažnih vrat odprete samo zadnje okno in preprosto odložite manjše predmete v prtljažnik, kar je še posebej priročno pri omejenem prostoru. 
MERE
Zafira Life je na voljo v treh različnih dolžinah. Vsaka različica nudi popolno ravnovesje med relativno kompaktnimi zunanjimi merami in prostorno, izjemno prilagodljivo notranjostjo. Vse tri različice so nižje od 1,90 m – idealno za podzemne parkirne hiše. 

Manjša različica – dolga samo 4,60 m – je dovolj okretna in dinamična za mestne ulice in območja, kjer ni nikoli dovolj prostora. Srednja različica meri 4,95 m, velika pa 5,30 m.

 

Višina manj kot 1,9 m ne velja za vozila z največjo nosilnostjo 1400 kg.

SISTEMI ZA POMOČ VOZNIKU.

POMOČ VOZNIKU
Opozarjanje na spremembo voznega pasu1 zazna, da vozilo zapušča svoj vozni pas in opozori voznika z zvočnim signalom in prikazom. To je le eden od sistemov za pomoč vozniku, ki olajšajo vsakodnevne vožnje. 

Zaznavanje utrujenosti voznika1 s pomočjo naprej usmerjene kamere in volana analizira način vožnje ter vas obvesti, ko je čas za kratek odmor. Prilagajanje omejitvam hitrosti1 uporablja sistem za prepoznavanje prometnih znakov z omejitvijo hitrosti. Z enim samim pritiskom na tipko pomnilnika lahko regulatorju hitrosti prepustite prilagajanje v skladu z omejitvami.

 

1Za doplačilo.

PROJEKCIJSKI ZASLON

Projekcijski zaslon1 Zafire Life je edinstven v tem segmentu in omogoča prikaz najpomembnejših informacij, kot so hitrost in podatki regulatorja hitrosti, na vetrobranskem steklu v voznikovem vidnem polju.

 

1Za doplačilo.

 
PAMETNI SVETLOBNI SNOP

Sistem z intuitivnim pametnim svetlobnim snopom1 samodejno preklaplja žaromete Zafire Life med dolgimi in zasenčenimi lučmi, da prepreči slepljenje drugih voznikov.

 

1Za doplačilo.

 

VARNOST.

VARNOST IN VARNOSTNE BLAZINE

S prednjo zračno varnostno blazino za voznika in sovoznika ter stranskimi varnostnimi blazinami ali varnostnimi zavesami za potnike v vseh treh vrstah1 je Zafira Life glede varnosti prav tako resna kot vi.

 

1Stranske varnostne zavese za drugo in tretjo vrsto so na voljo za doplačilo.

 
KSENONSKI ŽAROMETI

Ksenonski žarometi1 v kombinaciji z LED dnevnimi lučmi1 poskrbijo za dodaten oblikovni pečat in dodatno vidljivost na cesti v vseh pogojih.

 

1Za doplačilo.

 
ISOFIX

Vsi sedeži v drugi in tretji vrsti Zafire Life so lahko opremljeni z držali ISOFIX1, ki omogočajo preprosto in varno namestitev do šestih otroških sedežev.

 

1Za doplačilo. Ni na voljo pri nekaterih konfiguracijah sedežev.

 
VZVRATNA KAMERA

Večfunkcijska prednja in vzvratna kamera1 omogočata delovanje varnostnih sistemov, kot so prepoznavanje znakov z omejitvijo hitrosti1, nadzor voznikove zbranosti1 in 180° prikaz območja za vozilom za parkiranje1.

 

1Za doplačilo.

 
VARNOSTNI SISTEMI
Samodejni regulator hitrosti1 z upočasnjevanjem in pospeševanjem prilagaja hitrost, da v prometu vzdržuje nastavljeno razdaljo do vozila, ki vozi pred vami. 

Če je treba, se aktivira samodejno zaviranje v sili1 in skuša z zaviranjem preprečiti trčenje. Opozarjanje na mrtvi kot1 uporablja senzorje in z opozorilno lučko v zunanjem ogledalu opozori voznika na druga vozila v mrtvem kotu Zafire Life, da počaka s prehitevanjem ali zamenjavo voznega pasu. Opozarjanje na nevarnost naleta1 preverja cesto pred vozilom in voznika opozori na možnost trčenja v vozilo ali pešce.

 

1Za doplačilo.

SALON NA KOLESIH.

PANORAMSKA STREHA

Zafira Life je na voljo z osupljivo panoramsko streho1, ki omogoča, da svetloba preplavi kabino in okolje napolni s posebno energijo. Če je sonce premočno, s pomikom senčnika naprej zagotovite prijetno udobje zase in za svoje sopotnike.

 

1Za doplačilo.

 
VRHUNSKO UDOBJE

Privoščite si višjo raven razkošja s sedežem z vgrajeno funkcijo za masažo1, ki je na voljo za voznika in sovoznika Zafire Life, in poskrbite za popolno sprostitev.

 

 

V vsakem letnem času bosta prednja ogrevana sedeža1 poskrbela, da vam bo v Zafiri Life toplo in udobno, obenem pa vas bo obdajal občutek popolnega razkošja.

 

1Na voljo samo z usnjenim oblazinjenjem sedežev.

SAMODEJNA KLIMATSKA NAPRAVA

Z dvopodročno samodejno klimatsko napravo1 lahko potniki v prednjem in zadnjem delu vozila izberejo lastne nastavitve – idealna temperatura je zagotovo stvar osebnega občutka.

 

1Za doplačilo.

 

POVEZLJIVOST.

SISTEM INFOTAINMENT
Poiščite najhitrejšo pot do cilja na 7-palčnem zaslonu na dotik1 sistema Multimedia Navi1 v Zafiri Life. Za preprost dostop do glasbe in vsebine vašega pametnega telefona poskrbita aplikaciji Android Auto™1,2 in Apple CarPlay™1,2

1Za doplačilo z izbranimi stopnjami opreme.

2Združljivost in razpoložljivost določenih funkcij sta odvisni od vrste naprave in različice operacijskega sistema. Apple CarPlay je blagovna znamka podjetja Apple Inc., registrirana v ZDA in drugih državah. Android Auto je blagovna znamka podjetja Google Inc.

OPEL CONNECT

Ostanite varni in povezani na cesti z vrsto dovršenih storitev:

 

  • Brez skrbi: občutek varnosti zagotavljajo klic v sili, klic v primeru okvare ter obvestila o stanju in informacijah vozila.
 
  • Priročno: uporabite svoj mobilni telefon za upravljanje funkcij na daljavo (npr. za zaklepanje/odklepanje vrat) in izkoristite prednosti storitev za parkiranje in samodejno plačilo cestnin.
  • Pametna vožnja: uživajte v sproščeni vožnji z upoštevanjem podatkov o prometu 'v živo'1 in upravljanjem poti.

 

1Storitve OpelConnect bodo predvidoma na voljo od jeseni 2020. Storitve lahko zahtevajo naročnino/plačilo za uporabo in so odvisne od pokritosti in razpoložljivosti mobilnega omrežja.

VOZNA DINAMIKA.

UPRAVLJANJE
Naj vas velikost ne zavede – Zafira Life navduši z okretnim in dinamičnim vodenjem za uglajeno in odločno vozno izkušnjo, kot jo pričakujete od Opla. 
MOTORJI IN MENJALNIKI
Zafira Life z zmogljivimi in obenem varčnimi motorji, ki razvijejo moč do 180 KM, navduši z nizkimi stroški uporabe, manj emisijami in vrhunsko učinkovitostjo. 

Uživajte v natančnem prestavljanju in prefinjeni vožnji, ki ju omogoča izbira izjemnih ročnih in avtomatskih menjalnikov. Z 2,0-litrskim motorjem s 130 kW / 180 KM in menjalnikom AT8 s sistemom start-stop* vam ne bo treba žrtvovati moči za varčnejšo porabo.

 

Vsi motorji so skladni s standardom Euro 6d-TEMP.

 

*Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 5,2 -6,5, zunajmestna 4,6 - 5,4, kombinirano: 4,8 - 5,8, emisije CO₂ v g/km: kombinirano 127 - 152.

 

Skladno z uredbama R (ES) št. 715/2007 in R (ES) št. 692/2008 (v ustrezni veljavni različici).

INTELLIGRIP

Sistem IntelliGrip1 v Zafiri Life zagotovi dodaten oprijem na zahtevnih podlagah, kot so blato, pesek ali sneg, in vam pomaga ohraniti smer.

 

1Za doplačilo.

 

POGON 4X4
Izberite pogon 4x41 podjetja Dangel za mobilnost na še tako zahtevnih cestiščih ali celo na terenskih brezpotjih. 

Podjetje Dangel nudi tudi predelavo s pogonom 4x2.

 

1Aktivirajte sistem in preklopite Zafiro Life v način s štirikolesnim pogonom; ko sistem izklopite, spet deluje pogon na dve kolesi.

DODATNA OPREMA OPEL+.

V skladu z vašimi željami.

Z originalno dodatno opremo Opel+ se lahko izrazite in povsem izkoristite svojo Zafiro Life. Zasnovana in preverjena je za vašega Opla.

Slike se lahko razlikujejo od izdelka v prodaji.

Vlečna kljuka
POKAŽI PODROBNOSTI
Vetrna zaščita
POKAŽI PODROBNOSTI
Strešni prtljažnik
POKAŽI PODROBNOSTI
Nosilec za kolo
POKAŽI PODROBNOSTI
Strešni kovček
POKAŽI PODROBNOSTI

NASLEDNJI KORAKI.