Skip To Content
Značilnosti

Prilagodljivost

Do 9 sedežev
Zafira-e Life postavlja najvišje standarde glede prilagodljivosti pri vsakodnevni uporabi v svojem segmentu. 
Glede na številčnost družine ali poslovne zahteve lahko naročite Zafiro-e Life s sedeži za do devet oseb. Ne glede na to, ali se boste odpravili na morje ali boste vožnjo izkoristili za poslovni sestanek, bo dovolj prostora za vse.
Razporeditev sedežev
Zafira-e Life navdušuje s prilagodljivostjo in udobjem. Pomaknite sedeže v drugi in tretji vrsti naprej ali nazaj, da zagotovite dodaten prostor za noge. 
Če potrebujete več prostora za tovor, poklopite sedeže ali jih odstranite. Ali pa za prijetno druženje na poti sedeže obrnite drug proti drugemu.

Dostopnost

Električna drsna vrata

Dvojna električno pomična drsna vrata1 se odprejo zelo na široko, da lahko potniki na obeh straneh vozila varno in preprosto vstopajo in izstopajo.

 

Za doplačilo.

 
Obenem posebni senzorji omogočajo prostoročno odpiranje vrat – neprecenljivo, ko imate polne roke.
Preprosto odpiranje in zagon

S preprostim sistemom za odklepanje in zagon brez ključa1 vam ni treba iskati ključa vozila – lahko je v žepu, torbici ali kje drugje pri vas.

 

Za doplačilo.

 
Dostop prek zadnjega okna
Zafira-e Life vam omogoča, da neodvisno od prtljažnih vrat odprete samo zadnje okno in preprosto odložite manjše predmete v prtljažnik, kar je še posebej priročno pri omejenem prostoru. 
Mere
Zafira-e Life je na voljo v treh različnih dolžinah. Vsaka različica nudi popolno ravnovesje med relativno kompaktnimi zunanjimi merami in prostorno, izjemno prilagodljivo notranjostjo. Vse tri različice so nižje od 1,90 m – idealno za podzemne parkirne hiše. 

Manjša različica – dolga samo 4,60 m – je dovolj okretna in dinamična za mestne ulice in območja, kjer ni nikoli dovolj prostora. Srednja različica meri 4,95 m, velika pa 5,30 m.

 

Višina manj kot 1,9 m ne velja za vozila z največjo nosilnostjo 1400 kg.

Varnost in inovacije

Varnost in varnostne blazine

S prednjo zračno varnostno blazino za voznika in sovoznika ter stranskimi varnostnimi blazinami ali varnostnimi zavesami za potnike v vseh treh vrstah1 je Zafira-e Life glede varnosti prav tako resna kot vi.

 

Stranske varnostne zavese za drugo in tretjo vrsto so na voljo za doplačilo.

 
Ksenonski žarometi

Ksenonski žarometi1 v kombinaciji z LED dnevnimi lučmi1 poskrbijo za dodaten oblikovni pečat in dodatno vidljivost na cesti v vseh pogojih.

 

Za doplačilo.

 
Isofix

Vsi sedeži v drugi in tretji vrsti Zafire-e Life so lahko opremljeni z držali ISOFIX1, ki omogočajo preprosto in varno namestitev do šestih otroških sedežev.

 

Za doplačilo. Ni na voljo pri nekaterih konfiguracijah sedežev.

 
Vzvratna kamera

Večfunkcijska prednja in vzvratna kamera1 omogočata delovanje varnostnih sistemov, kot so prepoznavanje znakov z omejitvijo hitrosti1, nadzor voznikove zbranosti1 in 180° prikaz območja za vozilom za parkiranje1.

 

Za doplačilo.

 
Varnostni sistemi
Samodejni regulator hitrosti1 z upočasnjevanjem in pospeševanjem prilagaja hitrost, da v prometu vzdržuje nastavljeno razdaljo do vozila, ki vozi pred vami. 

Če je treba, se aktivira samodejno zaviranje v sili1 in skuša z zaviranjem preprečiti trčenje. Opozarjanje na mrtvi kot1 uporablja senzorje in z opozorilno lučko v zunanjem ogledalu opozori voznika na druga vozila v mrtvem kotu Zafire-e Life, da počaka s prehitevanjem ali zamenjavo voznega pasu. Opozarjanje na nevarnost naleta1 preverja cesto pred vozilom in voznika opozori na možnost trčenja v vozilo ali pešce.

 

Za doplačilo.

Pomoč vozniku
Opozarjanje na spremembo voznega pasu1 zazna, da vozilo zapušča svoj vozni pas in opozori voznika z zvočnim signalom in prikazom. To je le eden od sistemov za pomoč vozniku, ki olajšajo vsakodnevne vožnje. 

Zaznavanje utrujenosti voznika1 s pomočjo naprej usmerjene kamere in volana analizira način vožnje ter vas obvesti, ko je čas za kratek odmor. Prilagajanje omejitvam hitrosti1 uporablja sistem za prepoznavanje prometnih znakov z omejitvijo hitrosti. Z enim samim pritiskom na tipko pomnilnika lahko regulatorju hitrosti prepustite prilagajanje v skladu z omejitvami.

 

Za doplačilo.

Projekcijski zaslon

Projekcijski zaslon1 Zafire-e Life je edinstven v tem segmentu in omogoča prikaz najpomembnejših informacij, kot so hitrost in podatki regulatorja hitrosti, na vetrobranskem steklu v voznikovem vidnem polju.

 

Za doplačilo.

 
Pametni svetlobni snop

Sistem z intuitivnim pametnim svetlobnim snopom1 samodejno preklaplja žaromete Zafire-e Life med dolgimi in zasenčenimi lučmi, da prepreči slepljenje drugih voznikov.

 

Za doplačilo.

 

Salon na kolesih

Panoramska streha

Zafira-e Life je na voljo z osupljivo panoramsko streho1, ki omogoča, da svetloba preplavi kabino in okolje napolni s posebno energijo. Če je sonce premočno, s pomikom senčnika naprej zagotovite prijetno udobje zase in za svoje sopotnike.

 

Za doplačilo.

 
Vrhunsko udobje
Privoščite si višjo raven razkošja s sedežem z vgrajeno funkcijo za masažo1, ki je na voljo za voznika in sovoznika Zafire-e Life, in poskrbite za popolno sprostitev. 

V vsakem letnem času bosta prednja ogrevana sedeža1 poskrbela, da vam bo v Zafiri Life toplo in udobno, obenem pa vas bo obdajal občutek popolnega razkošja.

 

Na voljo samo z usnjenim oblazinjenjem sedežev.

Samodejna klimatska naprava

Z dvopodročno samodejno klimatsko napravo1 lahko potniki v prednjem in zadnjem delu vozila izberejo lastne nastavitve – idealna temperatura je zagotovo stvar osebnega občutka.

 

Za doplačilo.

 

Povezljivost

Sistem infotainment
Poiščite najhitrejšo pot do cilja na 17,8 cm (7") zaslonu na dotik1 in v sistemu Multimedia Navi1 Zafire-e Life s storitvami Live Navigation Services2. Za preprost dostop do glasbe in vsebine vašega pametnega telefona poskrbita aplikaciji Android Auto™1,3 in Apple CarPlay™1,3
OpelConnect – storitve1
Najboljša digitalna orodja za načrtovanje vaše poti. Preverite doseg z električnim pogonom in programirajte čas polnjenja prek pametnega telefona, paleta storitev pa vam obenem zagotavlja novo raven varnosti in podpore, da boste vedno povezani in obveščeni. 
  • Brez skrbi: SOS klic, asistenčni klic v primeru okvare ter obvestila o stanju in informacijah vozila.
  • Priročno: funkcije z daljinskim upravljanjem za zaklepanje vrat, hupo in luči ter prednosti glede plačila polnjenja in parkiranja, pa tudi samodejno plačilo cestnin2.
  • Pametna vožnja: uživajte v sproščeni vožnji z upoštevanjem podatkov o prometu 'v živo' ter upravljanjem poti in vožnje.

 

1Razpoložljivost storitev OpelConnect se lahko razlikuje glede na državo in vozilo. Storitve lahko zahtevajo naročnino/plačilo za uporabo in so odvisne od pokritosti in razpoložljivosti mobilnega omrežja.

2Uvedba je načrtovana za konec leta 2020.

Vozna dinamika

Upravljanje
Naj vas velikost ne zavede – Zafira-e Life navduši z okretnim in dinamičnim vodenjem za uglajeno in odločno vozno izkušnjo, kot jo pričakujete od Opla. 
IntelliGrip

Sistem IntelliGrip1 v Zafiri-e Life zagotovi dodaten oprijem na zahtevnih podlagah, kot so blato, pesek ali sneg, in vam pomaga ohraniti smer.

 

Za doplačilo.

 

Kaj sledi?