Vodilne značilnosti v tem razredu
Idealno vgrajena baterija
Energijo za povsem električni pogonski sklop brez emisij nove Zafire-e Life zagotavlja zmogljiva litij-ionska baterija s kapaciteto 75 kWh, ki omogoča doseg do 230 ali 330 km. Celice z veliko gostoto energije, napredno upravljanje toplote in uravnotežena vgradnja v podvozje ne zagotavljajo samo dolge dobe uporabe in zanesljivega dosega, temveč tudi nizko težišče za stabilno in uravnoteženo vožnjo. 
1 Poraba energije (kombinirana) 23,3 – 29,5 kWh/100 km; emisije CO2 0 g/km; doseg (kombinirana) 230 km do 330 km (odvisno od opreme). Navedeni podatki o dosegu in električni porabi so predhodni in so v skladu s preiskusnim postopkom WLTP, na podlagi katerega so nova vozila homologirana od 1. septembra 2018. EG-homologacija in potrdilo o skladnosti še nista na voljo. Predhodne vrednosti se lahko razlikujejo od uradnih končnih homologacijskih podatkov. Ti se lahko razlikujejo glede na dejanske pogoje uporabe in od različnih dejavnikov, kot so: hitrost, toplotno udobje v vozilu, način vožnje in zunanja temperatura. Čas polnjenja je odvisen zlasti od moči polnilnika v vozilu, polnilnega kabla ter vrste in moči uporabljene polnilne postaje. Za dodatne informacije se obrnite na svojega prodajalca. Za več informacij obiščite https://www.opel.si/orodja/wltp-voznicikel-porabagoriva.html
Brez hrupa
Povsem baterijski in neslišen pogonski sklop nove Zafire-e Life navduši s tiho, sproščujočo in ekstremno uglajeno vožnjo. Ne glede na to, ali se želijo vaši potniki pogovarjati ali poslušati svoje misli, bodo v kabini nove Zafire-e Life našli oazo miru na cesti. Idealno za storitve prevoza potnikov v naseljenih območjih. 
Regenerativno zaviranje
Nova Zafira-e Life vozi uglajeno – s tem ne razvaja samo potnikov, temveč zagotavlja tudi največjo učinkovitost glede energije in stroškov. Ko med vožnjo odmaknete stopalo s stopalke za pospeševanje, sistem regenerativnega zaviranja takoj začne zajemati kinetično energijo med upočasnjevanjem in jo pretvori v še večji doseg. Pri najvišji nastavitvi (način B) je možno večino krajših poti opraviti brez uporabe običajnih zavor, kar zmanjša obrabo in z njo povezane stroške vzdrževanja. 
Hitro in preprosto polnjenje
Hitro polnjenje nove Zafire-e Life poskrbi, da vašim potnikom ne bo treba čakati. Bateriji z visoko gostoto energije in kapaciteto 75 kWh zadošča samo 30 minut, da jo s poljubno javno polnilnico z močjo 100 kW napolnite do 80 % za optimalen doseg. Vgrajeni polnilnik ob priklopu na domače omrežje čez noč ali med opravili priročno zagotovi maksimalen doseg, zato je nova Zafira-e Life idealno čisto, preprosto in stroškovno učinkovito prestižno vozilo za prevoz potnikov. 
Odkrijte opremo za polnjenje Spoznajte možnosti za polnjenje Learn more about our Free2Move eSolutions
Nadzor podatkov vozila
Nadzor podatkov vozila v novi Zafiri-e Life uporablja dovršene senzorje in vgrajene sisteme, da vam zagotovi podroben pregled vsake poti in načrtovanje dosega, pogojev vožnje in stroškov za energijo, zato lahko vozite kar najbolj učinkovito. 
Elektrika se izplača
Poberite svoje potnike in pozabite na skrbi glede rasti cen goriva, območij brez emisij in visokih davkov na vozila. Električni prevozi so prihodnost vsakega urbanega podjetja, ki hoče zmanjšati stroške. Električni pogonski sklop nove Zafire-e Life zagotavlja ekstremno konkurenčne skupne stroške lastništva, ki jih lahko znižate tudi z državnimi subvencijami. 
Learn more about governmental subsidies Odkrijte možnost finančne pomoči za zasebno polnilno postajo (zidno omarico)