Varnost in inovacije
Varnost in varnostne blazine

S prednjo zračno varnostno blazino za voznika in sovoznika ter stranskimi varnostnimi blazinami ali varnostnimi zavesami za potnike v vseh treh vrstah1 je Zafira-e Life glede varnosti prav tako resna kot vi.

 

Stranske varnostne zavese za drugo in tretjo vrsto so na voljo za doplačilo.

 
Ksenonski žarometi

Ksenonski žarometi1 v kombinaciji z LED dnevnimi lučmi1 poskrbijo za dodaten oblikovni pečat in dodatno vidljivost na cesti v vseh pogojih.

 

Za doplačilo.

 
ISOFIX

Vsi sedeži v drugi in tretji vrsti Zafire-e Life so lahko opremljeni z držali ISOFIX1, ki omogočajo preprosto in varno namestitev do šestih otroških sedežev.

 

Za doplačilo. Ni na voljo pri nekaterih konfiguracijah sedežev.

 
Vzvratna kamera

Večfunkcijska prednja in vzvratna kamera1 omogočata delovanje varnostnih sistemov, kot so prepoznavanje znakov z omejitvijo hitrosti1, nadzor voznikove zbranosti1 in 180° prikaz območja za vozilom za parkiranje1.

 

Za doplačilo.

 
Projekcijski zaslon

Projekcijski zaslon1 Zafire-e Life je edinstven v tem segmentu in omogoča prikaz najpomembnejših informacij, kot so hitrost in podatki regulatorja hitrosti, na vetrobranskem steklu v voznikovem vidnem polju.

 

Za doplačilo.

 
Varnostni sistemi
Samodejni regulator hitrosti1 z upočasnjevanjem in pospeševanjem prilagaja hitrost, da v prometu vzdržuje nastavljeno razdaljo do vozila, ki vozi pred vami. 

Če je treba, se aktivira samodejno zaviranje v sili1 in skuša z zaviranjem preprečiti trčenje. Opozarjanje na mrtvi kot1 uporablja senzorje in z opozorilno lučko v zunanjem ogledalu opozori voznika na druga vozila v mrtvem kotu Zafire-e Life, da počaka s prehitevanjem ali zamenjavo voznega pasu. Opozarjanje na nevarnost naleta1 preverja cesto pred vozilom in voznika opozori na možnost trčenja v vozilo ali pešce.

 

Za doplačilo.

Pomoč vozniku
Opozarjanje na spremembo voznega pasu1 zazna, da vozilo zapušča svoj vozni pas in opozori voznika z zvočnim signalom in prikazom. To je le eden od sistemov za pomoč vozniku, ki olajšajo vsakodnevne vožnje. 

Zaznavanje utrujenosti voznika1 s pomočjo naprej usmerjene kamere in volana analizira način vožnje ter vas obvesti, ko je čas za kratek odmor. Prilagajanje omejitvam hitrosti1 uporablja sistem za prepoznavanje prometnih znakov z omejitvijo hitrosti. Z enim samim pritiskom na tipko pomnilnika lahko regulatorju hitrosti prepustite prilagajanje v skladu z omejitvami.

 

Za doplačilo.

Pametni svetlobni snop

Sistem z intuitivnim pametnim svetlobnim snopom1 samodejno preklaplja žaromete Zafire-e Life med dolgimi in zasenčenimi lučmi, da prepreči slepljenje drugih voznikov.

 

Za doplačilo.