Vozna dinamika
Motor
Mokka predstavlja drzen izraz Oplovega čisto novega oblikovalskega jezika. A o tem ne pričajo samo besede, saj pri Mokki štejejo predvsem dejanja, k njihovi uresničitvi pa prispevajo izjemno učinkoviti pogonski sklopi in odlično vodenje. 
Oplov dinamični bencinski motor 1.2 Turbo z neposrednim vbrizgom razvije do 97 kW (130 KM), napredni 1,5-literski dizelski motor pa živahnih 82 kW (110 KM). Serijsko pri obeh: izjemno varčna poraba in majhne emisije CO2.
Menjalnik in vozni načini
Raziščite ponudbo menjalnikov in tehnologij za povečanje zmogljivosti, ki idealno dopolnjujejo vaše zahteve in slog vožnje. Mokka je na voljo s 6-stopenjskim ročnim ali najsodobnejšim 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. 
Ko s športnima obvolanskima ročicama ročno prestavite, ker to zahtevajo vrtljaji motorja ali zanos pri vožnji, začutite posebno povezavo s cesto. Tudi z 8-stopenjskim avtomatikom Mokka vozniku nudi več možnosti in ne manj. Preprost pritisk na tipko za izbiro voznega načina povsem spremeni nastavitve vozila: Sport za vrhunsko dinamičnost, Eco za izjemno varčno porabo goriva in Normal za uravnoteženo vsakodnevno vožnjo.
Tehnologija za zmogljivost
Pogled na čudovita Mokkina sorazmerja dokazuje razumevanje proizvajalca, da samo moč ne zadošča. Vedeti morate, kje in kako jo uporabiti. To absolutno dokazuje Mokkina zmogljivost – z uvedbo pametnih funkcij in naprednih tehnologij lahko vsi uživajo v moči s popolnim nadzorom.