SKIP TO CONTENT
Značilnosti

NAJBOLJ PREFINJEN IZRAZ NEMŠKE IZDELAVE.

V korak s časom.

VARNOST IN INOVACIJE.

INTELLILUX LED® LUČI

Predstavljamo revolucionarne IntelliLux LED® žaromete1 – naslednji razvojni korak Oplove pionirske tehnologije osvetlitve. Ta sistem omogoča znatno izboljšano vidljivost pri nočnih vožnjah s trajno uporabo dolgih luči brez slepljenja voznikov, ki vam peljejo nasproti. Vsak žaromet vsebuje 84 segmentov, ki se s samodejnim izklapljanjem posameznih enot prilagajajo prometnim pogojem.

 

 
 • Brez slepljenja drugih voznikov
 • Vožnja ponoči je varnejša in veliko bolj sproščena                  
 • Način za avtoceste: optimalna osvetlitev na avtocestah   
 • Luč za osvetlitev odcepa izniči ‘črne luknje’ v ostrih zavojih. Deluje do hitrosti 40 km/h.

 

1Za doplačilo.

PROJEKCIJSKI ZASLON

Projekcijski zaslon1 zagotavlja projekcijo ključnih informacij za voznika, kot so hitrost, napotki navigacijskega sistema ali opozorila samodejnega regulatorja hitrosti1, na vetrobransko steklo, da lahko s pogledom ves čas spremljate promet.

 

1Za doplačilo.

 
SAMODEJNO ZAVIRANJE V SILI

Samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev1,2 nadzira dogajanje v prometu pred Opel Insignio. Če sistem pred sabo zazna pešca, vozilo ali drug predmet, pripravi zavore s povečanjem tlaka in celo samodejno zavira, če se voznik ne odzove.

 

1Za doplačilo.

2Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
OPOZORILO NA PROMET ZA VOZILOM

Opozorilo na promet za vozilom1 pri vzvratni vožnji iz parkirišča ali dovoza zaznava vozila in ovire na levi ali desni strani za vašo Insignio in vas opozarja. Kar je bilo včasih tvegana vožnja na slepo, je zdaj preprosto opravilo.

 

1Za doplačilo. Sistem deluje do hitrosti 10 km/h in zaznava prečni promet, v katerem vozila vozijo s hitrostjo do 36 km/h.

 

 
SISTEM ZA PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV

Najnovejša generacija sistema za prepoznavanje prometnih znakov1 stalno prikazuje omejitve hitrosti in druge zaznane prometne znake na zaslonu z informacijami za voznika in na projekcijskem zaslonu1, če je na voljo.

 

1Za doplačilo.

 
SAMODEJNI REGULATOR HITROSTI

Samodejni regulator hitrosti1,2 v celotnem razponu3 omogoča vožnjo brez stresa. S samodejnim pospeševanjem ali upočasnjevanjem vzdržuje varno razdaljo do vozila, ki vozi pred vami. Ko se vozilo ustavi, vam regulatorja hitrosti ni treba ponovno zagnati.3

 

1Za doplačilo.

2Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

3Na voljo samo z izbranimi avtomatskimi menjalniki.

 
OPOZORILO PRI SPREMEMBI VOZNEGA PASU

Če brez uporabe smernika zapuščate vozni pas, se aktivira opozorilo pri spremembi voznega pasu. Opozarjanje na mrtvi kot1,2 voznika opozori na vozila, ki se od zadaj hitro bližajo po sosednjih voznih pasovih in so trenutno v mrtvem kotu.

 

1Za doplačilo.

2Razlika v hitrosti med voziloma ne sme presegati 72 km/h.

 

OBLIKA.

ZUNANJOST
Nova Insignia Grand Sport prepriča s še bolj aerodinamičnim oblikovanjem in izrazitim značajem v skladu z imenom. Vitko značilno ‘dvojno krilo’ LED žarometov in zadnjih luči ter kromirani obrobi dodajo pečat prestiža. 
NOTRANJOST
Nova Insignia je elegantna, ergonomična in zelo prostorna ter vas prevzame vedno znova. Prepustite se ubrano in sodobno oblikovani notranjosti, ki navduši z odličnimi materiali in osredotočenostjo na voznika. Nova Insignia Grand Sport s celovitim naborom sistemov in funkcij zagotovi vso podporo za uživanje v vožnji. 
ZNAČILNE LED LUČI

Edinstveni Oplovi prednji LED žarometi z obliko 'krila' in dnevnimi lučmi skupaj z zadnjimi lučmi poskrbijo tako za slog kot za odlično vidljivost ter vas pri vstopanju pozdravijo z animiranim zaporedjem osvetlitve1.

 

1Samo žarometi.

 
BARVE
Izraz osebnosti: izberite barvo, ki najbolje odraža vaš značaj. 
PLATIŠČA
Zagotovite svoji Insignii Grand Sport edinstven značaj s privlačnimi platišči iz lahkih kovin s premerom od 43,2 do 50,8 cm (17–20"). 

VRHUNSKO UDOBJE.

ERGONOMSKI AKTIVNI SEDEŽI
Prednja sedeža z ergonomskim certifikatom¹ pomagata vozniku in sovozniku, da se izogneta bolečemu hrbtu in izboljšata zbranost ter vplivata na dobro počutje. 

Podarite svojemu hrbtu razvajanje z ergonomskimi sedeži1 s certifikatom nemške zveze AGR (Akcija za zdrav hrbet), centra odličnosti na področju ergonomije:

 

 • Nemški ergonomski certifikat.
 • Nastavljanje dolžine sedišča omogoča natančno prilagajanje sedeža dolžini vaših nog.
 • Prezračevanje in ogrevanje prijetno hladi ali ogreje vaš hrbet2.

 

Izberite nadgradnjo na prvorazredne možnosti2:

 • Masaža na zahtevo.
 • Nastavitev v 18 smeri in pomnilnik položaja.

 

1Za doplačilo z izbranimi stopnjami opreme. Certifikat je pečat kakovosti, ki ga podeljuje neodvisni testni odbor, sestavljen iz strokovnjakov različnih medicinskih strok.

2Za doplačilo, samo z električnim nastavljanjem sedežev.

OGREVANJE
Nova Insignia Grand Sport vozniku zagotavlja vrhunsko raven udobja, saj s funkcijami za ogrevanje¹ poskrbi za prijetnejšo vožnjo v jutranjem mrazu. 

Ogrevano vetrobransko steklo ThermaTec omogoča, da ga preprosto odmrznete in odrosite. Za dodatno raven dobrega počutja se razvajajte z ogrevanjem prednjih in celo zunanjih zadnjih sedežev ter ogrevanjem volanskega obroča, da vam bo hitro prijetno.

 

1Za doplačilo z izbranimi stopnjami opreme.

PRTLJAŽNI PROSTOR
Nova Opel Insignia Grand Sport ima zelo prostoren prtljažnik in nudi še veliko prilagodljivih rešitev za shranjevanje različnih predmetov. 

Poklop z enim dotikom1: zadnje sedeže zložite v nekaj sekundah s preprostim pritiskom na tipko.

5 potnikov, 490 litrov: ko so nameščeni sedeži v obeh vrstah, je v prtljažniku še vedno dovolj prostora.

Razdelitev v razmerju 40:20:40 za maksimalno prilagodljivost.1

Do 1450 litrov: ko so zloženi vsi trije sedeži, je prtljažnik ogromen – in povsem raven.

 

1Za doplačilo.

POVEZLJIVOST.

MULTIMEDIA NAVI PRO
Digitalna povezljivost, vgrajen navigacijski sistem, velik inovativen barvni zaslon na dotik in odličen zvok: najzmogljivejši sistem za informacije in razvedrilo v novi Insignii ima vse. 

Multimedia Navi Pro4 z vgrajenim navigacijskim sistemom vključuje:

 

 • 20,3 cm (8") zaslon z digitalnim radiom DAB
 • Navigacijsko vodenje s 3D zemljevidi
 • Vgrajeno glasovno upravljanje
 • Bluetooth®1
 • Združljivost s projekcijskim zaslonom
 • Storitve s spletom povezane navigacije2
 • 2 priključka USB
 • Apple CarPlay™3 in Android Auto™3

 

1Bluetooth je registrirana blagovna znamka družbe Bluetooth SIG Inc.

2Zahteva potrditev licenčne pogodbe za končnega uporabnika Telenav in soglasje za uporabo osebnih podatkov, kot določa politika varstva zasebnosti Telenav. Licenca poteče konec leta 2031. Za vse storitve s spletom povezane navigacije mora biti vzpostavljena povezava z uporabnikovim pametnim telefonom.

3Apple CarPlayin Apple sta blagovni znamki podjetja Apple Inc., registrirani v ZDA in drugih državah. Android Autoje blagovna znamka podjetja Google Inc.

4Za doplačilo.

ZVOČNI SISTEM BOSE®

Vrhunski zvok. Ta vrhunski zvočni sistem1 znamke Bose® spremeni vsako pot v izjemno zabavno izkušnjo. Osem zvočnikov vse potnike navduši s prodornimi basi in kristalno čistimi visokimi toni.

 

1Za doplačilo.

 
BREZŽIČNO POLNJENJE
Preprosto odložite svoj pametni telefon¹ v predal z vgrajenim induktivnim polnilnikom2, da brezžično napolnite baterijo. 

1Lahko zahteva dodatno opremo za pameten telefon. Induktivno polnjenje je na voljo samo za naprave s polnjenjem PMA ali Qi. Združljivost vaše naprave preverite pri svojem trgovcu z vozili Opel.

2Za doplačilo.

KLIC V SILI (SOS KLIC)

V primeru nesreče ali naleta bo klic v sili samodejno1 kontaktiral reševalne službe, kar za vas pomeni bolj sproščujoče vožnje z vozilom. Če pa bo potrebno, lahko2 tudi ročno pritisnete gumb, da se povežete z reševalnimi službami.

 

1 Klic v sili je sprožen samodejno, ko se v vozilu sprožijo varnostne blazine ali aktivirajo zategovalniki varnostnih pasov.

2 Klic v sili potrebuje pokritost in dostopnost signala mobilnega omrežja

 

UČINKOVITOST VOŽNJE.

MOTORJI
Nova Insignia Grand Sport s pestro izbiro motorjev nudi večjo zmogljivost z manj emisijami in manjšo porabo za vožnjo, ki resnično navduši. 

Bencinski motorji od 1.4 Turbo (107 kW/145 KM) do 2.0 Turbo (169 kW/230 KM) ali 1,5-litrski dizelski (91 kW/122 KM) in 2,0-litrski dizelski (129 kW/174 KM) – vsi pogonski sklopi za Insignio so skladni s standardom Euro 6 D in uporabljajo optimizirani sistem Start/Stop.

 

Poraba goriva kombinirano xx,x–x,x l/100 km; emisije CO₂ kombinirano 105–163 g/km (po NEDC). Podatki o porabi goriva in emisijah CO2 so predhodni in so izmerjeni s preskusnim postopkom WLTP, ugotovljene vrednosti pa so zaradi možnosti primerjav z drugimi vozili preračunane v vrednosti NEDC v skladu z uredbami (ES) št. 715/2007, (EU) št. 2017/1153 in (EU) št. 2017/1151.

MENJALNIKI
Ročni, brezstopenjski avtomatski, 8- ali 9-stopenjski avtomatski menjalnik: izbira je vaša. 

Pri novi Insignii Grand Sport lahko izbirate med 6-stopenjskim ročnim, brezstopenjskim avtomatskim, 8-stopenjskim avtomatskim in novim 9-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.

 

Povsem novi 9-stopenjski avtomatski menjalnik z obvolanskima ročicama zagotavlja izjemno zmogljivost, večjo varčnost in znatno izboljšano udobje za voznika.

VZMETENJE FLEXRIDE
Zmogljivost po meri. FlexRide1 vam omogoča, da dejansko vozite tri različne avtomobile. 

Iz nastavitve Standard preklopite na Tour ali Sport in spremenite svojo Insignio v uglajeno cestno križarko ali športen stroj. Izbirate lahko med tremi načini: Standard, Tour in Sport. FlexRide ob pritisku na gumb razmeram na cesti in vašemu izbranemu voznemu slogu prilagodi občutljivost različnih sistemov, vključno z volanom, dušilno loputo, avtomatskim menjalnikom in nadzorom zdrsa.

 

1FlexRide je na voljo za doplačilo z izbranimi motorji, standardno dopolnjuje motor 2.0 Turbo (147 in 169 kW/200 in 230 KM), za doplačilo dopolnjuje 2,0-litrski dizelski motor (129 kW/174 KM).

ŠTIRIKOLESNI POGON Z NADZOROM VEKTORJEV NAVORA
Štirikolesni pogon za dinamično, a obenem varno in preprosto obvladljivo vozno izkušnjo poskrbi za porazdelitev moči. 

Da je vodenje kar se da dinamično in uravnoteženo, Insigniin štirikolesni pogon1 z nadzorom vektorjev navora navor porazdeli med prednjimi in zadnjimi kolesi in celo med kolesi na levi in desni strani.

 

1Standardno samo v kombinaciji z vzmetenjem FlexRide, ki je na voljo za doplačilo.

DODATNA OPREMA OPEL+.

V skladu z vašimi željami.

Kar najbolje izkoristite svojo Insignio. Ne glede na vaše načrte se boste s praktično dodatno opremo preprosteje odpravili na pot.

 

Slike se lahko razlikujejo od izdelka v prodaji.

NASLEDNJI KORAKI.