Značilnosti in funkcije

IZRAZIT IZGLED IN IMPRESIVNE LASTNOSTI.

OBLIKA.

ZUNANJOST

Pustolovščine kličejo in Grandland X se je odzval. Ta zanimivi SUV pritegne poglede z izrazitimi potezami, mišičasto postavo in športnim zanosom.

Popoln iz vsakega zornega kota, zunaj in znotraj! Bi radi imeli še bolj vznemirljivega Grandlanda X? Potem dodajte elegantno streho v drugi barvi¹.

 

¹Za doplačilo.

 
NOTRANJOST
Tudi na grobih cestah boste uživali, saj vas bodo obdajali mehki vrhunski materiali, oblikovanje po meri telesa in izjemno prilagodljiva notranjost. V Grandlandu X boste našli idealno zavetje. 
 • Elegantna streha v drugi barvi¹ ali panoramska streha²
 • Usnjeno oblazinjenje sedežev³ in volanskega obroča
 • Ambientalna osvetlitev⁴

 

Izberite stopnjo opreme Ultimate za najrazkošnejšo izkušnjo Grandlanda X!

¹Standardno pri stopnji opreme Ultimate in Design Line, za doplačilo pri stopnji opreme Innovation. Ni na voljo pri stopnjah opreme Selection in Enjoy.

²Za doplačilo, ni na voljo pri stopnji opreme Selection.

³Za doplačilo, ni na voljo pri stopnji opreme Selection.

⁴Standardno na voljo pri stopnjah opreme Innovation in Ultimate. Ni na voljo pri stopnjah opreme Selection, Enjoy in Design Line.

OBLAZINJENJA IN POVRŠINE

Dovršena izbira ali drzen nastop – izberite oblazinjenje¹ in dodajte funkcije, ki vam ustrezajo.

 

 • Elegantna streha v drugi barvi ali panoramska streha
 • Usnjeno oblazinjenje sedežev in volanskega obroča
 • Ambientalna osvetlitev

 

¹Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 
PLATIŠČA
Izberite v pestri ponudbi privlačnih 16"–19" platišč iz lahkih kovin. Hočete, da bo vaš Grandland X še sijajnejši? Potem izberite športna diamantno brušena 19-palčna dvobarvna platišča iz lahkih kovin. 
IZBERITE STREHO

Če želite očarati prijatelje, izberite elegantno streho v drugi barvi¹. Za šarm s sončnimi žarki izberite osupljivo panoramsko streho¹. Zdaj se boste še bolj veselili sončnih dni!

 

¹Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 
AMBIENTALNA OSVETLITEV

Glasba za vaše oči. Osvetlite sredinsko konzolo in prednja vrata svojega Grandlanda X.¹

 

¹Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 

INOVACIJE.

LED ŽAROMETI AFL
Pametni prilagodljivi LED žarometi¹ zagotavljajo 30 % boljšo vidljivost kot halogenske luči. Boljša vidljivost znatno poveča vašo varnost. 

Upravljanje dolgih luči s pomočjo kamere samodejno zasenči žaromete, ko kdo pripelje nasproti. Tako boste videli dlje, ne da bi slepili druge.

Sistem samodejno prilagaja žaromete za maksimalno vidljivost v vseh razmerah:

 

 • Osvetlitev za podeželje
 • Osvetlitev za avtoceste
 • Osvetlitev v naseljih
 • Osvetlitev odcepa
 • Osvetlitev za slabo vreme
 • Dinamična osvetlitev ovinka

 

¹Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

SAMODEJNI REGULATOR HITROSTI
Avtonomna¹ generacija sistemov za pomoč vozniku je že na voljo. Preverjajo dogajanje v prometu in Grandlandu X zagotovijo varnostno območje za maksimalno sprostitev in minimalno tveganje. 

Samodejni regulator hitrosti¹ vzdržuje hitrost med 30 in 180 km/h. Po potrebi upočasni vaše vozilo in ga lahko celo povsem ustavi.

 

¹Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Oplovi asistenčni sistemi in pomočniki so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

ZAVIRANJE V SILI
Sistem¹ z zvočnim signalom opozori voznika na nevarne situacije. Če se drug avto ali pešec preveč približata, zmanjša hitrost ali povsem ustavi vozilo. 
¹ Samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev samodejno deluje v razponu od 5 do 140 km/h. Od 5 do 30 km/h znaša upočasnjevanje za zmanjšanje hitrosti trčenja 0,9 g. Od 30 do 140 km/h sistem zmanjša hitrost za največ 50 km/h. Nad tem pragom mora voznica oziroma voznik ukrepati z zaviranjem, da dodatno zmanjša hitrost. Razpon hitrosti pri delovanju samodejnega zaviranja v sili z zaznavanjem pešcev je odvisen od zaznane ovire (če se ovira premika: od 5 do 140 km/h; če ovira miruje: od 5 do 80 km/h; pešec: od 5 do 60 km/h). Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.
VARNOST

Grandland X vas varuje v vsaki situaciji: s številnimi vrhunskimi tehnologijami poskrbi, da je vožnja preprostejša in varnejša kot kadarkoli doslej.

 • Sistem za pomoč pri ohranjanju voznega pasu¹: pomaga vam, da se izognete trčenjem, saj z nežnim pomikom volana prepreči, da bi vozilo nenamerno zapeljalo iz voznega pasu.
 
 • Opozarjanje na spremembo voznega pasu: pomaga preprečiti nezgode z opozarjanjem voznika z zvočnim signalom in prikazom opozorila.
 • Opozarjanje na mrtvi kot¹: ultrazvočni senzorji nadzirajo dogajanje v okolici. Optični signal opozori voznika, če so v mrtvih kotih predmeti, ki se premikajo.
 • Sistem s senzorjem za zaznavanje utrujenosti voznika¹: analizira čas in smer vožnje ter glede na stopnjo motenj poskrbi za opozorilo.

 

¹Razpoložljivost je odvisna od ponudbe

360° KAMERA 

Popolna samozavest, čeprav ste na tesnem s prostorom. Napredni sistem kamer z vidnim poljem 360°¹ zaznava predmete na vaši poti. Dogajanje je prikazano na zaslonu, zato boste brez težav parkirali in vozili vzvratno.

 

¹Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 
NAPREDNI PARKIRNI POMOČNIK

Nikoli več se ne boste bali tesnih parkirnih prostorov. Vključite pomočnika¹ s pritiskom na gumb. Grandland X prevzame nadzor nad volanskim obročem, vi pa upravljate s stopalkama za plin in zavore.

 

¹ Za doplačilo pri stopnjah opreme Enjoy in Innovation. Standardno na voljo pri stopnji opreme Ultimate. Ni na voljo pri stopnji opreme Selection. Oplovi asistenčni sistemi in pomočniki so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 

VRHUNSKO RAZKOŠJE.

ERGONOMSKI AKTIVNI SEDEŽI

Ergonomski aktivni sedeži s certifikatom združenja Akcija za zdrav hrbet¹ zagotavljajo odlično namestitev na dolgih potovanjih.

 • Sproščujoč položaj sedenja
 
 • Nastavljivi v 16 smeri²
 • Razkošni usnjeni sedeži²
 • Ogrevani in prezračevani sedeži²

 

¹Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Certifikat je pečat kakovosti, ki ga podeljuje neodvisni testni odbor, sestavljen iz strokovnjakov različnih medicinskih strok.

²Za doplačilo z izbranimi stopnjami opreme.

OGREVANJE

Še tako hud mraz bodo odtajale naslednje možnosti ogrevanja.

 • Ogrevanje prednjih in zadnjih sedežev¹. Razvajajte sebe in sopotnike s toplim sedežem
 
 • Ogrevanje prednjih in zadnjih sedežev¹. Razvajajte sebe in sopotnike s toplim sedežem
 • Ogrevan volanski obroč¹. Pritisnite na tipko in si prijetno pogrejte dlani na volanskem obroču
 • Ogrevano vetrobransko steklo ThermaTec™². Sneg in led se bosta hitro stopila
 • Ogrevani zunanji ogledali³. Nič več strganja ledu. Hitro do odlične preglednosti

 

¹Za doplačilo s paketom z zimo 1 ali paketom za zimo 2. Paket za zimo 1 je za doplačilo na voljo pri stopnjah opreme Selection, Enjoy, Design Line in Innovation. Ni na voljo pri stopnji opreme Ultimate. Paket za zimo 1 vključuje: ogrevan volanski obroč z usnjenim oblazinjenjem in okrasnimi elementi, daljinske kontrole za Infotainment, ogrevanje prednjih sedežev. Paket za zimo 2 je za doplačilo na voljo pri stopnjah opreme Enjoy, design Line in Innovation ter serijsko pri opremi Ultimate. Ni na voljo pri stopnji opreme Selection. Paket za zimo 2 vključuje: ogrevan volanski obroč z usnjenim oblazinjenjem in okrasnimi elementi, daljinske kontrole za Infotainment, ogrevanje prednjih in zadnjih sedežev (samo stranska sedeža) in paket vsestranskosti.

²Za doplačilo pri stopnjah opreme Selection, Enjoy, Design Line in Innovation. Standardno pri stopnji opreme Ultimate.

³Ogrevani zunanji ogledali z električnim nastavljanjem in ročnim poklopom v barvi vozila so standardni pri stopnji opreme Selection, električni preklop je na voljo za doplačilo pri stopnjah opreme Enjoy in Design Line. Standardno pri stopnji opreme Innovation in Ultimate. Del paketa tehnologije Park & Go 1, ki vključuje: pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj, ogrevani zunanji ogledali z električnim nastavljanjem (pokrov v barvi karoserije, električni preklop).

PROSTOROČNI POMIK PRTLJAŽNIH VRAT

Električno prostoročno pomična vrata prtljažnika¹ se hitro in preprosto odpirajo z zamahom noge pod zadnjim odbijačem ali s pritiskom na tipko.

 

¹Standardno pri stopnji opreme Ultimate. Za doplačilo pri stopnji opreme Innovation. Ni na voljo pri stopnjah opreme Selection, Enjoy in Design Line.

 
PRTLJAŽNI PROSTOR

Sedeži FlexFold™ omogočajo preklop v razmerju 60:40, opremljeni pa so tudi z odprtino za prevoz daljših predmetov¹. S pritiskom na gumb se 514 litrov velik prtljažnik poveča na 1652 litrov.

 

¹Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 

POVEZLJIVOST.

NAVIGACIJA

Razširite svoje meje, ne da bi se izgubili. S sistemom IntelliLink Navi 5.0¹ z integriranim 3D zemljevidom je Evropa na dosegu vaših prstov.

 

 • Dinamična 3D navigacija s prometno storitvijo TMC
 
 • Zemljevid Evrope z integrirano zbirko podatkov
 • Zanimive točke (POI) in vmesni cilji
 • Glasovni in strukturiran vnos cilja

 

¹Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

BREZŽIČNO POLNJENJE

Pozabite na kable, saj je Opel Grandland X na voljo z induktivnim brezžičnim polnjenjem¹.

 • Brezžična polnilna postaja pomaga napolniti kronično izpraznjene telefone.
 
 • Za uporabo z določenimi pametnimi telefoni.

 

Pozor: za polnjenje nekaterih pametnih telefonov sta morda potrebna vgrajena tuljava ali ovitek.

 

¹Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Samo za naprave s polnjenjem PMA ali Qi. Da preverite združljivost vaše naprave, se obrnite na svojega trgovca z vozili Opel.

ZVOK

Vsako potovanje ima vznemirljivo glasbeno podlago: predvajajte svojo z vrhunskim zvočnim sistemom Denon®¹ z 8 HiFi zvočniki in zmogljivim nizkotoncem – če bodo okna odprta ali zaprta, se odločite sami.

 

¹Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 
INFOTAINMENT
Svoj pametni telefon lahko prek aplikacij Apple CarPlayTM1 ali Android AutoTM2 brezhibno povežete s sistemom IntelliLink Navi 5.0. 

Dostopajte do svojega telefona, glasbe, zemljevidov in sporočil prek odličnega 8-palčnega barvnega zaslona na dotik:

 

 • Predvajanje glasbe
 • Sprejem e-pošte in funkcija za zvočno predvajanje
 • Dostop do fotografij prek priključka USB
 • Pretočno predvajanje zvoka in prostoročno telefoniranje prek Bluetootha®2

 

Preprost dostop do aplikacij prek funkcije za glasovno upravljanje3, kot je Apple Siri™1.

 

¹ Združljivost in razpoložljivost naprav ter delovanje določenih funkcij so lahko odvisni od različice vašega operacijskega sistema. Za več informacij obiščite www.apple.com ali www.android.com. Apple CarPlay™ in Apple Siri™ sta blagovni znamki podjetja Apple Inc., registrirani v ZDA in drugih državah. Android je blagovna znamka podjetja Google Inc. Aplikacija Android Auto™ trenutno še ni na voljo v Sloveniji..

2 Bluetooth® je registrirana blagovna znamka družbe Bluetooth SIG inc.

3 Ni na voljo v slovenskem jeziku.

OPELCONNECT
Ostanite varni in povezani na cesti z vrsto dovršenih storitev: 
 • Brez skrbi: občutek varnosti zagotavljajo klic v sili, klic v primeru okvare ter obvestila o stanju in informacijah vozila.
 • Priročno: uporabite svoj mobilni telefon za upravljanje funkcij na daljavo (npr. za zaklepanje/odklepanje vrat) in izkoristite prednosti storitev za parkiranje in samodejno plačilo cestnin.
 • Pametna vožnja: uživajte v sproščeni vožnji z upoštevanjem podatkov o prometu 'v živo'¹ in upravljanjem poti.

 

¹Storitve lahko zahtevajo naročnino/plačilo za uporabo in so odvisne od pokritosti in razpoložljivosti mobilnega omrežja.

VOZNA DINAMIKA.

MOTORJI

Motor, ki ustreza vašim željam – Grandland X je zdaj na voljo z bencinskim, dizelskim ali priključnim hibridnim motorjem. Odpravite se novim dogodivščinam naproti z dinamično, uglajeno in učinkovito vožnjo.

 

Za optimalen pogon so vsa vozila izdelana iz lahkih materialov.

 

Kombinirana poraba goriva (po WLTP ciklu): 4,0 – 5,8 l/100km, ter izpusti CO2: 110 – 132 g/km. Emisijska stopnja: EURO 6. Specifične emisije dušikovih oksidov (NOX): 0,0245-0,0406 g/km. Trdi delci: 0,00058-0,00074 g/km in število delcev: 0,03-0,06 *1011 /km pri dizelskih motorjih. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal iz prometa prispevajo k poslabšanju zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov.

 

Hybrid: Kombinirana poraba goriva (po WLTP ciklu): 1,6 l/100km, ter izpusti CO2: 36 – 48 g/km. Emisijska stopnja: EURO 6. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal iz prometa prispevajo k poslabšanju zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov

 
MENJALNIKI

Če izberete izjemno uglajen avtomatski menjalnik¹, boste uživali v naslednjih prednostih:

 • Tehnologija Quickshift¹ zagotavlja eno najhitrejših prestavljanj na trgu.
 • Optimizirano notranje trenje¹ za izboljšano učinkovitost.
 • Izboljšano prestavljanje¹ poskrbi za uglajeno vožnjo in zmanjša tresljaje v prostem teku.

 

Vsi motorji so na voljo z odličnim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Zagotovo boste odkrili vožnjo, ki povsem ustreza vašemu življenjskemu slogu.

 

¹ Za doplačilo.

 
INTELLIGRIP

Sistem IntelliGrip¹ zagotavlja optimalno raven oprijema na vsaki podlagi. Makadam, blato ali sneg? Izberite enega od petih načinov in vse ostalo prepustite Grandlandu X:

 

 • Elektronski program stabilnosti (ESC)
 • Sneg
 • Za vsak teren
 • Pesek
 • Izklopljen ESC
 

¹ Za doplačilo pri stopnji opreme Enjoy, Innovation in Ultimate. Ni na voljo pri stopnji opreme Selection. IntelliGrip je del paketa za vsak teren in ga ni možno kupiti posebej.

 

POSEBNI MODELI.

ULTIMATE
Vstopite v prvi razred: preizkusite Grandlanda X z razkošnimi funkcijami v standardni opremi. 

DODATNA OPREMA OPEL+.

V skladu z vašimi željami.

Z originalno dodatno opremo Opel+ se lahko izrazite in povsem izkoristite svojega Grandlanda X. Zasnovana in preverjena je za vašega Opla.

 

Slike se lahko razlikujejo od izdelka v prodaji.

Okrasne ploščice pragov
POKAŽI PODROBNOSTI
Zaščitna folija
POKAŽI PODROBNOSTI
Trda prtljažna podloga
POKAŽI PODROBNOSTI
Pregradna mreža
POKAŽI PODROBNOSTI
Strešni kovček Opel
POKAŽI PODROBNOSTI
Otroški sedež
POKAŽI PODROBNOSTI

KAJ SLEDI?