Skip To Content
Značilnosti in funkcije

Novi Opel Grandland

Oblika

Ambiciozen in drzen
Oplov drzen in čist oblikovalski pristop je poskrbel, da je novi Opel Grandland SUV, ki presega vse druge. Osupljivo športno estetiko dopolnjujejo natančne nemške linije za edinstveno dominantno držo na cesti, ki presega vsa pričakovanja.
 
Pozornost tam, kjer mora biti
V notranjosti novega priključno hibridnega Opla Grandlanda vas bo prevzela osupljiva armaturno plošča Pure Panel®. Ta radikalno digitalna evolucija vozne izkušnje odpravi za sodobna vozila značilno preobremenjenost z informacijami. Opel Grandland prikaže digitalno prečiščene podatke za vožnjo brez nepotrebnih motenj, hrupa in nereda. 
Od začetka do konca
Ko trdimo,  da je to čisto nova generacija športnega terenca, mislimo na veliko več kot na vizualno preobrazbo. Novi Grandland je razvit povsem na novo. Vsak vidik in značilnost smo izbrusili do zadnje podrobnosti – to dokazujejo osupljive obloge, privlačne barve karoserije in športna platišča iz lahkih kovin s premerom 43,2 cm (17”),  45,7 cm (18”) ali 48,2 cm (19”).
 
Pritegnite občudovanje
Izrazite svoj edinstveni slog in raziščite dvobarve kombinacije karoserije in strehe novega Grandlanda, ki bodo zagotovo pritegnile občudujoče poglede, kjerkoli se boste pojavili. 
 
Več kot samo ime
Posodobljene Grandlandove oznake so jasen dokaz čistega in drznega oblikovanja Oplovega najzmogljivejšega športnega terenca. To ni samo ime modela, to je napoved izjemnih tehnologij, ki čakajo pod pokrovom, in opozorilo, da bo v vaših rokah izjemna moč. To je zagotovo znak, da je prispela povsem nova generacija športnega terenca.
 
Oglejte si prihodnost
Novi Opel Grandland v vsakem pogledu izstopa iz množice in samozavestno navduši z drznimi oblikovanjem, naprednimi poudarki in inovativnimi tehnologijami. Od zaobljenega legendarnega Oplovega vizirja na prednjem delu do izklesanih LED zadnjih luči  boste vsakič znova uživali v odkrivanju Grandlandovih odlik. 

Varnost in inovacije

Intelli-Lux matrični LED žarometi

Predstavljamo revolucionarne Intelli-Lux matrični LED® žaromete1 – naslednji korak tehnologije za osvetlitev. Najboljši sistem v tem razredu izboljša vidljivost v nočnem času s stalnimi dolgimi lučmi, ki pa ne slepijo nasproti vozečih udeležencev v prometu. Vsak žaromet sestavlja 84 segmentov, ki se prilagajajo razmeram v prometu s samodejnim izklopom posameznih enot. 

 

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 
nočni vid

Z Oplovim osupljivim sistemom za nočni vid (Night Vision)1 se lahko poslovite od temnih časov. Infrardeča kamera na prednjem delu vozila zaznava toplotno razliko med živimi bitji in okolico ter ‘vidi’ ljudi in živali (vključno s smerjo gibanja) na razdalji do 100 m pred vozilom. Zaznano nevarnost prikaže na zaslonu z informacijami za voznika. Za še večjo varnost je nočni vid usklajen s samodejnim zaviranjem v sili, da lahko sistem s posegom prepreči morebitno trčenje.  

 

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
Samodejno zaviranje v sili

Sistem¹ z zvočnim signalom opozori voznika na nevarne situacije. Če se drug avto ali pešec preveč približata, zmanjša hitrost ali povsem ustavi vozilo.  

 

1 Samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev samodejno deluje v razponu od 5 do 140 km/h. Od 5 do 30 km/h znaša upočasnjevanje za zmanjšanje hitrosti trčenja 0,9 g. Od 30 do 140 km/h sistem zmanjša hitrost za največ 50 km/h. Nad tem pragom mora voznica oziroma voznik ukrepati z zaviranjem, da dodatno zmanjša hitrost.  Razpon hitrosti pri delovanju samodejnega zaviranja v sili z zaznavanjem pešcev je odvisen od zaznane ovire (če se ovira premika: od 5 do 140 km/h; če ovira miruje: od 5 do 80 km/h; pešec: od 5 do 60 km/h).  Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
Napredni Parkirni pomočnik¹

Opel Grandland zazna primerna parkirna mesta in vas nato usmeri vanje. Vi morate le pospeševati in zavirati. Pametno, kajne? 

 

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. 

Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
Prednja in zadnja kamera

S popolnim pregledom boste samozavestno manevrirali tudi tam, kjer je zelo malo prostora. Napredna 360-stopinjska kamera1 v Oplu Grandlandu zazna ovire na vaši poti ter jih priročno in jasno prikaže na zaslonu, zato sta parkiranje in vzvratna vožnja nadvse preprosta.

 

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 
Pomoč pri ohranjanju voznega pasu in opozarjanje na zapuščanje voznega pasu

Uživajte v še večji stopnji varnosti in obveščenosti med vožnjo. Pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)1,2 se aktivno odziva v primeru nevarnosti in nežno usmeri2 vozilo nazaj med oznake na vozišču. Opozarjanje na zapuščanje voznega pasu (LDP)3 vas opozori, če nehote zapustite označeni vozni pas.

 

1 Za doplačilo.
2 Med uporabo mora imeti voznik dlani na volanskem obroču.
3 Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
Asistenca za vožnjo po avtocestah
Asistenca za vožnjo po avtocestah1 je inovativna sinergija sistemov Grandlanda s hibridnim pogonom in združuje napredni regulator hitrosti s funkcijo Stop & Go ter asistenco za usmerjanje na voznem pasu. Deluje kot delno avtomatiziran sistem, ki vam pri vožnji na avtocesti pomaga slediti izbranemu voznemu pasu ali vozilu, ki vozi pred vami. Sistem vklopite s pritiskom na gumb, nadzor pa lahko kadarkoli prevzamete s preprostim pomikom volanskega obroča.
 
1 Za doplačilo, zahteva 8-stopenjski avtomatski menjalnik.
 

Vrhunsko udobje

Ergonomski aktivni sedeži

Ergonomska aktivna prednja sedeža Opla Grandlanda imata potrdilo združenja AGR (Akcija za zdrav hrbet)1 in zagotavljata vrhunsko namestitev na še tako dolgih potovanjih.

 

 • Sproščen sedežni položaj
 • Nastavljanje v 16 smereh2
 • Razkošno usnjeno oblazinjenje2
 • Funkcija za ogrevanje in prezračevanje2

 

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Certifikat je pečat kakovosti, ki ga podeljuje neodvisni testni odbor, sestavljen iz strokovnjakov različnih medicinskih strok.

2 Za doplačilo z izbranimi stopnjami opreme.

 
Ogrevanje

Premagajte mraz z naslednjimi funkcijami za ogrevanje:

 

 • Ogrevanje prednjih in zadnjih sedežev1. Privoščite razvajanje s prijetno toplim sedežem sebi in svojim sopotnikom.
 • Ogrevanje volanskega obroča1. Pritisnite na gumb in volanski obroč bo ogrel vaše dlani.
 • Ogrevano vetrobransko steklo Thermatec™1. Glejte, kako hitro se stopi led pred vami.
 • Ogrevanje zunanjih ogledal1. Pozabite na strganje ledu. Za odlično preglednost v nekaj trenutkih. 

 

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 
Prostoročni pomik prtljažnih vrat

Imate polne roke? Sistem električnega odpiranja prtljažnih vrat1 deluje hitro in preprosto, sprožite pa ga z zamahom z nogo pod zadnjim odbijačem ali s pritiskom na tipko.

 

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 

Povezljivost

Sistem infotainment1

Novi Grandland prinaša našo najsodobnejšo povsem digitalno čisto armaturno ploščo. Vanjo sta vgrajena do 17,8-cm (7") multimedijski in 25,4-cm (10") navigacijski zaslon na dotik, zato boste nadvse preprosto poskrbeli za povezave in razvedrilo.  Zagotovljena je tudi brezhibna povezava pametnega telefona z aplikacijama Apple CarPlay™1,3  in Android Auto™2,3, da boste lahko uporabljali zemljevide, izmenjevali sporočila in pretočno predvajali zvok prek šestih vrhunsko uglašenih zvočnikov.

 

 • Radio AM/FM in DAB
 • Pretočno predvajanje zvoka in prostoročno telefoniranje prek Bluetootha
 • Predvajanje glasbe prek priključka USB
 • Glasovno upravljanje povezanega pametnega telefona
 
1Apple CarPlay™ in Apple Siri™ sta registrirani blagovni znamki družbe Apple Inc., registrirani v ZDA in drugih državah.
2Android Auto™ je registrirana blagovna znamka družbe Google Inc.
3Združljivost in določene funkcije se lahko razlikujejo glede na vrsto naprave in različico operacijskega sistema. Združljivost svoje naprave lahko preverite na spletnem naslovu www.apple.com ali www.android.com, lahko pa se obrnete tudi na svojega prodajalca vozil Opel.
4Bluetooth® je registrirana blagovna znamka družbe Bluetooth SIG inc.
 
Navigacija

Obiščite kraje, ki jih običajno ne bi. Evropska celina je na dosegu vaših prstov, saj je 3D zemljevid integriran v sistem Multimedia Navi Pro z 25,4-cm (10”) zaslonom na dotik, vključene so tudi storitve navigacije v živo1,2.

 

 • Dinamična 3D navigacija s storitvijo za spremljanje prometa prek možnosti OPELCONNECT
 • Integriran zemljevid Evrope z vsemi podatki
 • Funkciji točk zanimanja (POI) in vmesnih ciljev
 • Možnost vnosa cilja z glasom in na strukturiran način

 

1 Storitve navigacije v živo vključujejo spletne podatke o prometu, cene goriv, informacije o parkiriščih, iskanje točk zanimanja prek spleta, spletno iskanje točk zanimanja za polnilnice, opozorila glede vremena in prometa (niso na voljo v Nemčiji in Švici).

2 Storitve navigacije v živo vključujejo spletne podatke o prometu, cene goriv, informacije o parkiriščih, iskanje točk zanimanja prek spleta, spletno iskanje točk zanimanja za polnilnice, opozorila glede vremena in prometa (niso na voljo v Nemčiji in Švici). Storitve navigacije v živo/navigacije v živo Plus so brezplačno na voljo 3 leta, nato pa je zanje treba plačati naročnino. Razpoložljivost in obseg storitve se razlikujeta glede na model vozila in državo.

 
Brezžično polnjenje

Pozabite na kable – Grandland je lahko opremljen z induktivnim brezžičnim polnjenjem1.

 

 • Brezžična polnilna postaja, na katero lahko odložite kronično prazne telefone.
 • Deluje z izbranimi pametnimi telefoni. 

 

Opomba: za polnjenje nekaterih pametnih telefonov je lahko potrebna vgrajena tuljava ali ustrezen ovitek.

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Samo za naprave s funkcijo PMA ali QI. Za preverjanje združljivosti svoje naprave se obrnite na prodajalca vozil Opel.

 
OpelConnect

Sistemi s pametnimi tehnologijami in storitvami1, ki omogočajo povezljivost, ter sodobne inovacije skrbijo za vašo varnost in vam zagotavljajo zabavno in obenem varčno vožnjo.

Brezskrbnost: SOS klic v sili in asistenčni klic v primeru okvare2 ter obvestila o stanju in informacijah vozila poskrbijo, da ste vedno brez skrbi, saj vedno veste, koliko kilometrov lahko še prevozite, koliko goriva imate in kdaj mora avto na servis.

Priročnost: e-daljinsko upravljanje3 za preverjanje napolnjenosti baterije, upravljanje polnjenja in nastavljanje klimatske naprave prek aplikacije myOpel.

Pametna vožnja: sproščena potovanja z navigacijo v živo/navigacijo v živo Plus4 ter upravljanjem poti in vožnje.
 
 
1 Razpoložljivost in obseg storitev se lahko razlikujeta glede na državo in vozilo. Storitve lahko zahtevajo naročnino/plačilo za uporabo in so odvisne od pokritosti in razpoložljivosti mobilnega omrežja.

2 Uporaba SOS klica in asistenčnega klica zahteva podpis soglasja z določili in pogoji in podpis pogodbe ob naročilu vozila, s katero uporabnik soglaša z lokalizacijo vozila; storitev je odvisna od pokritosti in razpoložljivosti omrežja. Storitev pomoči v primeru okvare (Oplova pomoč na cesti) je brezplačno na voljo v prvem letu po prvi registraciji vozila, nato je na voljo ob plačilu naročnine. Informacije o možnosti OpelConnect najdete na naslovu in o Oplovi pomoči na cesti na naslovu. Veljajo ustrezna splošna določila in pogoji.

3 Samo za model Grandland Hybrid.

4 Storitve navigacije v živo/navigacije v živo Plus so brezplačno na voljo 3 leta, nato pa je zanje treba plačati naročnino. Razpoložljivost in obseg storitve se razlikujeta glede na model vozila in državo. Storitve lahko zahtevajo naročnino ali plačilo stroškov uporabe in so odvisne od razpoložljivosti in pokritosti z mobilnim omrežjem.
 

Vozna dinamika

Motorji

Začutite moč in nadzor v trenutku, ko zaženete motor svojega robustno zmogljivega Opla Grandlanda. Med tehnološko izpopolnjenimi pogonskimi sklopi lahko izberete tudi odziven 1,2-litrski bencinski motor z neposrednim vbrizgom1 in zmogljiv 1,5-litrski turbodizelski motor2 – oba razvijeta moč 96 kW (130 KM).

 

1 Poraba goriva kombinirano 1,2–7,1 l/100 km; emisije CO2 kombinirano 29–160 g/km, poraba energije kombinirano 15,1–15,5 kwh/100 km; doseg z izključno na elektriko (kombinirano) 62 km do 64 km (odvisno od vgrajene opreme)

2 Poraba energije (kWh/100 km) (WLTP) 14,9-17,5; emisije CO2 (g/km) 33-166; razred učinkovitosti A

 
Učinkovitost
Ponudbo športnih turbo motorjev z majhnim trenjem za Opla Grandlanda dopolnjuje izbira ročnih ali kot svila uglajenih 8-stopenjskih avtomatskih menjalnikov, da je poraba goriva še varčnejša, pa poskrbi napredni sistem Start/Stop. Vsi dizelski motorji so opremljeni z naslednjo generacijo tehnologij za nadzor emisij. 
IntelliGrip
Moč brez nadzora ni uporabna. IntelliGrip poskrbi, da je navor Grandlandovega dinamičnega pogonskega sklopa prav tam, kjer omogoča najboljši oprijem v zahtevnih razmerah in prepreči zdrs koles. Ta pametni sistem omogoča optimalen prenos vlečne sile na podlago in stabilnost na vseh voziščih ter samodejno prilagaja porazdelitev navora kolesom in nastavitve elektronskega programa za stabilnost (ESP). Voznik lahko z vrtljivim stikalom na sredinski konzoli IntelliGrip vnaprej nastavi za blato, sneg ali pesek, lahko pa ga pusti v načinu Normal in IntelliGrip bo nadziral razmere med uživanjem v varni, sproščeni vožnji tako v mestu kot na avtocestah.
 

Dodatna oprema Opel+

V skladu z vašimi željami

Z originalno opremo Opel+ se lahko izrazite in obenem kar najbolje izkoristite svojega Grandlanda. Zasnovana in preverjena je za vašega Opla.

 

Slike se lahko razlikujejo od izdelka v prodaji.