Značilnosti

NOVI OPEL GRANDLAND HYBRID.

DESIGN.

AMBICIOZEN IN DRZEN
Novi Opel Grandland Hybrid z našim najbolj ambicioznim oblikovanjem doslej drzno estetiko združuje z natančno nemško izdelavo, da ga je nemogoče primerjati z drugimi športnimi terenci. Z novim značilnim vizirjem kot prepoznavnim obrazom Grandland odraža samozavest in obvladovanje ceste, ki daleč presegata običajne SUV-je. 
POZORNOST TAM, KJER MORA BITI
Novi Grandland Hybrid je opremljen z Oplovo novo čisto armaturno ploščo. Integrirani zaslon zagotavlja povsem novo vozno izkušnjo, saj vozniku posreduje 'digitalno razstrupljene' osredotočene informacije brez nepotrebnih motenj, hrupa in nereda.  
OD ZAČETKA DO KONCA
Ko trdimo, da novi Grandland Hybrid ni običajen SUV, to pomeni od začetka do konca. Vse značilnosti najnovejšega člana Oplove drzne in čiste družine so bile temeljito premišljene in izbrušene do zadnje podrobnosti: o tem pričajo osupljive zunanje obloge, ki čudovito dopolnjujejo barve karoserije, in športna platišča iz lahkih kovin s premerom 43,2 cm (17”),  45,7 cm (18”) ali 48,2 cm (19”). 
OBČUDUJOČI POGLEDI BODO NEKAJ OBIČAJNEGA
Niste običajni … zakaj bi torej bil običajen SUV, ki ga vozite? Odkrijte svojo edinstveno individualnost in raziščite čudovite dvobarvne kombinacije strehe in karoserije novega Grandlanda s hibridnim pogonom, ki jamčijo, da vas bodo v vašem avtomobilu vedno spremljali občudujoči pogledi.  
VEČ KOT SAMO IME
Posodobljene Grandlandove oznake so jasen dokaz čistega in drznega preoblikovanja Oplovega najzmogljivejšega športnega terenca. To ni samo ime modela, to je napoved izjemnih tehnologij, ki čakajo pod pokrovom, in opozorilo, bo v vaših rokah izjemna moč. To je zagotovo znak, da se je začela nova grandiozna doba vožnje. 
OGLEJTE SI PRIHODNOST
Grandland Hybrid je nekaj posebnega iz vsakega zornega kota. Od prednjega do zadnjega dela boste opazili drzno oblikovanje in napredne poudarke. Čisto spredaj značilni Oplov vizir elegantno povezuje žaromete, sisteme, senzorje in funkcije v enoten element. In čisto zadaj so v sozvočju z vizirjem izklesane povsem LED zadnje luči  … Grandland Hybrid prinaša še veliko tega, kar vas bo navdušilo pri odkrivanju.  

INOVACIJE.

INTELLILUX LED ŽAROMETI

Predstavljamo revolucionarne IntelliLux LED® žaromete1 – naslednji korak tehnologije za osvetlitev. Najboljši sistem v tem razredu izboljša vidljivost v nočnem času s stalnimi dolgimi lučmi, ki pa ne slepijo nasproti vozečih udeležencev v prometu. Vsak žaromet sestavlja 84 segmentov, ki se prilagajajo razmeram v prometu s samodejnim izklopom posameznih enot. 

 

1Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 
NOČNI VID

Da vidite cesto pred sabo, vam pri nočnih vožnjah običajno pomagajo samo žarometi. Zdaj se lahko zanesete še na našo najsodobnejšo inovacijo za vožnjo ponoči: nočni vid1. Napredna infrardeča kamera znatno izboljša vidljivost tudi na oddaljenosti več kot 300 m, ki je žarometi ne osvetlijo, saj zaznava pešce in živali v temi ter video prikaže neposredno na digitalni armaturni plošči. Če je nevarnost preblizu, se sproži sistem samodejnega zaviranja v sili.  Če razmišljate o varnejši nočni vožnji, novi Grandland zagotovo ni običajen SUV.

 

1Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
SAMODEJNO ZAVIRANJE V SILI

Sistem1 z zvočnim signalom opozori voznika na nevarne situacije. Če se drug avto ali pešec preveč približata, zmanjša hitrost ali povsem ustavi vozilo.  

 

1Samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev samodejno deluje v razponu od 5 do 140 km/h. Od 5 do 30 km/h znaša upočasnjevanje za zmanjšanje hitrosti trčenja 0,9 g. Od 30 do 140 km/h sistem zmanjša hitrost za največ 50 km/h. Nad tem pragom mora voznica oziroma voznik ukrepati z zaviranjem, da dodatno zmanjša hitrost.  Razpon hitrosti pri delovanju samodejnega zaviranja v sili z zaznavanjem pešcev je odvisen od zaznane ovire (če se ovira premika: od 5 do 140 km/h; če ovira miruje: od 5 do 80 km/h; pešec: od 5 do 60 km/h).  Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
NAPREDNI PARKIRNI POMOČNIK1

Grandland Hybrid zazna primerna parkirna mesta in vas nato usmeri vanje. Vi morate le pospeševati in zavirati. Pametno, kajne? 

 

1Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. 

Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
PREDNJA IN ZADNJA KAMERA
Da boste videli bolje in več kot običajno – za brezskrbnost tudi na omejenem prostoru. Napredni sistem s prednjo in zadnjo kamero1 zaznava ovire na vaši poti in jih prikaže na zaslonu, da boste brez težav parkirali in zapeljali iz parkirišča.

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. 
POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU IN OPOZARJANJE NA ZAPUŠČANJE VOZNEGA PASU
Uživajte v še večji stopnji varnosti in obveščenosti med vožnjo. Pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)1,2 se aktivno odziva v primeru nevarnosti in nežno usmeri2 vozilo nazaj med oznake na vozišču. Opozarjanje na zapuščanje voznega pasu (LDP)3 vas opozori, če nehote zapustite označeni vozni pas.
 
 
1 Za doplačilo.
2 Med uporabo mora imeti voznik dlani na volanskem obroču.
3 Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.
 
ASISTENCA ZA VOŽNJO PO AVTOCESTAH
Asistenca za vožnjo po avtocestah je inovativna sinergija sistemov Grandlanda s hibridnim pogonom in združuje napredni regulator hitrosti s funkcijo Stop & Go ter asistenco za usmerjanje na voznem pasu. Deluje kot delno avtomatiziran sistem, ki vam pri vožnji na avtocesti pomaga slediti izbranemu voznemu pasu ali vozilu, ki vozi pred vami. Sistem vklopite s pritiskom na gumb, nadzor pa lahko kadarkoli prevzamete s preprostim pomikom volanskega obroča. 
8-STOPENJSKI AVTOMATSKI MENJALNIK

Izberite med 4 voznimi načini: električnim, hibridnim, športnim in 4WD1. Hibridni način samodejno izbere najučinkovitejšo možnost in pri manjših hitrostih pametno preklopi v električni način, da odpravi emisije. Avtomatski menjalnik z električnim prestavljanjem omogoča naslednje načine:

 

 • Parkirni položaj
 • Nevtralni položaj
 • Položaj za vožnjo
 • Vzvratna vožnja
 • Povečano regenerativno zaviranje

 

1Način s pogonom na vsa kolesa je na voljo samo pri modelu Hybrid4.

 

VRHUNSKO UDOBJE.

ERGONOMSKI AKTIVNI SEDEŽI

Pozabite na boleč hrbet, ki je tako običajen na dolgih vožnjah, saj ergonomski aktivni sedeži s potrdilom združenja AGR (Akcija za zdrav hrbet)1 nudijo vrhunsko namestitev in na še tako dolgih potovanjih.

 

 • Sproščen sedežni položaj
 • Nastavljanje v 16 smereh2
 • Razkošno usnjeno oblazinjenje2
 • Funkcija za ogrevanje in prezračevanje2

 

1Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Certifikat je pečat kakovosti, ki ga podeljuje neodvisni testni odbor, sestavljen iz strokovnjakov različnih medicinskih strok.

2Za doplačilo z izbranimi stopnjami opreme.

 
OGREVANJE

Premagajte mraz z naslednjimi funkcijami za ogrevanje:

 

 • Ogrevanje prednjih in zadnjih sedežev1. Privoščite razvajanje s prijetno toplim sedežem sebi in svojim sopotnikom.
 • Ogrevanje volanskega obroča1. Pritisnite na gumb in volanski obroč bo ogrel vaše dlani.
 • Ogrevano vetrobransko steklo ThermatecTM1. Glejte, kako hitro se stopi led pred vami.
 • Ogrevanje zunanjih ogledal1. Pozabite na strganje ledu. Za odlično preglednost v nekaj trenutkih. 

 

1Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. 

 
PROSTOROČNI POMIK PRTLJAŽNIH VRAT

Zakaj bi odpirali prtljažnik na običajen način? Sistem električnega odpiranja prtljažnih vrat1 deluje hitro in preprosto, sprožite pa ga z zamahom z nogo pod zadnjim odbijačem ali s pritiskom na tipko.

 

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 

POVEZLJIVOST.

MULTIMEDIJSKO PREDVAJANJE1

Novi Grandland Hybrid prinaša našo najsodobnejšo povsem digitalno čisto armaturno ploščo. Vanjo sta vgrajena do 17,8-cm (7") multimedijski in 25,4-cm (10") navigacijski zaslon na dotik, zato boste nadvse preprosto poskrbeli za povezave in razvedrilo.  Zagotovljena je tudi brezhibna povezava pametnega telefona z aplikacijama Apple CarPlay™1,3  in Android Auto™2,3, da boste lahko uporabljali zemljevide, izmenjevali sporočila in pretočno predvajali zvok prek šestih vrhunsko uglašenih zvočnikov.

 

 • Predvajanje glasbe 
 • Prejemanje e-pošte in funkcija za njeno prebiranje
 • Dostop do fotografij prek priključka USB
 • Pretočno predvajanje zvoka in prostoročno telefoniranje prek Bluetootha®4

 

1Apple CarPlay™ in Apple Siri™ sta registrirani blagovni znamki družbe Apple Inc., registrirani v ZDA in drugih državah.

2Android Auto™ je registrirana blagovna znamka družbe Google Inc.

3Združljivost in določene funkcije se lahko razlikujejo glede na vrsto naprave in različico operacijskega sistema. Združljivost svoje naprave lahko preverite na spletnem naslovu www.apple.com ali www.android.com, lahko pa se obrnete tudi na svojega prodajalca vozil Opel.

4Bluetooth® je registrirana blagovna znamka družbe Bluetooth SIG inc. 

 
NAVIGACIJA

Obiščite kraje, ki jih običajno ne bi. Evropska celina je na dosegu vaših prstov, saj je 3D zemljevid integriran v sistem Multimedia Navi Pro z 25,4-cm (10”) zaslonom na dotik, vključene so tudi storitve navigacije v živo1,2.

 

 • Dinamična 3D navigacija s storitvijo za spremljanje prometa prek možnosti OPELCONNECT
 • Integriran zemljevid Evrope z vsemi podatki
 • Funkciji točk zanimanja (POI) in vmesnih ciljev
 • Možnost vnosa cilja z glasom in na strukturiran način

 

1Storitve navigacije v živo vključujejo spletne podatke o prometu, cene goriv, informacije o parkiriščih, iskanje točk zanimanja prek spleta, spletno iskanje točk zanimanja za polnilnice, opozorila glede vremena in prometa (niso na voljo v Nemčiji in Švici).

2Storitve navigacije v živo vključujejo spletne podatke o prometu, cene goriv, informacije o parkiriščih, iskanje točk zanimanja prek spleta, spletno iskanje točk zanimanja za polnilnice, opozorila glede vremena in prometa (niso na voljo v Nemčiji in Švici). Storitve navigacije v živo/navigacije v živo Plus so brezplačno na voljo 3 leta, nato pa je zanje treba plačati naročnino. Razpoložljivost in obseg storitve se razlikujeta glede na model vozila in državo.

 
BREZŽIČNO POLNJENJE

Pozabite na kable – Grandland Hybrid je lahko opremljen z induktivnim brezžičnim polnjenjem1

 

 • Brezžična polnilna postaja, na katero lahko odložite kronično prazne telefone.
 • Deluje z izbranimi pametnimi telefoni. 

 

Opomba: za polnjenje nekaterih pametnih telefonov je lahko potrebna vgrajena tuljava ali ustrezen ovitek.

 

1Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Samo za naprave s funkcijo PMA ali QI. Za preverjanje združljivosti svoje naprave se obrnite na prodajalca vozil Opel.

 
OPEL CONNECT
Sistemi s pametnimi tehnologijami in storitvami1, ki omogočajo povezljivost, ter sodobne inovacije skrbijo za vašo varnost in vam zagotavljajo zabavno in obenem varčno vožnjo.

Brezskrbnost: SOS klic v sili in asistenčni klic v primeru okvare2 ter obvestila o stanju in informacijah vozila poskrbijo, da ste vedno brez skrbi, saj vedno veste, koliko kilometrov lahko še prevozite, koliko goriva imate in kdaj mora avto na servis.

Priročnost: e-daljinsko upravljanje3 za preverjanje napolnjenosti baterije, upravljanje polnjenja in nastavljanje klimatske naprave prek aplikacije myOpel.

Pametna vožnja: sproščena potovanja z navigacijo v živo/navigacijo v živo Plus4 ter upravljanjem poti in vožnje.
 
 
1 Razpoložljivost in obseg storitev se lahko razlikujeta glede na državo in vozilo. Storitve lahko zahtevajo naročnino/plačilo za uporabo in so odvisne od pokritosti in razpoložljivosti mobilnega omrežja.

2 Uporaba SOS klica in asistenčnega klica zahteva podpis soglasja z določili in pogoji in podpis pogodbe ob naročilu vozila, s katero uporabnik soglaša z lokalizacijo vozila; storitev je odvisna od pokritosti in razpoložljivosti omrežja. Storitev pomoči v primeru okvare (Oplova pomoč na cesti) je brezplačno na voljo v prvem letu po prvi registraciji vozila, nato je na voljo ob plačilu naročnine. Informacije o možnosti OpelConnect najdete na naslovu https://www.opel.si/connect/overview.html in o Oplovi pomoči na cesti na naslovu https://www.opel.si/pregledi-dodatki/garancija/pomoc-na-cesti.html. Veljajo ustrezna splošna določila in pogoji.

3 Samo za model Grandland Hybrid.

4 Storitve navigacije v živo/navigacije v živo Plus so brezplačno na voljo 3 leta, nato pa je zanje treba plačati naročnino. Razpoložljivost in obseg storitve se razlikujeta glede na model vozila in državo. Storitve lahko zahtevajo naročnino ali plačilo stroškov uporabe in so odvisne od razpoložljivosti in pokritosti z mobilnim omrežjem.
 

DODATNA OPREMA OPEL+.

V skladu z vašimi željami.

Z originalno opremo Opel+ se lahko izrazite in obenem kar najbolje izkoristite svojega Grandlanda s hibridnim pogonom. Zasnovana in preverjena je za vašega Opla.

 

Slike se lahko razlikujejo od izdelka v prodaji.