Vodilne značilnosti v tem razredu
Naelektrena izkušnja
Grandland električno priključni hibrid črpa svojo električno moč iz najsodobnejše litij-ionske baterije s kapaciteto 13,2 kWh, ki je nameščena pod kabino – za nezmanjšano prostornost kabine in prtljažnika ter nizko in stabilno težišče vozila. 
Osupljivo in učinkovito

Bencinski 1.6 motor z direktnim vbrizgom z električno energijo iz 13,2 kWh baterije je vznemirljiv, a učinkovit del standardne opreme Grandlanda PHEV. Odvisno od izbire pogonskega sklopa lahko dobite 221 kW (300 KM) s 520 nm navora za modele s pogonom na vsa kolesa in 165 kW (225 KM) s 360 nm navora za modele s pogonom na sprednja kolesa. Konvencionalni motor samodejno vključite, da zagotovite optimalno ravnovesje med učinkovitostjo in zmogljivostjo. 

 

Kombinirana poraba goriva 1,3 – 7,0 l/100 km; emisije CO2 kombinirane 30 – 159 g/km, kombinirana poraba energije 22,7 – 23,7 kWh/100 km; čisto električni doseg (kombiniran) 57 – 59 km (odvisno od opremljenih možnosti)**

 
Zmogljiv in dinamičen

Grandland električno priključni hibrid je v obeh različicah – FWD in AWD – opremljen z 8-stopenjskim elektrificiranim sistemom prenosa in elektronskim avtomatskim menjalnikom, ki ga dopolnjujeta obvolanski prestavni ročici za dinamično športno vozno izkušnjo z uglajenim prestavljanjem in hipnim odzivom na pospeševanje. Ker je moč brez nadzora neučinkovita, je Grandland električno priključni hibrid opremljen s tehnologijo e-AWD1, ki je na voljo ves čas in prek elektrificirane zadnje osi zagotavlja najboljši možen oprijem v najširšem razponu voznih pogojev.

 

1Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 
Svoboda nadzora

S štirimi voznimi načini, ki jih izberete s pritiskom na gumb, se lahko Grandland električno priključni hibrid prilagodi vašemu najljubšemu načinu vožnje – tako prednosti športnega terenca združuje z odlikami električnega avtomobila. 

 

  • Hibridni način prinaša najboljše iz obeh svetov z nadzorovano porabo goriva in cestno zmogljivostjo.
  • Način AWD (če je na voljo) aktivira bencinski in električni motor, da zagotovi izboljšan oprijem na grobih podlagah.
  • Športni način izkorišča kombinirano moč bencinskega in električnega motorja za še bolj dinamično vožnjo.
  • Električni način aktivira samo elektromotor za popolnoma tiho vožnjo brez emisij CO2.
 
Regenerativno zaviranje

Z našim izjemno učinkovitim najsodobnejšim zavornim sistemom i-Booster1 Grandland električno priključni hibrid zajame energijo pri vožnji in zaviranju ter jo pretvori v dodaten doseg električne vožnje. 

 

i-Booster ima dva načina zajema: 

 

  • D-drive se vklopi, ko voznik odmakne stopalo s stopalke za pospeševanje in omogoča zmerno zajemanje energije.
  • B-mode poveča rekuperacijo tako pri zaviranju kot pri običajnem upočasnjevanju.

 

Ko je baterija povsem napolnjena ali sistem zazna potrebo po izrazitejšem upočasnjevanju, Grandland električno priključni hibrid samodejno preklopi z uporabe zavornega ojačevalnika i-Booster na standardne zavore.

1Največ 10 % skupne kapacitete za hibridni model.

 
Nadzor podatkov vozila
Grandland električno priključni hibrid je izpopolnjen z nadzorom podatkov vozila, ki so prikazani elegantno preprosto in na digitalno razstrupljen način na zaslonu čiste armaturne plošče. Tako imate intuitiven pregled nad porabo energije in vse informacije za preprosto zagotavljanje maksimalnega dosega in učinkovitosti.