Inovacije
Intelli-Lux LED žarometi

Predstavljamo revolucionarne žaromete IntelliLux LED® Pixel Light1 - naslednji korak v tehnologiji žarometov. Ta najboljši sistem v svojem razredu izboljša vidljivost ponoči s trajnimi dolgimi lučmi brez bleščanja, da prepreči slepitev nasproti vozečih voznikov. Vsak žaromet je sestavljen iz 84 segmentov ki se prilagajajo prometnim razmeram s samodejnim izklopom posameznih enot. 

 

1Dobavljivost je odvisna od ponudbe.

 
Nočni vid

Z Oplovim osupljivim sistemom za nočni vid (Night Vision)1 se lahko poslovite od temnih časov. Infrardeča kamera na prednjem delu vozila zaznava toplotno razliko med živimi bitji in okolico ter ‘vidi’ ljudi in živali (vključno s smerjo gibanja) na razdalji do 100 m pred vozilom. Zaznano nevarnost prikaže na zaslonu z informacijami za voznika. Za še večjo varnost je nočni vid usklajen s samodejnim zaviranjem v sili, da lahko sistem s posegom prepreči morebitno trčenje.  

 

1Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
Samodejno zaviranje v sili

Sistem1 z zvočnim signalom opozori voznika na nevarne situacije. Če se drug avto ali pešec preveč približata, zmanjša hitrost ali povsem ustavi vozilo.  

 

1Samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev samodejno deluje v razponu od 5 do 140 km/h. Od 5 do 30 km/h znaša upočasnjevanje za zmanjšanje hitrosti trčenja 0,9 g. Od 30 do 140 km/h sistem zmanjša hitrost za največ 50 km/h. Nad tem pragom mora voznica oziroma voznik ukrepati z zaviranjem, da dodatno zmanjša hitrost.  Razpon hitrosti pri delovanju samodejnega zaviranja v sili z zaznavanjem pešcev je odvisen od zaznane ovire (če se ovira premika: od 5 do 140 km/h; če ovira miruje: od 5 do 80 km/h; pešec: od 5 do 60 km/h).  Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
Napredni parkirni pomočnik1

Grandland električno priključni hibrid zazna primerna parkirna mesta in vas nato usmeri vanje. Vi morate le pospeševati in zavirati. Pametno, kajne? 

 

1Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. 

Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
Prednja in zadnja kamera

S popolnoma jasnim pregledom boste lahko samozavestno manevrirali tudi v omejenih prostorih. Napredna 360-stopinjska kamera1 v Oplu Grandlandu s priključno hibridnim pogonom zazna predmete na vaši poti ter jih udobno in jasno prikaže na zaslonu, zato sta parkiranje in vzvratna vožnja nadvse preprosta.

 

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe.

 
Pomoč pri ohranjanju voznega pasu in opozarjanje na zapuščanje voznega pasu

Uživajte v še večji stopnji varnosti in obveščenosti med vožnjo. Pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LKA)1,2 se aktivno odziva v primeru nevarnosti in nežno usmeri2 vozilo nazaj med oznake na vozišču. Opozarjanje na zapuščanje voznega pasu (LDP)3 vas opozori, če nehote zapustite označeni vozni pas.

 

 

1 Za doplačilo.
2 Med uporabo mora imeti voznik dlani na volanskem obroču.
3 Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
Asistenca za vožnjo po avtocestah
Asistenca za vožnjo po avtocestah je inovativna sinergija sistemov Grandlanda s hibridnim pogonom in združuje napredni regulator hitrosti s funkcijo Stop & Go ter asistenco za usmerjanje na voznem pasu. Deluje kot delno avtomatiziran sistem, ki vam pri vožnji na avtocesti pomaga slediti izbranemu voznemu pasu ali vozilu, ki vozi pred vami. Sistem vklopite s pritiskom na gumb, nadzor pa lahko kadarkoli prevzamete s preprostim pomikom volanskega obroča. 
8-stopenjski avtomatski menjalnik

Izberite med 4 voznimi načini: električnim, hibridnim, športnim in 4WD1. Hibridni način samodejno izbere najučinkovitejšo možnost in pri manjših hitrostih pametno preklopi v električni način, da odpravi emisije. Avtomatski menjalnik z električnim prestavljanjem omogoča naslednje načine:

 

  • Parkirni položaj
  • Nevtralni položaj
  • Položaj za vožnjo
  • Vzvratna vožnja
  • Povečano regenerativno zaviranje

 

1Način s pogonom na vsa kolesa je na voljo samo pri modelu Hybrid4.