Skip To Content
Značilnosti in funkcije

To je novi Crossland

Odličen videz je le dodatna prednost

Oblikovanje

Zunanjost
Novi Crossland navduši z drznim izrazom čistega naprednega oblikovanja. V Nemčiji so ga razvili za vaš življenjski slog s številnimi vsakodnevnimi aktivnostmi in za vašo naslednjo pustolovščino. 
Notranjost
Privlačno oblikovanje se nadaljuje tudi v prostorni in praktični kabini. Uživajte v vrhunskem udobju sedežev, oblazinjenih z Alcantaro1, intuitivnem vodenju in za športne terence značilnem višjem sedežnem položaju.
 
1 Za doplačilo.
 
Oblikovanje zadnjega dela
Zatemnjene LED zadnje luči zagotavljajo slog in opaznost ter so del Oplovega svetlobnega podpisa v obliki krila. Prtljažna vrata so še bolj opazna v sijajno črni barvi, nov napis pa vizualno zniža avto ter poudari široko in izrazito držo novega Crosslanda.
 
Platišča
Crosslandov novi videz je samozavestno pripravljen na vsakodnevne pustolovščine – lahko pa mu vtisnete še svoj pečat. Na voljo je pestra ponudba dizajnerskih platišč za vsak slog od elegantno zadržanega do izzivalno privlačnega, da vam bo Crossland še bolj všeč. 
Panoramska streha in streha v drugi barvi
Izberite lebdečo streho v Diamond črni ali Jade beli barvi in poudarite vznemirljiv vizualni profil svojega Crosslanda. Vrhunsko nadgradnjo vozne izkušnje zagotavlja panoramska steklena streha1, ki poskrbi, da vas bodo božali nežni sončni žarki.
 

1 Za doplačilo, odvisno od barve karoserije in stopnje opreme. 

Varnost in inovacije

Afl-LED žarometi
Zagotovite si popoln nadzor nad cesto in vozite varneje. Crosslandovi AFL-LED odzivni žarometi znatno izboljšajo vidljivost v vseh pogojih in celo samodejno zasenčijo dolge luči, da preprečijo slepljenje drugih voznikov, pri vožnji skozi ovinke pa razširijo svetlobni snop, da je območje bolje osvetljeno. Da boste bolje videli in da bodo vašega Crosslanda prej opazili. 
180-stopinjska Panoramska vzvratna kamera
Crosslandova panoramska vzvratna kamera poskrbi, da se vam ne bo treba nikoli več obračati na sedežu – in ne samo to: dovršena 180-stopinjska kamera na armaturni plošči prikaže širokokotno sliko visoke ločljivosti z območjem za vozilom, da imate nadzor nad mrtvimi koti, vidite ovire in se izognete nevarnostim pri vzvratnem vključevanju v promet. 
Samodejno zaviranje v sili
Oplove tehnologije vam omogočajo, da ste pripravljeni na vse izzive na cesti, zato je vožnja varnejša za vas in druge udeležence v prometu. Sistem samodejnega zaviranja¹ stalno zaznava pešce in druga vozila, ki ste jih morda spregledali. Opozori vas na nevarnost in če se ne odzovete, samodejno zavira, da zmanjša nevarnost in stopnjo trčenja.
 
1 Za doplačilo. Deluje samodejno pri hitrosti več kot 5 km/h in manj kot 85 km/h. Od 5 do 30 km/h znaša upočasnjevanje za zmanjšanje hitrosti trčenja 0,9 g. Od 30 do 85 km/h sistem zmanjša hitrost za največ 22 km/h. Po tem pragu mora voznik zavirati sam, da dodatno zmanjša hitrost. Razpon hitrosti pri delovanju samodejnega zaviranja v sili je odvisen od zaznane ovire (če se ovira premika: od 5 do 85 km/h; če ovira miruje: od 5 do 80 km/h; pešec: od 5 do 60 km/h). Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem.
Projekcijski zaslon
Projekcijski zaslon neposredno v vašem zornem kotu prikaže pomembne informacije, kot so hitrost, opozorila sistemov in prometni znaki, da lahko s kar najmanj motnjami ostanete osredotočeni na cesto pred sabo.
 
IntelliGrip
Da je moč uporabna, potrebuje nadzor. Sistem IntelliGrip moč dinamičnega Crosslandovega pogonskega sklopa usmeri tja, kjer omogoča zmogljivost z odličnim oprijemom in brez vrtenja koles 'v prazno'. Ta dovršeni sistem zagotovi optimalen prenos moči in stabilnost na vseh podlagah, samodejno prilagaja porazdelitev navora kolesom in spreminja nastavitve elektronskega programa stabilnosti (ESP). Voznik lahko sistem IntelliGrip z vrtljivim stikalom na sredinski konzoli vnaprej nastavi za blato, sneg ali pesek – ali z izbiro običajnega načina (Normal) IntelliGripu prepusti nadziranje razmer, sam pa preprosto uživa v varnejši in še bolj sproščeni vožnji v mestu in na avtocesti.
 
Samodejni Parkirni pomočnik
Da je parkiranje resnično lahkotno, vam Crosslandovi asistenčni sistemi pomagajo usmerjati vozilo v še tako tesno parkirno mesto. Samodejni parkirni pomočnik s senzorji zazna prostor za parkiranje in avtonomno usmeri vozilo vanj, vi pa poskrbite za pospeševanje, zaviranje in prestavljanje. Ko se vrnete, vam lahko pomaga tudi pri zapuščanju parkirnega mesta.
 

Vrhunsko udobje

Vsestranskost
Crossland ima toliko prostora, kot ga potrebujete. Kabina omogoča neskončno prilagajanje in navduši z izjemno vsestranskostjo in prostorom za prtljago – za vse izzive dneva.  Z običajno prostornino prtljažnika 410 litrov, ki jo je možno povečati vse do 1255 litrov, se Crossland uvršča med najprostornejše in najprilagodljivejše za prevoz tovora v svojem segmentu.
 
Drsno pomični zadnji sedeži
Če dan pred vas postavi še več izzivov kot običajno, lahko vaš Crossland postane še prostornejši. Zadnje sedeže lahko vzdolžno pomikate in jih poklopite v razmerju 40:60, za prevoz daljših predmetov lahko odmaknete pokrov naslona za roke, prav tako lahko nastavite višino dna prtljažnika. 
Ergonomski sedeži s certifikatom agr
Crosslandovi ergonomski aktivni sedeži imajo certifikat kakovosti AGR (Akcija za zdrav hrbet1). S 16 možnostmi nastavitve – vključno z nastavljivimi vzglavniki, elektronskim nastavljanjem ledvene opore in nastavljanjem dolžine sedišča – ti sedeži podpirajo zdravo držo med vožnjo.
 
1 Akcija AGR (Akcija za zdrav hrbet) je neodvisno nemško združenje s podporo zdravnikov in terapevtov. AGR že od leta 1995 izvaja obsežne raziskave za preprečevanje poškodb hrbtenice in odpravljanje bolečega hrbta, ki pesti veliko uporabnikov. Oznaka AGR potrjuje, da sedeži z ergonomskim certifikatom AGR v novem Crosslandu izpolnjujejo najzahtevnejše nemške standarde, kar zagotavlja, da je odlično poskrbljeno za voznikov in sovoznikov hrbet.
Ogrevanje
V neprijetno mrzlih dneh je možno za Crosslandova prednja sedeža izbirati med tremi stopnjami ogrevanja, voznika pa udobno in priročno razvaja še električno ogrevanje volanskega obroča in vetrobranskega stekla. 

Povezljivost

Sistem infotainment
Poskrbite za povezave, nadzor in zabavo na vseh poteh. Da voznik in sopotniki uživajo na poti, poskrbi odličen zvok sistema IntelliLink Radio 4.0, ki ga lahko prek Bluetootha® ali aplikacije Apple CarPlay™ oziroma Android Auto™ povežete z izbrano napravo, da lahko varno telefonirate, prejemate in pošiljate sporočila ter upravljate predvajanje glasbe, ne da bi morali odmakniti roke z volana ali pogled s ceste. 
Navigacija
Ne glede na to, ali ste pot prevozili stokrat ali raziskujete novo območje, vam bo Crosslandov sistem IntelliLink Navi 5.0 pomagal varno in uglajeno doseči vsak cilj s preprostim in intuitivnim vodenjem od odcepa do odcepa. 
Brezžično polnjenje
Crosslandov vgrajeni brezžični polnilnik1 zagotavlja mobilno priročnost brez zmešnjave kablov.
 
1 Za doplačilo. Zahteva lahko dodatno opremo za pametni telefon. Induktivno polnjenje je na voljo samo za pametne telefone, združljive s PMA ali Qi. Združljivost preverite pri svojem trgovcu z vozili Opel.
Storitve OpelConnect1
Paleta pametnih storitev, ki zagotavljajo novo raven varnosti in pomoči ter vam pomagajo, da ostanete povezani na cesti.
 
  • Brez skrbi: SOS klic v sili, Asistenčni klic v primeru okvare ter Obvestila o stanju in informacijah vozila.
  • Priročno: funkcije za odklepanje in zaklepanje vrat, upravljanje hupe in luči na daljavo.
  • Pametna vožnja: uživajte v sproščeni vožnji z upravljanjem poti in vožnje.

 
1 Razpoložljivost storitev OpelConnect se lahko razlikuje glede na državo in vozilo. Storitve lahko zahtevajo naročnino/plačilo za uporabo in so odvisne od pokritosti in razpoložljivosti mobilnega omrežja.

 

Vozna dinamika

Motorji
Tako kot Crosslandov nov videz dokazuje, da so lahko SUV-ji tudi čudovito elegantni, Oplovi izjemno učinkoviti motorji spreminjajo merila glede dinamične vožnje s športnimi terenci. 
1,2-litrski atmosferski bencinski motor razvije odzivnih 61 kW (83 KM), 1,2-litrski turbo bencinski motor z neposrednim vbrizgom pa je na voljo z močjo 81 kW (110 KM) ali 96 kW (130 KM). Zmogljiv in varčen 1,5-litrski dizelski motor razvije 81 kW (110 KM) ali 88 kW (120 KM). Ne glede na to, kateri pogon je najprimernejši za vaše zahteve, se lahko zanesete na osupljivo zmogljivost in samozavesten nadzor v vsakem hipu.
Menjalniki
Crossland navduši z uglajeno vožnjo, uglajenim slogom in prav tako uglajenim prestavljanjem pri še tako dinamičnih manevrih s 5-/6-stopenjskim ročnim ali 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom Quickshift.
 
Emisije
Crossland je bil vedno del Oplove zaveze doseganja in preseganja vseh prihodnjih evropskih emisijskih standardov. Napredni pogonski sklopi, tehnologije za zmanjšanje emisij in funkcije za večjo učinkovitost, kot je sistem Start/Stop, omogočajo manjšo porabo goriva. 

Dodatna oprema Opel+

V skladu z vašimi željami

Z originalno opremo Opel se lahko izrazite in obenem kar najbolje izkoristite svojega Crosslanda. Zasnovana in preverjena je za vašega Opla.

Slike se lahko razlikujejo od izdelka v prodaji.

Kaj sledi?