Značilnosti in funkcije

PRIPRAVLJENI NA VSE. PRIPRAVLJENI NA ŽIVLJENJE.

OBLIKA.

ZUNANJOST
Idealen za urbani življenjski slog z dovršeno obliko športnega terenca in merami kompaktnega razreda: prefinjen in dinamičen novi Crossland X navdušuje s praktično in športno eleganco. 
NOTRANJOST
Vrhunski videz z občutkom nemške natančnosti: uživajte v prvorazrednih materialih, intuitivnem vodenju in za SUV-je značilnem višjem položaju sedežev, ki nudi popoln panoramski razgled. 
 • Vrhunski materiali in prvorazredna izdelava
 • Izbira odličnih materialov, kot so kromirani elementi
 • Ergonomski sedeži AGR (Akcija za zdrav hrbet)¹ nudijo občutek razkošja wellness centra
 • Maksimalna funkcionalnost z optimalno dosegljivimi elementi za upravljanje

 

¹Oprema za doplačilo.

BARVNA STREHA S PANORAMSKIM RAZGLEDOM

Uživajte v zračnem občutku prostornosti: lebdeča streha je v drugi barvi, dopolnjuje pa jo panoramsko stekleno strešno okno¹, ki poskrbi za piko na i.

 

¹Oprema za doplačilo.

 

INOVACIJE.

INOVATIVNI POPOLNOMA LED ŽAROMETI

Povsem LED žarometi¹ so 30 % svetlejši od običajnih s halogenskimi žarnicami in zagotavljajo optimalno osvetlitev v vseh voznih razmerah.

 

 
 • Pomoč pri dolgih lučeh: samodejno prepozna druga vozila in zasenči dolge luči, da prepreči slepljenje drugih voznikov¹
 • Luč za osvetlitev odcepa: zagotavlja boljšo vidljivost pri odcepih in parkiranju. Samodejno se vklopi pri hitrosti pod 40 km/h, ko nakažete spremembo smeri ali ko zazna zasuk volana za določen kot. Vožnja ponoči je varnejša in veliko bolj sproščena.¹

 

¹ Za doplačilo.

VZVRATNA KAMERA IN PARKIRNI POMOČNIK

Dober pregled pri vzvratni vožnji: vzvratna kamera s 180° prikazom območja za vozilom vam omogoča, da vidite celo za vogale, samodejni parkirni pomočnik¹ pa omogoča prostoročno vožnjo iz parkirnega mesta.

 

 

 
Standardna vzvratna kamera ali vzvratna kamera s 180° prikazom območja za vozilom vam pomagata z optimalno vsestransko vidljivostjo, pogledom iz ptičje perspektive in možnostjo približanja slike. Kar je bilo včasih tvegana vožnja na slepo, približevanje stranskim oviram ali nenadzirano vzvratno vključevanje v promet, je zdaj preprosto in varno premikanje. Če so predmeti oddaljeni manj kot 70 centimetrov, se samodejno vključi približanje slike. Iskanje parkirnega mesta je veliko bolj sproščeno, saj delo namesto vas opravi samodejni parkirni pomočnik. Omogoča tudi prostoročno vožnjo s parkirnega mesta in manevriranje v vseh smereh.
PROJEKCIJSKI ZASLON

Projekcijski zaslon¹ omogoča preverjanje ključnih informacij, kot so hitrost vozila in prometni znaki, ne da bi morali umakniti pogled s prometa.

 

 

Projekcijski zaslon samodejno prikaže naslednje uporabne informacije¹:

 • hitrost vozila,
 • prepoznane prometne znake z omejitvijo hitrosti in njihovim preklicem,
 • nastavitve regulatorja in omejevalnika hitrosti,
 • opozorila na nevarnost naleta spredaj in navigacijske napotke.

 

¹ Za doplačilo.

SISTEM SAMODEJNEGA ZAVIRANJA Z ZAZNAVANJEM PEŠCEV SPREDAJ1
Za vsak slučaj: s sistemom samodejnega zaviranja z zaznavanjem pešcev¹ so ceste veliko varnejše za vas in za druge udeležence v prometu. 

Sistem samodejnega zaviranja1 zazna pešce in druga vozila, ki ste jih morda spregledali. Pri hitrostih med 5 in 85 km/h sistem stalno meri razdaljo do drugih vozil in vas opozori, če se jim prehitro približujete oziroma je razdalja premajhna. Če se ne odzovete, sistem samodejno sproži zaviranje v sili in zmanjša hitrost vozila. Pri hitrostih pod 30 km/h sistem vozilo povsem ustavi.

 

¹Oprema za doplačilo. Deluje samodejno pri hitrosti nad 5 km/h in pod 85 km/h. Od 5 do 30 km/h znaša upočasnjevanje za zmanjšanje hitrosti trčenja 0,9 g. Od 30 do 85 km/h sistem zmanjša hitrost za največ 22 km/h. Nad tem pragom mora voznica oziroma voznik ukrepati z zaviranjem, da dodatno zmanjša hitrost. Razpon hitrosti pri delovanju samodejnega zaviranja v sili je odvisen od zaznane ovire (če se ovira premika: od 5 do 85 km/h; če ovira miruje: od 5 do 80 km/h; pešec: od 5 do 60 km/h). Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji. Predvidoma bo sistem na voljo od jeseni 2017.

VSESTRANSKOST.

PRTLJAŽNI PROSTOR
Crossland X se odlično poda vašemu življenjskemu slogu, saj nudi izjemno vsestranskost in veliko prostora za shranjevanje – za vse izzive vsakdanjika. 

S prostornino 410 litrov in značilno obliko športnega terenca se prtljažnik Crosslanda X uvršča med najprostornejše v svojem razredu – povečate ga lahko vse do 1255 litrov. Za povečanje prostora v vozilu imate različne možnosti: zadnje sedeže lahko pomikate¹ in preklopite v razmerju 40:60, s preklopom naslona za roko lahko prevažate daljše predmete, dno prtljažnika pa je nastavljivo v dveh višinah.

 

¹Del paketa s funkcijami za doplačilo.

ERGONOMSKI SEDEŽI S CERTIFIKATOM AGR
Na cilj prispete sproščeni po zaslugi naših ergonomskih aktivnih sedežev s certifikatom kakovosti AGR (Akcija za zdrav hrbet)¹ z možnostjo 16 nastavitev. 

POVEZLJIVOST.

SISTEM INFOTAINMENT
Prek vmesnikov Apple CarPlay™1 in Android Auto™1 lahko svoj pameten telefon povežete s sistemom R 4.0 IntelliLink – in ga uporabljate brez motenj. 
 • 7-palčni zaslon na dotik z visoko ločljivostjo
 • Brezhibna povezava z digitalnimi napravami³
 • Prostoročno telefoniranje in dostop do fotografij

 

¹Apple CarPlay in Apple sta blagovni znamki podjetja Apple Inc., registrirani v ZDA in drugih državah. Apple CarPlay™ ni na voljo v vseh državah in je lahko odvisen od različice operacijskega sistema naprave. Preverite na www.apple.com

²Android Auto™ je blagovna znamka podjetja Google Inc.

³Združljivost in razpoložljivost določenih funkcij sta odvisni od vrste naprave in različice operacijskega sistema. Da preverite združljivost vaše naprave, obiščite naslov www.apple.com ali www.android.com oziroma se obrnite na svojega trgovca z vozili Opel.

NAVIGACIJA
Navduši z vam prijazno uporabo: Navi 5.0 IntelliLink¹ z glasovnim upravljanjem3 in barvnim zaslonom na dotik vas hitro in udobno pripelje do cilja. 
 • Projekcija pametnega telefona prek aplikacij Apple CarplayTM2 in Android AutoTM3
 • 3D evropski navigacijski sistem s prometnimi obvestili TMC
 • 8-palčni LCD barvni zaslon na dotik, 3,5-palčni barvni voznikov informacijski prikazovalnik
 • Vgrajeno glasovno upravljanje, predvajanje sporočil in možnost odgovora
 • Pretočno predvajanje zvoka prek Bluetootha®
 • Brezžično polnjenje vašega pametnega telefona⁴

 

¹Za doplačilo. Združljivost in razpoložljivost določenih funkcij sta odvisni od vrste naprave in različice operacijskega sistema. Da preverite združljivost vaše naprave, obiščite naslov www.apple.com ali www.android.com oziroma se obrnite na svojega trgovca z vozili Opel.

²Apple CarPlay in Apple sta blagovni znamki podjetja Apple Inc., registrirani v ZDA in drugih državah. Apple CarPlay™ ni na voljo v vseh državah in je lahko odvisen od različice operacijskega sistema naprave. Preverite na www.apple.com

³Android Auto™ je blagovna znamka podjetja Google Inc.

⁴Za doplačilo: induktivno polnjenje je na voljo samo za pametne telefone, združljive s PMA ali Qi.

OPELCONNECT – STORITVE¹
Paleta pametnih storitev, ki zagotavljajo novo raven varnosti in pomoč, da ostanete povezani na cesti. 
 • Brez skrbi: občutek varnosti zagotavljajo klic v sili, klic v primeru okvare ter obvestila o stanju in informacijah vozila.
 • Priročno: uporabite svoj mobilni telefon za upravljanje funkcij na daljavo (npr. za zaklepanje/odklepanje vrat) in izkoristite prednosti storitev za parkiranje in samodejno plačilo cestnin.
 • Pametna vožnja: uživajte v sproščeni vožnji z upoštevanjem podatkov o prometu 'v živo'¹ in upravljanjem poti.

 

¹ Storitve OpelConnect bodo predvidoma na voljo od jeseni 2019. Storitve lahko zahtevajo naročnino/plačilo za uporabo in so odvisne od pokritosti in razpoložljivosti mobilnega omrežja.

VOZNA DINAMIKA.

MOTORJI
Tako kot Crossland X je vsestranska tudi paleta dinamičnih in učinkovitih bencinskih in dizelskih motorjev. 

'Crossland X je na voljo v kombinaciji s široko paleto motorjev. Vsi sodobni dizelski motorji so opremljeni s 14,8-litrsko posodo za tekočino AdBlue, kar zagotavlja izjemno varčno porabo goriva ob kar najmanjših možnih emisijah. Obenem vam pomaga varčevati z gorivom še sistem Start/Stop¹.

 

¹Na voljo standardno ali za doplačilo, odvisno od izbranega motorja.

Vsi motorji so skladni s standardom Euro 6 D-temp.

 

Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 4,4–6,5, zunajmestna vožnja 3,5–5,0, kombinirano 4,0–5,6; emisije CO₂ v g/km: kombinirano 105–127.

 

Skladno z uredbama R (ES) št. 715/2007 in R (ES) št. 692/2008 (v ustrezni veljavni različici).*/**/***/****

MENJALNIK
Z ročnimi 5- ali 6-stopenjskimi menjalniki boste zares prestavljali z lahkoto. Ali pa izberite 6-stopenjski avtomatski menjalnik in uživajte v sproščeni in uglajeni vožnji. 

POSEBNI MODELI.

ULTIMATE
Vstopite v prvi razred: preizkusite Crosslanda X z razkošnimi funkcijami v standardni opremi. 

DODATNA OPREMA OPEL+.

SAMO ZA VAS.

Originalna Oplova dodatna oprema vam omogoča, da svojemu Crosslandu X vtisnete osebni pečat in ga kar najbolje izkoristite.

 

Slike se lahko razlikujejo od dejanskih modelov.

Okrasne ploščice pragov
POKAŽI PODROBNOSTI
FlexConnect obešalnik
POKAŽI PODROBNOSTI
FlexConnect nosilec za iPad mini
POKAŽI PODROBNOSTI
Prtljažna podloga
POKAŽI PODROBNOSTI
Tepihi iz velurja
POKAŽI PODROBNOSTI

KAJ SLEDI?