Contents inside this Slide Collection are only authorable inside of this page.

You must add a Slide component for each slide that you want within a Multimedia Scroller on this template first.

After adding a Slide component, you can then add additional components to the parsys of the Slide component.


30 % BOLJŠA VIDLJIVOST Z LED ŽAROMETI.

Povsem LED žarometi so 30 % svetlejši od običajnih s halogenskimi žarnicami in zagotavljajo optimalno osvetlitev v vseh voznih razmerah.

 

  • Pomoč pri dolgih lučeh: samodejno prepozna druga vozila in zasenči dolge luči, da prepreči slepljenje drugih voznikov
  • Luč za osvetlitev odcepa: zagotavlja boljšo vidljivost pri odcepih in parkiranju. Samodejno se vklopi pri hitrosti pod 40 km/h, ko nakažete spremembo smeri, ali ko zazna zasuk volana za določen kot. Vožnja ponoči je varnejša in veliko bolj sproščena.
PREBERITE VEČ PRIKAŽI MANJ

VZVRATNA KAMERA S 180° PRIKAZOM OBMOČJA ZA VOZILOM.

Dober pregled pri vzvratni vožnji: vzvratna kamera s 180° prikazom območja za vozilom vam omogoča, da vidite celo za vogale, samodejni parkirni pomočnik pa omogoča prostoročno vožnjo iz parkirnega mesta.

 

Standardna vzvratna kamera ali vzvratna kamera s 180° prikazom območja za vozilom vam pomagata z optimalno vsestransko vidljivostjo, pogledom iz ptičje perspektive in možnostjo približanja slike. Kar je bilo včasih tvegana vožnja na slepo, približevanje stranskim oviram ali nenadzirano vzvratno vključevanje v promet, je zdaj preprosto in varno premikanje. Če so predmeti oddaljeni manj kot 70 centimetrov, se samodejno vključi približanje slike. Iskanje parkirnega mesta je veliko bolj sproščeno, saj delo namesto vas opravi samodejni parkirni pomočnik. Omogoča tudi prostoročno vožnjo s parkirnega mesta in manevriranje v vseh smereh.
PREBERITE VEČ PRIKAŽI MANJ

PROJEKCIJSKI ZASLON.

Na projekcijskem zaslonu pred vetrobranskim steklom so prikazani ključni podatki, da lahko s pogledom ves čas varno spremljate promet.

 

Projekcijski zaslon samodejno prikaže naslednje uporabne informacije:

 

  • hitrost vozila
  • prepoznane prometne znake z omejitvijo hitrosti in njihovim preklicem1
  • nastavitve regulatorja in omejevalnika hitrosti
  • opozorila na nevarnost naleta spredaj1 in navigacijske napotke

 

1Predvidoma bo sistem na voljo od jeseni 2017.

PREBERITE VEČ PRIKAŽI MANJ

INTELIGENTEN SISTEM SAMODEJNEGA ZAVIRANJA.1

Za vsak slučaj: s sistemom samodejnega zaviranja z zaznavanjem pešcev1 so ceste veliko varnejše za vas in za druge udeležence v prometu.

 

Sistem samodejnega zaviranja1 zazna pešca ali drugo vozilo, ki ste ga morda spregledali. Pri hitrostih med 5 in 85 km/h sistem stalno meri razdaljo do drugega vozila/pešca in vas opozori, če se mu prehitro približujete oziroma je razdalja premajhna. Če se ne odzovete, sistem samodejno sproži zaviranje v sili in zmanjša hitrost vozila. Pri hitrostih pod 30 km/h sistem vozilo povsem ustavi.

 

1Oprema za doplačilo. Deluje samodejno pri hitrosti nad 5 km/h in pod 85 km/h. Od 5 do 30 km/h znaša upočasnjevanje za zmanjšanje hitrosti trčenja 0,9 g. Od 30 do 85 km/h sistem zmanjša hitrost za največ 22 km/h. Nad tem pragom mora voznica oziroma voznik ukrepati z zaviranjem, da dodatno zmanjša hitrost. Razpon hitrosti pri delovanju samodejnega zaviranja v sili je odvisen od zaznane ovire (če se ovira premika: od 5 do 85 km/h; če ovira miruje: od 5 do 80 km/h; pešec: od 5 do 60 km/h). Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji. Predvidoma bo sistem na voljo od jeseni 2017.

PREBERITE VEČ PRIKAŽI MANJ