Napredna tehnologija
IntelliLux® Matrix LED žarometi
Nova Opel Corsa Electric ima najboljše IntelliLux® Matrix LED žaromete v svojem razredu, ki zagotavljajo optimalno vidljivost in samodejno prilagajanje, da ne slepijo nasproti vozečih voznikov. IntelliLux® s 14 matričnimi segmenti in novo zasnovo zagotavlja samozavest v vseh razmerah! 
 
Oplova pomoč pri vožnji
Funkcija za aktivno usmerjanje v sredino voznega pasu, ki je del Oplove pomoči pri vožnji, z elektronskim očesom spremlja cesto in z rahlim navorom krmiljenja samodejno ohranja novo Opel Corso Electric na svojem voznem pasu, zato je vožnja po avtocesti varnejša, manj utrujajoča in prijetnejša. 
 
Prilagodljivi regulator hitrosti
Ko je aktiviran, prilagodljivi regulator hitrosti samodejno pospešuje in zavira ter vzdržuje stalno razdaljo med tvojo novo Opel Corso Electric in vozilom pred tabo, kar zagotavlja varnejšo, udobnejšo in bolj sproščujočo vožnjo. 
Prepoznavanje znakov za hitrost
Napredni sistem s kamero v novi Opel Corsi Electric prepozna različne prometne znake in jih priročno prikaže na digitalnem zaslonu pred tabo. To pomeni, da ti ne bo 'ušel' noben prometni znak – ne glede na dogajanje na cesti!
 
Samodejno zaviranje v sili
Sistem samodejnega zaviranja v sili v novi Opel Corsi Electric opazuje cesto pred tabo in te opozori na nevarnost trčenja ter aktivno zavira, če ne ukrepaš. Sistem prepozna tako avtomobile kot pešce in zagotavlja dodatno varnost v zahtevnih prometnih situacijah. (Sistem je aktiven med 5 km/h in 140 km/h) 
Zaznavanje mrtvih kotov
Sistem za nadzor mrtvih kotov nove Opel Corse Electric deluje med 12 in 140 km/h in nenehno nadzoruje mrtve kote vozila. Indikatorji v zunanjih ogledalih te z osvetlitvijo opozarjajo na vozila v mrtvem kotu, zaradi česar je vožnja po avtocesti varnejša in udobnejša.