Varnost in inovacije
Samodejno zaviranje v sili
Samodejno zaviranje v sili zaznavanjem pešcev vas opozori na nevarnost trčenja s pešcem ali drugim vozilom1. Če ne ukrepate, avto samodejno začne zavirati. 

¹ Deluje samodejno pri hitrosti več kot 5 km/h in manj kot 85 km/h. Od 0 do 30 km/h znaša upočasnjevanje za zmanjšanje hitrosti trčenja 0,9 g. Od 30 do 85 km/h sistem zmanjša hitrost za največ 22 km/h. Nad tem pragom mora voznica oziroma voznik ukrepati z zaviranjem, da dodatno zmanjša hitrost. Razpon hitrosti pri delovanju samodejnega zaviranja v sili je odvisen od zaznane ovire (če se ovira premika: od 5 do 85 km/h; če ovira miruje: od 5 do 80 km/h; pešec: od 5 do 60 km/h). Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.
Napredni parkirni pomočnik

Samodejni parkirni pomočnik1 zazna primerna parkirna mesta, prevzame usmerjanje z volanom ter s prikazi in zvočnimi opozorili pomaga preprečiti trčenje med parkiranjem.

 

1Za doplačilo.

 
Pomoč pri ohranjanju voznega pasu
Če začne vaš Combo-e Life nehote zapuščati vozni pas, pomoč pri ohranjanju voznega pasu z opozarjanjem na zapuščanje voznega pasu opozori voznika in s posegom krmiljenja vozilo nežno usmeri nazaj v sredino voznega pasu. 
Nadzor spuščanja po strmini

Nadzor spuščanja po strmini je funkcija sistema IntelliGrip1, ki vam s samodejnim uravnavanjem hitrosti in zaviranjem pomaga, da še tako strme spuste premagate varno in nadzorovano. 

 

1Za doplačilo.

 
Prepoznavanje znakov z omejitvijo hitrosti
Prepoznavanje znakov z omejitvijo hitrosti spremlja prometne znake in zaznava spremembe omejitve hitrosti ter obvešča voznika, da ustrezno prilagodi hitrost vozila. 
Opozarjanje na mrtve kote
Opozarjanje na mrtve kote samodejno nadzira promet za vozilom in voznika opozori na bližanje vozil v mrtvem kotu po sosednjih voznih pasovih, da lahko mirneje spremeni vozni pas, vožnja pa je še preprostejša. 
Zaščita stranice

Sistem za zaščito stranice1 uporablja 12 senzorjev ter z zvočnimi signali in prikazi na zaslonu informativno-razvedrilnega sistema opozarja na ovire, ki pri počasnem zavijanju morda niso vidne.

 

1Za doplačilo.

 
IntelliGrip

Pametni sistem IntelliGrip1 omogoča prilagajanje pri slabšem oprijemu, na primer pri vožnji v blatu, pesku ali snegu, in zagotavlja pet posebnih voznih načinov. 

 

1Za doplačilo.

 
Varnost in zračne blazine
Šest varnostnih zračnih blazin – za voznika, sovoznika, stranski blazini in varnostni zavesi – v vsakem trenutku nudi visoko raven zaščite za vas in vaše sopotnike. 
Vzvratna kamera

180° širokokotna panoramska vzvratna kamera1 projicira okolico vozila na 20,3-cm (8") zaslonu na dotik. Prikaz smernic na zaslonu zelo olajša vzvratno vožnjo.

 

1Za doplačilo.

 
Projekcijski zaslon

projekcijskim zaslonom1 so ključne informacije, kot so hitrost, opozarjanje na nevarnost naleta in navigacijski napotki, prikazane na steklenem zaslonu za volanskim obročem, da vam pogleda ni treba odmikati od prometa.

 

1 Za doplačilo.