Značilnosti

ŠE BOLJ OSUPLJIVA KOT DOSLEJ.

ŠE BOLJ PREFINJENI STANDARDI.

OBLIKA.

ZUNANJOST

Elegantna, dinamična in inovativna – še bolj osupljiva kot doslej. Nova petvratna Astra navduši z nemško izdelavo, vodilnimi inovacijami v segmentu, kot so IntelliLux LED® matrični žarometi¹, čustvenim oblikovanjem in športnim videzom – vse to poudarita nova vrhunska 3D maska in sijajno črni paket¹.

 

¹ Za doplačilo.

 
NOTRANJOST
Z obilico prostora za noge na zadnji klopi, vrhunskimi sedeži ter udobjem in sodobnim oblikovanjem je po meri izdelana notranjost nove Astre osredotočena na vaše prijetno počutje
NOVE BARVE
Izberite v bogati paleti elegantnih barv, da bo vaša Opel Astra res izstopala. 
PLATIŠČA
Vozite s slogom. Izberite platišča, ki vaši Astri zagotovijo vaš značaj. 
STREŠNO OKNO

Veliko strešno okno z električnim pomikom¹ z vetrno zaščito preprečuje prepih, senčnik pa vas ščiti pred vročino.

 

¹ Za doplačilo.

 
ZNAČILNE LED LUČI

Unikatne Oplove značilne zadnje LED luči¹ v obliki krila in dnevne luči poskrbijo za slog in vidljivost.

 

¹ Za doplačilo.

 

INOVACIJE.

INTELLILUX LED® MATRIČNI ŽAROMETI

IntelliLux LED® matrični žarometi¹ zagotavljajo vidljivost brez bleščanja in ne slepijo voznikov, ki vozijo nasproti – ker se samodejno prilagajajo, lahko vozite z dolgimi lučmi, ne da bi motili druge voznike. Žarometi vsebujejo 16 ločenih LED elementov in ob srečanju z drugimi vozili sistem izklopi enega ali več LED elementov.

 

¹ Za doplačilo.

 
LED ŽAROMETI

Ker vodilna tehnologija pomeni tudi prihranek energije, naši zmogljivi in učinkoviti LED žarometi¹ porabijo samo 20 vatov, kar pomeni manj emisij COna avto.

 

¹ Za doplačilo.

 
VARNOST

Nova petvratna Astra nudi vodilne varnostne sisteme in najsodobnejše tehnično izpopolnjene funkcije, kot so:

 

  •  Opozarjanje na nevarnost naleta¹: ta varnostna funkcija s samodejnimi prikazi in zvočnimi opozorili pomaga vozniku, da se izogne naletu ali zmanjša njegove posledice
 
  • Samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev¹: sistem² nadzira dogajanje v prometu pred vozilom in če zazna, da preti trčenje, aktivira zavore.
  • Aktivna pomoč pri ohranjanju voznega pasu¹: s prikazom in nežnim pomikom v nasprotni smeri opozarja na nenamerno zapuščanje voznega pasu.
  • Sistem za prepoznavanje prometnih znakov¹: prepoznava in prikaže omejitve hitrosti in druge prometne znake.

 

¹ Za doplačilo. Standardno pri višjih stopnjah opreme.

² Samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev samodejno deluje v razponu nad 8 in do 80 km/h. Zavore upočasnijo vozilo s silo 0,5 g v zgornjem obsegu hitrosti (40 km/h – 80 km/h) in s polnim upočasnjevanjem v spodnjem obsegu hitrosti (8 km/h – 40 km/h). Oplovi asistenčni sistemi in pomočniki so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

VZVRATNA KAMERA

Varno parkiranje na preprost način. Z vzvratno kamero je vzvratna vožnja prijetna izkušnja brez stresa. Vgrajeni zaslon sproti prikazuje vse, kar se dogaja za vami in vam s smernicami pomaga manevrirati in oceniti razdaljo do drugih predmetov. Nadgradnja na digitalno različico, ki je na voljo s sistemom Multimedia Navi Pro¹, prinaša še ostrejši in natančnejši prikaz.

 

¹ Za doplačilo.

 
NAPREDNI PARKIRNI POMOČNIK
Parkiranje ni bilo nikoli tako preprosto. Napredni parkirni pomočnik z zaznavanjem parkirnega mesta in samodejnim usmerjanjem vanj vam omogoča, da ste sproščeni med varnim in hitrim parkiranjem. Med vodenim parkiranjem sistem prikaže jasne napotke za vožnjo nazaj in naprej ali ustavljanje vozila. 
SAMODEJNI REGULATOR HITROSTI
Samodejni regulator hitrosti¹ omogoča vožnjo brez stresa. S samodejnim pospeševanjem in upočasnjevanjem v razponu hitrosti od 30 do 180 km/h samodejni regulator hitrosti¹ pomaga vzdrževati varnostno razdaljo do vozila, ki vozi spredaj. 

Samodejni regulator hitrosti v celotnem razponu (FSRA)². FSRA se odlično izkaže v prometnih zastojih, saj regulator hitrosti poskrbi, da se vozilo povsem ustavi in nato spet spelje.

 

¹ Za doplačilo.

² Na voljo samo z izbranimi avtomatskimi menjalniki.

ODKLEPANJE VOZILA IN ZAGON MOTORJA BREZ KLJUČA

Odklepanje vozila in zagon motorja brez ključa¹ prepozna ključ in odklene vozilo, ko se mu približate. Obenem lahko motor zaženete in izklopite brez ključa s preprostim pritiskom na gumb.

 

¹ Za doplačilo.

 

VRHUNSKO UDOBJE.

ERGONOMSKI AKTIVNI SEDEŽI
Poskrbite za dobro počutje z vsestransko nastavljivima ergonomskima aktivnima sedežema¹ s certifikatom zveze za zdrav hrbet (AGR²). Ta voznikov in sovoznikov sedež omogočata vrsto nastavitev, na voljo pa so tudi ledvena opora, podaljševanje sedežne blazine in ogrevanje prednjih¹ in zunanjih zadnjih¹ sedežev. Voznikov sedež lahko nadgradite tudi z masažno funkcijo¹, prezračevanjem¹ in pomnilnikom vaših osebnih nastavitev. 

¹ Za doplačilo, standardno pri usnjenem oblazinjenju sedežev.

² Sedeži AGR imajo potrdilo nemške zveze AGR (akcija za zdrav hrbet), centra odličnosti na področju ergonomije. Certifikat je pečat kakovosti, ki ga podeljuje neodvisni testni odbor, sestavljen iz strokovnjakov različnih medicinskih strok.

DVOPODROČNA SAMODEJNA KLIMATSKA NAPRAVA

Z dvopodročno klimatsko napravo¹ lahko voznik in sovoznik izbereta različne nastavitve klime.

 

¹ Za doplačilo.

 
OGREVANJE

Ogrevano vetrobransko steklo ThermaTec¹ omogoča, da ga preprosto odmrznete in odrosite. Ogrevanje prednjih¹ in celo zunanjih zadnjih sedežev¹ ter ogrevan volan¹ vas hitro ogrejejo v mrzlih jutrih.

 

¹ Za doplačilo.

 
ELEKTRIČNA PARKIRNA ZAVORA
Električna parkirna zavora se pri speljevanju samodejno sprosti. Kompaktna velikost zagotavlja več prostora za bolj opremljeno sredinsko konzolo in naslon za roke. 
PRTLJAŽNI PROSTOR
Nizek prag novega prtljažnika olajša natovarjanje. Navduši tudi z obilico prilagodljivega prostora. 

POVEZLJIVOST.

SISTEM INFOTAINMENT
Vozite pametneje z novo Astro in njenimi odličnimi informativno-razvedrilnimi sistemi, ki vključujejo funkcije za povezave, kot sta Apple CarPlay™1,2 in Android Auto™1,2, uporabo glasovnega upravljanja povezanega pametnega telefona in Bluetooth® za prostoročno telefoniranje, pretočno predvajanje in dostop do telefonskega imenika. 

¹ Apple CarPlay je blagovna znamka podjetja Apple Inc., registrirana v ZDA in drugih državah, Android Autoje blagovna znamka podjetja Google Inc.

 

² Združljivost in razpoložljivost določenih funkcij sta odvisni od vrste naprave in različice operacijskega sistema. Da preverite združljivost vaše naprave, obiščite naslov www.apple.com ali www.android.com oziroma se obrnite na svojega trgovca z vozili Opel.

MULTIMEDIA NAVI PRO
Velik 8-palčni barvni zaslon na dotik ¹ vam omogoča, da boste obveščeni in pravočasni. S spletom povezane storitve² sistema Multimedia Navi Pro¹ vključujejo navigacijo s predvidevanjem ³ , informacije o parkiriščih ³ , cenah goriva ³ in aktualnih razmerah v prometu ³ za boljše odločitve na poti. 

¹ Za doplačilo.

² Zahteva potrditev licenčne pogodbe za končnega uporabnika Telenav in soglasje za uporabo osebnih podatkov, kot določa politika varstva zasebnosti Telenav. Licenca poteče konec leta 2031.

³ Prenos podatkov ni vključen in mora biti zagotovljen s povezavo z mobilnim internetom prek vašega pametnega telefona ali dostopne točke Wi-Fi. Uporaba mobilnega omrežja je lahko povezana s stroški.

ZVOČNI SISTEM BOSE®¹

Ta vrhunski zvočni sistem¹ spremeni vsako pot v izjemno zabavno izkušnjo. Sedem zvočnikov vse potnike navduši s prodornimi basi in kristalno čistimi visokimi toni.

 

¹Za doplačilo.

 
BREZŽIČNO POLNJENJE

Preprosto odložite svoj pametni telefon¹ v predal z vgrajenim induktivnim polnilnikom², da brezžično napolnite baterijo.

 

¹ Samo za naprave s polnjenjem PMA ali Qi. Združljivost vaše naprave preverite pri svojem trgovcu z vozili Opel.

² Za doplačilo.

 
KLIC V SILI (SOS KLIC)

V primeru nesreče ali naleta bo klic v sili samodejno1 kontaktiral reševalne službe, kar za vas pomeni bolj sproščujoče vožnje z vozilom. Če pa bo potrebno, lahko2 tudi ročno pritisnete gumb, da se povežete z reševalnimi službami.

 

1 Klic v sili je sprožen samodejno, ko se v vozilu sprožijo varnostne blazine ali aktivirajo zategovalniki varnostnih pasov.

2 Klic v sili potrebuje pokritost in dostopnost signala mobilnega omrežja

 

UČINKOVITA VOŽNJA.

MOTORJI
Za maksimalno učinkovitost in uživanje v vožnji izbirajte med bencinskimi motorji z močjo do 107 kW (145 KM)¹ ali dizelskimi motorji z močjo do 90 kW (122 KM)². Motorji v novi Astri zagotavljajo športno, uglajeno in odzivno vožnjo. Z novo generacijo motorjev, ki jih odlikujejo do 19 % manjše emisije CO³ in varčna poraba goriva, je nova Astra naša najučinkovitejša Astra doslej. 

¹Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 5,2–6,3, zunajmestna vožnja 3,8–4,3, kombinirano 4,3–5,1; emisije COv g/km: kombinirano 99–116.

 

²Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 3,9–5,4, zunajmestna vožnja 3,1–3,6, kombinirano 3,4–4,2; emisije CO v g/km: kombinirano 90–111.

 

³V primerjavi s predhodno Astro.*

 

Skladno z uredbama R (ES) št. 715/2007 in R (ES) št. 692/2008 (v ustrezni veljavni različici).

MENJALNIKI
Izkoristite dinamične in obenem varčne menjalnike. Izberite med 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, brezstopenjskim avtomatskim in novim 9-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. 
PODVOZJE
Optimalne prilagoditve različnih elementov podvozja nove Astre zagotavljajo prefinjeno zmogljivost za odlično vozno dinamiko, izjemno aktivno varnost in vrhunsko aerodinamiko

DODATNA OPREMA OPEL+.

Po meri izdelana za vas.

Z originalno dodatno opremo Opel se lahko izrazite in povsem izkoristite svoje vozilo. Zasnovana in preverjena je za vašega Opla.

Slike se lahko razlikujejo od izdelka v prodaji.

Nosilec za pametni telefon PowerFlex
POKAŽI PODROBNOSTI
Dvojno prtljažno dno
POKAŽI PODROBNOSTI
Trdna podlaga prtljažnega prostora, obojestranska in vodoodporna
POKAŽI PODROBNOSTI
Pokrovi ogledal
POKAŽI PODROBNOSTI
Strešni kovček
POKAŽI PODROBNOSTI
LED okrasni ploščici na pragovih vrat
POKAŽI PODROBNOSTI

KAJ SLEDI?