Skip To Content
Značilnosti

Nova Opel Astra

Oblikovanje

Pogled naprej
Nove Opel Astre ni možno zamenjati z nobenim avtomobilom. Vsaka linija in krivulja jasno pokaže, da je to prihodnost vožnje. Čisto spredaj je drzno zaobljeni značilni vizir oziroma Vizor®. Dopolnjujejo ga čiste, napete površine, ki novi Astri zagotavljajo izrazito športno samozavestno držo. Vsak edinstven vidik in neponovljiva značilnost poskrbita, da izstopaš iz množice. 
Izjemna notranjost 
Spoznajte nov svet notranje opreme in inovacij naslednje generacije. V notranjosti nove Astre boste odkrili novo izpopolnjeno digitalno očiščeno Oplovo armaturno ploščo Pure Panel®1, ki poenostavi informacije za voznika kot še nikoli prej. Sprostite se v ergonomskih aktivnih prednjih sedežih2, oblazinjenih z razkošno alkantaro ali usnjem nappa s funkcijo prezračevanja in masaže. Obdajte se s prostorom, tehnologijo in čistim, urejenim udobjem z najsodobnejšo povezljivostjo. 

1 Na voljo sta dve izvedbi. Prikazana je vsebina za doplačilo, ki bo na voljo pozneje.

2 S certifikatom AGR (Kampanja za zdrav hrbet). Certifikat je pečat kakovosti, ki ga podeljuje neodvisni testni odbor, sestavljen iz strokovnjakov različnih medicinskih strok.

Vrhunski slog

Zdaj imaš priložnost, da prenehaš slediti običajnosti, saj izstopanje še nikoli ni bilo tako preprosto. Z drznimi vizualnimi dopolnitvami Astre, kot je elegantno poudarjena bela ali črna streha1, dvigni osebni slog na še višjo raven.


Na voljo kot standardna oprema samo z izbranimi modeli.

 
V najboljši družbi
Ne želiš več slediti množici? Ti postaja neprijetno zaradi enoličnosti? Nagradi svojo individualnost z dodatno vizualno dinamiko posebnih platišč iz lahkih kovin za novo Astro. Ta platišča so na voljo v športni paleti drznih in čistih slogovnih možnosti, zato Astra navduši tako z videzom kot z vožnjo. 
Čudovita iz vsakega zornega kota
Najčistejša oblika se odraža v natančnih linijah in izvedbi, zato je vse do najmanjših podrobnosti nove Opel Astre učinkovito in popolnoma uravnoteženo. Ostro natančni nemški proporci sledijo načelu kompasa, kjer so celo energetsko varčne zadnje luči LED popolnoma usklajene z vizualno osjo. 
Poglejte (v) prihodnost
Pred tabo je najdrznejša kombilimuzina daleč naokrog. Kjer imajo drugi avtomobili običajno masko, je pri Opel Astri značilen Vizor®. Ta osupljiva ploskev je povsem v skladu z nemškim načelom, da oblika sledi funkcionalnosti, saj v enem samem uglajenem loku elegantno združuje naprave, senzorje in funkcije prednjega dela vozila. 

Varnost in pomoč vozniku

Intelli-Lux® Pixel žarometi
Opel Astra je opremljena z najnovejšimi Intelli-Lux® LED matrični žarometi. Sistem je nov in izboljšan ter predstavlja velik korak naprej v tehnologiji žarometov, celo korak naprej v primerjavi s prejšnjimi generacijami Intelli-Lux žarometov. Radikalno izboljša vidljivost s povečanjem števila na kar 168 individualno prilagodljivih segmentov LED, ki zagotavljajo stalne dolge luči brez bleščanja in se samodejno prilagajajo, da ne zaslepijo nasproti vozečih voznikov. 
Intelli-HUD
Projekcijski zaslon (HUD) v Astri deluje resnično futuristično, saj pomembne informacije projicira neposredno na vetrobransko steklo – udobno v voznikovem vidnem polju. Ta najnovejša generacija Oplove tehnologije HUD razširja projekcijsko polje in izboljšuje ločljivost ter jo je mogoče nastaviti tako, da prikazuje različne strani, povezane z instrumentno ploščo, vključno s pojavnimi opozorili ter informacijami o dohodnih klicih in medijih. 
Intelli-Drive 1.0 
Ta sistem združuje zmogljivosti treh tehnološko najnaprednejših funkcij Astre ter omogoča neprimerljivo upravljanje in nadzor nad vožnjo. Sistem Intelli-Drive 1.0 združuje pomoč pri ohranjanju voznega pasu (LPA), s katero Astra nežno popravlja krmiljenje in ti tako pomaga ostati na svojem voznem pasu. Vključuje tudi pomoč pri menjavi voznega pasu, ki te obvesti, če se ti drugo vozilo hitro približuje od zadaj ali zapelje v tvoj mrtvi kot, ter opozorilo na prečni promet zadaj, ki te opozori na vse, kar se ti na razdalji do 40 metrov približuje med vzvratno vožnjo – vključno s kolesarji ali pešci. 
Intelli-Vision
Sistem Intelli-Vision se samodejno aktivira, ko v Astri izbereš vzvratno prestavo (ali na zahtevo), in uporablja štiri kamere, nameščene na vseh straneh vozila. Slike v visoki ločljivosti in v realnem času so najboljša podpora pri preverjanju okolice avtomobila. S preklapljanjem med posameznimi kamerami si zagotovi jasen pogled na morebitni bližajoči se prečni promet in poskrbi, da bo parkiranje tudi na najbolj utesnjenih mestih nadvse preprosto. 
Intelli-Drive 2.0
Intelli-Drive 2.0 je Oplova najnaprednejša in najbolj intuitivna asistenčna tehnologija, ki s sodelovanjem posameznih elementov poskrbi, da nova Astra zagotavlja najvarnejšo in najbolj sproščujočo vozniško izkušnjo, kar jih je bilo kdajkoli na volju pri Oplu.  Sistem združuje več funkcij, vključno s prilagoditvijo hitrosti v ovinkih (CSA), ki izračuna in prilagodi pospeševanje Astre med hitrimi zavoji za največje udobje in nadzor. Vključeno je tudi napredno inteligentno prilagajanje hitrosti (A-ISA), ki spremlja prometne znake in omogoča ustrezno upočasnitev ali pospešitev ter se celo prilagaja vremenskim razmeram. Del sistema Intelli-Drive 2.0 je tudi polavtomatsko menjavanje voznega pasu (SALC), ki zazna, kdaj menjaš vozni pas, in lahko manever opravi namesto tebe. 
Odklepanje in zagon brez ključa
Nova Astra je opremljena s sistemom za odklepanje in zagon brez ključa, ki je povezan s pametnimi kapacitivnimi kljukami vrat, zato ti na začetku nove poti sploh ni treba ustaviti koraka. Preprosto vstopi, pritisni gumb za zagon in se odpelji. 

Vrhunsko udobje

Ergonomski aktivni sedeži
Ergonomski aktivni sedeži1 nove Opel Astre imajo certifikat kakovosti AGR2 (Kampanja za zdrav hrbet). S številnimi možnostmi prilagoditve, vključno z nastavljivimi nasloni za glavo, elektronsko nastavljivo ledveno oporo in podaljšanjem opore za stegna, ti sedeži niso le izjemno udobni, temveč podpirajo zdravo držo za dolgoročno dobro počutje voznika in potnikov. 

1 Za doplačilo z izbranimi stopnjami opreme.

2 Certifikat je pečat kakovosti, ki ga podeljuje neodvisni testni odbor, sestavljen iz strokovnjakov različnih medicinskih strok.

Ogrevanje

Ogrevano vetrobransko steklo ThermaTec®1 omogoča hitro in učinkovito odmrzovanje in odrosevanje. Uživaj v ogrevanju prednjih1 in celo zunanjih zadnjih sedežev2 ter ogrevanju volanskega obroča3 za topel in prijeten oprijem v mrzlih jutrih.

 


1, 2, 3 Za doplačilo.

 
Panoramsko strešno okno

Panoramsko strešno okno1 preplavi prostorno notranjost Opel Astre s svetlobo ter omogoča dvig zadnjega dela in odpiranje po celotni dolžini, da lahko tako voznik kot sopotniki uživajo v sončnih žarkih in svežem zraku. 


1 Za doplačilo

 
Intelli-air
Intelli-Air je nov izjemno učinkovit zračni filter, ki ves čas zagotavlja informacije o kakovosti zraka ter pomaga ohraniti zrak v kabini svež in čist.
 

Povezljivost

Multimedija
Vzemi svoje najdrznejše ritme in popolno sprostitev s sabo na pot. Nova povsem digitalna armaturna plošča Pure Panel® ima 25,4-cm (10˝) instrumentni sklop in 25,4-cm (10˝) osrednji zaslon na dotik, ki je brezžično povezan s tvojim pametnim telefonom prek aplikacije Apple CarPlay™1 in Android Auto™1,2 . Nov in intuitiven uporabniški vmesnik, podoben pametnemu telefonu, je mogoče popolnoma prilagoditi z individualnim upravljanjem profilov, vključno s prepoznavanjem voznika. Dodatno brezskrbnost zagotavljajo storitve OpelConnect z SOS in asistenčnim klicem ter samodejnimi brezžičnimi posodobitvami.  Sistem Multimedia vključuje funkcije, kot so radio AM/FM/DAB+, pretočno predvajanje zvoka prek Bluetootha®3 in dva priključka USB-C, da te bo na vsaki poti spremljala najljubša glasba. 

1 Apple CarPlay™ je blagovna znamka družbe Apple Inc., registrirana v ZDA in drugih državah, Android Auto™ je registrirana blagovna znamka družbe Google Inc.

2 Združljivost in določene funkcije se lahko razlikujejo glede na vrsto naprave in različico operacijskega sistema. Združljivost svoje naprave lahko preveriš na spletnem naslovu www.apple.com ali www.android.com, lahko pa se obrneš tudi na svojega prodajalca vozil Opel.

3 Bluetooth® je registrirana blagovna znamka družbe Bluetooth SIG inc.

Navigacija
Najsodobnejši Oplov navigacijski sistem je povezan s spletom, da upošteva informacije o prometu in parkiriščih ter omogoča iskanje točk zanimanja (POI) in posodobljene vremenske napovedi1, napotke pa prikazuje na inteligentnem projekcijskem zaslonu (HUD)2, v sklopu instrumentov ali na sredinskem zaslonu na dotik – kombinacija je prepuščena tebi. Pametni sistem upošteva celo tvoje izgovorjene ukaze, če ga najprej 'zbudiš' s pozivom "Hej Opel!". Vozi pametno s povezanimi navigacijskimi storitvami, vključno z brezžičnimi posodobitvami zemljevidov, in poskrbi za dodatno spodbudo na poti z vrhunskim zvočnim sistemom z 8 zvočniki2. Za dodatno udobje pošlji svoj cilj v avtomobil s pametnim telefonom in aplikacijo myOpel ali pa pridobi navodila za zadnji kilometer, da prideš do cilja, ne glede na to, kje je bilo treba parkirati. 

1 Vključena je triletna uporaba Paketa povezane navigacije Plus, razpoložljivost povezanih storitev in obseg storitev sta odvisna od države in različice modela. Uporaba Paketa povezane navigacije Plus zahteva aktiviranje prek spletne trgovine OpelConnect ali aplikacije myOpel.

2 Za doplačilo

Brezžično polnjenje

Kabina nove Opel Astre je digitalno očiščena in vključuje inovativne funkcije, ki ti pomagajo ohranjati urejenost in mir brez nereda kablov. Združljive naprave lahko polniš z vgrajenim brezžičnim polnilnikom1. Vgrajena varovalka za zaznavanje hitrega premikanja preprečuje poškodbe baterije tvoje naprave zaradi preobremenitve brezžičnega polnjenja med vožnjo po zelo slabih cestah.

 

1 Razpoložljivost je odvisna od ponudbe. Samo za naprave s standardom PMA ali QI. Za preverjanje združljivosti svoje naprave se obrni na prodajalca vozil Opel..

 
Storitve OpelConnect

Pametni tehnološki sistemi s storitvami1 za povezljivost in sodobne inovacije za tvojo varnost zagotavljajo vznemirljivo in učinkovito potovanje.

 

  • Brez skrbi: SOS klic v sili in Asistenčni klic v primeru okvare2 ter Obvestila o stanju in informacijah vozila, da boš za boljši občutek vedno seznanjen s prevoženo razdaljo, količio goriva ali opozorili glede vzdrževanja.
  • Priročno: storitve daljinskega upravljanja3 za preverjanje napolnjenosti baterije, upravljanje polnjenja in nastavljanje klimatske naprave prek aplikacije myOpel.
  • Pametna vožnja: uživaj v sproščeni vožnji, ki jo omogočata Paket povezane navigacije Plus4 in storitev za upravljanje poti in vožnje.
 

1 Razpoložljivost storitev OpelConnect se lahko razlikuje glede na državo in vozilo. Storitve lahko zahtevajo naročnino/plačilo za uporabo in so odvisne od pokritosti in razpoložljivosti mobilnega omrežja.

2 Uporaba SOS in asistenčnega klica zahteva sklenitev brezplačne pogodbe s pisnim soglasjem za lokalizacijo vozila ob naročilu vozila, odvisna pa je od razpoložljivosti in pokritosti z omrežjem. Pomoč na cesti (Oplova storitev zagotavljanja mobilnosti) je brezplačno na voljo v prvem letu po prvi registraciji vozila, po tem je na voljo ob plačilu naročnine. Informacije o možnostih Opel Connect najdeš na naslovu www.opel.si/connect, o Oplovi pomoči na cesti pa na naslovu https://www.opel.si/pregledi-dodatki/garancija/pomoc-na-cesti.html. Veljajo ustrezna določila in pogoji.

3 Samo za Astro kot priključni hibrid.

4 Storitve Paketa povezane navigacije Plus so brezplačno na voljo 36 mesecev po aktiviranju. Po poteku tega obdobja so storitve na voljo ob plačilu naročnine. Razpoložljivost in obseg storitev se razlikujeta glede na državo in različico modela. Storitve lahko zahtevajo naročnino/plačilo za uporabo in so odvisne od pokritosti in razpoložljivosti mobilnega omrežja.

Vozna dinamika

Motorji naslednje generacije

Opel Astra naslednje generacije je zasnovana na povsem novi platformi, ki je natančno izdelana za dinamičnost, vodljivost in udobje. Izbiraš lahko med vrsto tehnološko izpopolnjenih pogonskih sklopov s turbopolnilnikom. Vsi so uglajeni, zanesljivi in delujejo z zelo konkurenčnimi obratovalnimi stroški in nizkimi vrednostmi CO2.

 

Na voljo sta tudi odzivni 1,2-litrski bencinski in izjemno učinkoviti 1,5-litrski dizelski motor, ki razvijeta moč 97 kW (130 KM) in delujeta s funkcijo stop/start.

 
Menjalniki
Spoznaj Astrine dinamične, a varčne menjalnike. Dizelske in bencinske motorje lahko dopolnjuje natančno zasnovani šeststopenjski ročni menjalnik ali izjemno uglajen in prefinjen osemstopenjski avtomatski menjalnik. 
Vozni načini

V novi Opel Astri je odzivna moč na dosegu tvojih prstov, saj lahko izbereš vozni način1, ki popolnoma ustreza tvoji poti, razmeram na cesti in razpoloženju. Način NORMAL vedno zagotovi idealno ravnovesje med dosegom in močjo, ECO poskrbi za optimalno učinkovitost. Če pa si želiš maksimalen užitek v vožnji, pritisni SPORT in vsaka vožnja bo postala razburljiva predstava.

 

1 Vozni načini so na voljo samo z avtomatskim menjalnikom.

 

Dodatna oprema Opel+

V skladu z vašimi željami

Z originalno opremo Opel+ se lahko izrazite in obenem kar najbolje izkoristite svojo novo Astro. Zasnovana in preverjena je za vašega Opla.

Slike se lahko razlikujejo od izdelka v prodaji.

Kaj sledi?