Pelji dlje

S poznavanjem in upoštevanjem glavnih dejavnikov, ki vplivajo na Doseg, si zagotovi najboljši izkoristek svoje Astre kot priključni hibrid

Hitrost
Hitrost je dejavnik z največjim vplivom na doseg. Če se le da, pri nizki hitrosti uporabljaj električni način. Če želiš optimizirati porabo goriva v hibridnem načinu, napolni baterijo in izkoristi električno energijo (več kot 35 % v povprečnih pogojih vožnje). 
Slog vožnje
Vsako pospeševanje zahteva energijo. In po vsakem močnem zaviranju bo treba spet pospešiti. Do okolja prijazen način vožnje in rekuperativno zaviranje s tvojo Astro kot priključni hibrid ti lahko pomagata prihraniti do 15 % električnega dosega! 
Prijetna temperatura in ogrevanje
Zaradi ogrevanja se lahko doseg v posameznih letnih časih razlikuje do 35 %, saj se energija neposredno odvzame bateriji. Predhodno prilagajanje temperature tvoje Astre kot priključni hibrid med polnjenjem je odličen način za ohranitev dosega in udobno potovanje. 

NASVET:  V vsakem primeru baterijo polni čim pogosteje, da bo možno Astro kot priključni hibrid čim večkrat uporabljati v električnem načinu brez emisij. 

 

Prikazani doseg v tvoji Astri kot priključni hibrid je tudi pri povsem napolnjeni bateriji samo predvidevanje na osnovi prejšnjega načina vožnje. 

 

Z upoštevanjem dejavnikov, ki vplivajo na doseg (npr. hitrost, slog vožnje, ogrevanje zaradi udobja), se bo prikazani doseg prilagodil tvojemu novemu načinu vožnje.