Contents inside this Tab Collection are only authorable inside of this page.

The 'Tab' component contains necessary configuration for each tab on this page, you must add this component first for a tab that you want available to a Tabbed Navigation component.

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab True
Anchor ID design
Title OBLIKA
Pretext
Icon to Display
ZUNANJOST

Elegantna, dinamična in inovativna – še bolj osupljiva kot doslej. Nova petvratna Astra navduši z nemško izdelavo, vodilnimi inovacijami v segmentu, kot so IntelliLux LED® matrični žarometi1, čustvenim oblikovanjem in športnim videzom – vse to poudarita nova vrhunska 3D maska in sijajno črni paket1.

 

1Za doplačilo.

 
NOTRANJOST
Z obilico prostora za noge na zadnji klopi, vrhunskimi sedeži ter udobjem in sodobnim oblikovanjem je po meri izdelana notranjost nove Astre osredotočena na vaše prijetno počutje.
 
NOVE BARVE
Izberite v bogati paleti elegantnih barv, da bo vaša Opel Astra res izstopala.
 
PLATIŠČA
Vozite s slogom. Izberite platišča, ki vaši Astri zagotovijo vaš značaj.
 
STREŠNO OKNO

Veliko strešno okno z električnim pomikom1 z vetrno zaščito preprečuje prepih, senčnik pa vas ščiti pred vročino.

 

1Za doplačilo.

 
ZNAČILNE LED LUČI

Unikatne Oplove značilne zadnje LED luči1 v obliki krila in dnevne luči poskrbijo za slog in vidljivost.

 

1Za doplačilo.

 

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab False
Anchor ID innovations
Title INOVACIJE
Pretext
Icon to Display
INTELLILUX LED® MATRIČNI ŽAROMETI

IntelliLux LED® matrični žarometi1 zagotavljajo vidljivost brez bleščanja in ne slepijo voznikov, ki vozijo nasproti – ker se samodejno prilagajajo, lahko vozite z dolgimi lučmi, ne da bi motili druge voznike. Žarometi vsebujejo 16 ločenih LED elementov in ob srečanju z drugimi vozili sistem izklopi enega ali več LED elementov.

 

1Za doplačilo.

 
LED žarometi

Ker vodilna tehnologija pomeni tudi prihranek energije, naši zmogljivi in učinkoviti LED žarometi¹ porabijo samo 20 vatov, kar pomeni manj emisij CO2 na avto.

 

1Za doplačilo.

 
VARNOST

Nova petvratna Astra nudi vodilne varnostne sisteme in najsodobnejše tehnično izpopolnjene funkcije, kot so:

 

  • Opozarjanje na nevarnost naleta1: ta varnostna funkcija s samodejnimi prikazi in zvočnimi opozorili pomaga vozniku, da se izogne naletu ali zmanjša njegove posledice
  • Samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev1,2: sistem3 nadzira dogajanje v prometu pred vozilom in če zazna, da preti trčenje, aktivira zavore.
  • Aktivna pomoč pri ohranjanju voznega pasu1,2: s prikazom in nežnim pomikom v nasprotni smeri opozarja na nenamerno zapuščanje voznega pasu.
  • Sistem za prepoznavanje prometnih znakov1: prepoznava in prikaže omejitve hitrosti in druge prometne znake.

 

1Za doplačilo. Standardno pri višjih stopnjah opreme.

2Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

3Samodejno zaviranje v sili z zaznavanjem pešcev samodejno deluje v razponu nad 8 in do 80 km/h. Zavore upočasnijo vozilo s silo 0,5 g v zgornjem obsegu hitrosti (40 km/h – 80 km/h) in s polnim upočasnjevanjem v spodnjem obsegu hitrosti (8 km/h – 40 km/h).

 
VZVRATNA KAMERA

Varno parkiranje na preprost način. Z vzvratno kamero je vzvratna vožnja prijetna izkušnja brez stresa. Vgrajeni zaslon sproti prikazuje vse, kar se dogaja za vami in vam s smernicami pomaga manevrirati in oceniti razdaljo do drugih predmetov. Nadgradnja na digitalno različico, ki je na voljo s sistemom Multimedia Navi Pro1, prinaša še ostrejši in natančnejši prikaz.

 

1Za doplačilo. Na voljo samo s sistemom Multimedia Navi Pro.

 
NAPREDNI PARKIRNI POMOČNIK

Parkiranje ni bilo nikoli tako preprosto. Napredni parkirni pomočnik1 z zaznavanjem parkirnega mesta in samodejnim usmerjanjem vanj vam omogoča, da ste sproščeni med varnim in hitrim parkiranjem. Med vodenim parkiranjem sistem prikaže jasne napotke za vožnjo nazaj in naprej ali ustavljanje vozila.

 

1Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

 
SAMODEJNI REGULATOR HITROSTI

Samodejni regulator hitrosti1,2 v celotnem razponu omogoča vožnjo brez stresa. S samodejnim pospeševanjem in upočasnjevanjem v razponu hitrosti od 30 do 180 km/h samodejni regulator hitrosti1,2 pomaga vzdrževati varnostno razdaljo do vozila, ki vozi spredaj.

Samodejni regulator hitrosti v celotnem razponu (FSRA)3. FSRA se odlično izkaže v prometnih zastojih, saj regulator hitrosti poskrbi, da se vozilo povsem ustavi in nato spet spelje.

 

1Za doplačilo.

2Oplovi asistenčni sistemi so zasnovani za podporo vozniku znotraj omejitev, ki veljajo za vsak sistem. Voznik je vedno odgovoren za ukrepe pri vožnji.

3Na voljo samo z izbranimi avtomatskimi menjalniki.

 
ODKLEPANJE VOZILA IN ZAGON MOTORJA BREZ KLJUČA

Odklepanje vozila in zagon motorja brez ključa1 prepozna ključ in odklene vozilo, ko se mu približate. Obenem lahko motor zaženete in izklopite brez ključa s preprostim pritiskom na gumb.

 

1Za doplačilo.

 

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab False
Anchor ID premium-comfort
Title VRHUNSKO UDOBJE
Pretext
Icon to Display
ERGONOMSKI AKTIVNI SEDEŽI

Poskrbite za dobro počutje z vsestransko nastavljivima ergonomskima aktivnima sedežema1 s certifikatom zveze za zdrav hrbet (AGR2). Ta voznikov in sovoznikov sedež omogočata vrsto nastavitev, na voljo pa so tudi ledvena opora, podaljševanje sedežne blazine in ogrevanje prednjih1 in zunanjih zadnjih1 sedežev. Voznikov sedež lahko nadgradite tudi z masažno funkcijo1, prezračevanjem1 in pomnilnikom vaših osebnih nastavitev.

 

1Za doplačilo, standardno pri usnjenem oblazinjenju sedežev.

2Sedeži AGR imajo potrdilo nemške zveze AGR (akcija za zdrav hrbet), centra odličnosti na področju ergonomije. Certifikat je pečat kakovosti, ki ga podeljuje neodvisni testni odbor, sestavljen iz strokovnjakov različnih medicinskih strok.

 

 
DVOPODROČNA SAMODEJNA KLIMATSKA NAPRAVA

Z dvopodročno klimatsko napravo1 lahko voznik in sovoznik izbereta različne nastavitve klime.

 

1Za doplačilo.

 
OGREVANJE

Ogrevano vetrobransko steklo ThermaTec™1 omogoča, da ga preprosto odmrznete in odrosite. Ogrevanje prednjih2 in celo zunanjih zadnjih sedežev2 ter ogrevan volan2 vas hitro ogrejejo v mrzlih jutrih.

 

1Za doplačilo.

2Za doplačilo, standardno pri usnjenem oblazinjenju sedežev.

 
ELEKTRIČNA PARKIRNA ZAVORA
Električna parkirna zavora se pri speljevanju samodejno sprosti. Kompaktna velikost zagotavlja več prostora za bolj opremljeno sredinsko konzolo in naslon za roke.
 
PRTLJAŽNI PROSTOR
Nizek prag novega prtljažnika olajša natovarjanje. Navduši tudi z obilico prilagodljivega prostora.
 

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab False
Anchor ID connectivity
Title POVEZLJIVOST
Pretext
Icon to Display
SISTEM INFOTAINMENT

Vozite pametneje z novo Astro in njenimi odličnimi informativno-razvedrilnimi sistemi, ki vključujejo funkcije za povezave, kot sta Apple CarPlay™1,2 in Android Auto™1,2, uporabo glasovnega upravljanja povezanega pametnega telefona in Bluetooth®3 za prostoročno telefoniranje, pretočno predvajanje in dostop do telefonskega imenika.

 

1Apple CarPlay™ je blagovna znamka podjetja Apple Inc., registrirana v ZDA in drugih državah, Android Auto™ je blagovna znamka podjetja Google Inc.

2Združljivost in razpoložljivost določenih funkcij sta odvisni od vrste naprave in različice operacijskega sistema. Da preverite združljivost vaše naprave, obiščite naslov www.apple.com ali www.android.com oziroma se obrnite na svojega trgovca z vozili Opel.

3Bluetooth® je registrirana blagovna znamka družbe Bluetooth SIG inc.

 
ODKRIJTE OPEL INFOTAINMENT
MULTIMEDIA NAVI PRO

Velik 8-palčni barvni zaslon na dotik1 vam omogoča, da boste obveščeni in pravočasni. S spletom povezane storitve2 sistema Multimedia Navi Pro1 vključujejo navigacijo s predvidevanjem3, informacije o parkiriščih3, cenah goriva3 in aktualnih razmerah v prometu3 za boljše odločitve na poti.

 

1Za doplačilo.

2Zahteva potrditev licenčne pogodbe za končnega uporabnika Telenav in soglasje za uporabo osebnih podatkov, kot določa politika varstva zasebnosti Telenav. Licenca poteče konec leta 2031.

3Prenos podatkov ni vključen in mora biti zagotovljen s povezavo z mobilnim internetom prek vašega pametnega telefona ali dostopne točke Wi-Fi. Uporaba mobilnega omrežja je lahko povezana s stroški.

 

 
ODKRIJTE OPEL INFOTAINMENT
ZVOČNI SISTEM BOSE®1

Ta vrhunski zvočni sistem1 spremeni vsako pot v izjemno zabavno izkušnjo. Sedem zvočnikov vse potnike navduši s prodornimi basi in kristalno čistimi visokimi toni.

 

1Za doplačilo.

 
BREZŽIČNO POLNJENJE

Preprosto odložite svoj pametni telefon¹ v predal z vgrajenim induktivnim polnilnikom2, da brezžično napolnite baterijo.

 

1Lahko zahteva dodatno opremo za pameten telefon. Induktivno polnjenje je na voljo samo za pametne telefone, združljive s PMA ali Qi. Združljivost preverite pri svojem trgovcu z vozili Opel.

2Za doplačilo.

 
SOS KLIC

V primeru nezgode vas SOS klic samodejno¹ poveže z reševalnimi službami – če potrebujete pomoč, lahko pokličete tudi sami s pritiskom na gumb za SOS klic.2

 

1SOS klic se samodejno poveže v primeru sproženja varnostnih blazin ali zategovalnika varnostnega pasu.

2Delovanje SOS klica je odvisno od pokritosti in razpoložljivosti mobilnega omrežja.

 

Tab Settings

Field Value
General
Active Tab False
Anchor ID driving-efficiency
Title UČINKOVITA VOŽNJA
Pretext
Icon to Display
MOTORJI

Za maksimalno učinkovitost in uživanje v vožnji izbirajte med bencinskimi motorji z močjo do 107 kW (145 KM)1 ali dizelskimi motorji z močjo do 90 kW (122 KM)2. Motorji v novi Astri zagotavljajo športno, uglajeno in odzivno vožnjo. Z novo generacijo motorjev, ki jih odlikujejo do 19 % manjše emisije CO23 in varčna poraba goriva, je nova Astra naša najučinkovitejša Astra doslej.

 

1Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 5,2–6,3, zunajmestna vožnja 3,8–4,3, kombinirano 4,3–5,1; emisije CO2 v g/km: kombinirano 99–116.

 

2Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 3,9–5,4, zunajmestna vožnja 3,1–3,6, kombinirano 3,4–4,2; emisije CO2 v g/km: kombinirano 90–111.

 

3V primerjavi s predhodno Astro.*

 

Skladno z uredbama R (ES) št. 715/2007 in R (ES) št. 692/2008 (v ustrezni veljavni različici).

 
MENJALNIKI
Izkoristite dinamične in obenem varčne menjalnike. Izberite med 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, brezstopenjskim avtomatskim in novim 9-stopenjskim avtomatskim menjalnikom.
 
PODVOZJE
Optimalne prilagoditve različnih elementov podvozja nove Astre zagotavljajo prefinjeno zmogljivost za odlično vozno dinamiko, izjemno aktivno varnost in vrhunsko aerodinamiko.