Novi Opel Vivaro – Dostopnost in emisije

Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte si termin testne vožnje

Da bo zrak kar se da svež, stroški pa nizki.

Ena od genialnosti dostavnika Opel Vivaro sta BiTurbo in turbomotor z manjšo prostornino 1.6 CDTI1, ki ob manjši porabi razvijeta večjo moč. Rezultat so izjemno nizke vrednosti pri porabi goriva in emisijah CO2.

Enlarge

Večja moč, manjša poraba

Opel Vivaro je na voljo z različnimi motorji, ki navdušijo z izjemnim navorom za trdo delo, z varčno porabo in majhnimi emisijami. Trije motorji so opremljeni s sistemom Start/Stop: motor 1.6 CDTI Turbo razvije moč 70 kW (95 KM), motor 1.6 CDTI BiTurbo pa kar 92 kW (125 KM) ali 107 kW (145 KM). Motorja z močjo 70 kW (95 KM) in 88 kW (120 KM) delujeta brez sistema Start/Stop.


Enlarge

Tehnologija BiTurbo

Tehnološko napredni motorji BiTurbo v Opel Vivaru združujejo prednosti majhnega turbopolnilnika (hiter odziv za veliko moč in navor pri nizkem številu vrtljajev) s prednostmi velikega turbopolnilnika (izjemna moč in navor) pri visokem številu vrtljajev. Dvojni hladilnik polnilnega zraka zagotavlja čisto in učinkovito zgorevanje. Rezultat je konstantno visok navor že od nizkega števila vrtljajev in velika moč pri višjem številu vrtljajev ob izjemno varčni porabi goriva.
Enlarge

Vivaro ecoFLEX

Znak ecoFLEX veliko pove o vašem odnosu do okolja in delovni učinkovitosti. Izjemno učinkoviti motor 1.6 CDTI ecoFLEX s 66 kW (90 KM) in standardnim sistemom Start/Stop z izklopom ob vsakem mirovanju Opel Vivara povsem odpravi nepotrebno porabo goriva in škodljiv vpliv na okolje. Opremljen je tudi s celo vrsto drugih tehnologij za varčevanje z energijo, kot je regenerativno zaviranje, filtrom za trde delce, najsodobnejšim vbrizgavanjem goriva in turbopolnilnikom z variabilno geometrijo lopatic. Ne glede na to, kaj pričakujete od lahkega gospodarskega vozila, preverite tudi različico ecoFLEX, ki predstavlja velik korak proti čistejšemu, do okolja prijaznemu in učinkovitemu poslovanju.


Enlarge

Za manjše stroške

Poleg sistema Start/Stop, ki je na voljo za doplačilo, varčujeta z energijo tudi vodna črpalka, saj se vklaplja samo takrat, ko je to potrebno, in oljna črpalka s spremenljivo prostornino, ki zagotavlja natančno količino maziva.

 

Rekuperacija energije zaviranja zmanjša porabo in emisije s selektivnim polnjenjem akumulatorja, ko je med zaviranjem in upočasnjevanjem na voljo dodatna energija.

 

Krmilna veriga brez vzdrževanja in filter za trde delce pomagata zmanjšati servisne stroške in čas, ko vozilo ni na voljo, saj je interval med glavnimi servisi podaljšan na do dve leti/40.000 km.


Enlarge

Način ecoDrive

Način ecoDrive lahko kadarkoli vključite ali izključite. Aktivirate ga s pritiskom na gumb, po potrebi ga lahko začasno presežete z močnim pritiskom na stopalko za plin ali pa ga povsem izključite.

 

V načinu ecoDrive

  • se zmanjšata navor in moč motorja,
  • prilagodi se odzivnost stopalke za plin,
  • zmanjša pa se tudi odjem moči klimatske naprave in sistema za ogrevanje.

Način ecoDrive vozniku s svetlobnim signalom pri najučinkovitejšem številu vrtljajev natančno sporoča, katero prestavo naj izbere, da bo zmanjšal porabo. Če je vgrajen navigacijski sistem, so prikazani tudi podatki o ekonomični vožnji in ustrezna navodila glede na trenutne pogoje.


1:

Vivaro furgon:

Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 6,6–8,7, zunajmestna vožnja 5,5–6,7, kombinirano 5,9–7,4; emisije CO2 v g/km: kombinirano 155–195.

 

Vivaro furgon z dvojno kabino:

Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 6,6–7,9, zunajmestna vožnja 5,5–6,0, kombinirano 5,9–6,6; emisije CO2 v g/km: kombinirano 155–174.

 

Vivaro platforma s kabino:

Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja xx, zunajmestna vožnja xx, kombinirano xx; emisije CO2 v g/km: kombinirano xx.

 

Skladno z uredbama R (ES) št. 715/2007 in R (ES) št. 692/2008 (v ustrezni veljavni različici).