Opel Movano – Motorji in menjalniki

Testna vožnja

Testna vožnja lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte si termin testne vožnje

UČINKOVITE MOŽNOSTI POGONA.

Večji navor pri nižjih vrtljajih z manjšo porabo goriva in izpusti. Se sliši nemogoče? Opel Movano to omogoča s tremi različicami motorjev1. Izberite tistega, ki je ravno pravšnji za vaše potrebe, in ga združite z želeno različico karoserije.

Enlarge

Ponudba motorjev

Turbo ali BiTurbo? 2,3-litrski dizelski motorji s skupnim vodom za model Opel Movano razvijejo moč od 81 kW (110 KM) do 120 kW (163 KM) in so vrhunski v vseh pogledih. Za vse zahteve boste našli ustrezen zmogljiv, uglajen in varčen motor. Izberite želeno moč in porabo, mi pa bomo poskrbeli za popolno kombinacijo varčnosti, dovršenosti in zanesljivosti.


Enlarge

Model ecoFLEX

Tako kot motorji BiTurbo je tudi model 2.3 CDTI ecoFLEX z 81 kW (110 KM) za znatno zmanjšano porabo v prometu s pogostim ustavljanjem in speljevanjem standardno opremljen s sistemom Start/Stop.


Tehnologija BiTurbo

Tehnološko napredni motorji BiTurbo v Opel Movanu združujejo prednosti majhnega turbopolnilnika (hiter odziv za veliko moč in navor pri nizkem številu vrtljajev) s prednostmi velikega turbopolnilnika (izjemna moč in navor) pri visokem številu vrtljajev. Dvojni hladilnik polnilnega zraka zagotavlja čisto in učinkovito zgorevanje. Rezultat je konstantno visok navor že od nizkega števila vrtljajev in velika moč pri višjem številu vrtljajev ob izjemno varčni porabi goriva.


Način ECO

Način ECO, ki je del standardne opreme z motorji BiTurbo, omogoča prihranek do 10 % goriva. Voznik način ECO vključi s tipko na armaturni plošči in med instrumenti zasveti kontrolna lučka. V načinu ECO

  • se zmanjšata navor in moč motorja,
  • prilagodi se odzivnost stopalke za plin,
  • indikator prestavljanja pokaže, kdaj je za prihranek goriva priporočljivo prestaviti v višjo prestavo,
  • prilagodijo se karakteristike klimatske naprave.

Z močnejšim pritiskom na stopalko za plin (kick-down) lahko začasno presežete delovanje načina ECO ali ga s tipko povsem izključite.

Zaradi tehničnih vzrokov načina ECO ni mogoče kombinirati s povečanim številom vrtljajev v prostem teku


Enlarge

6-stopenjski ročni menjalnik

Vsi motorji so opremljeni s standardnim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. V primerjavi s 5-stopenjskim menjalnikom nudi zmanjšano porabo goriva in boljše vozne lastnosti zaradi boljšega prestavnega razmerja. Prestavni mehanizem in izpopolnjena sinhronizacija zagotavljata izjemno prestavljanje.

 

Pomembna značilnost tega menjalnika je opozorilna lučka za prestavljanje, ki je nameščena pri vseh modelih. Nahaja se na instrumentalni plošči in opozarja, kdaj je čas za menjavo prestave, če želite zagotoviti najmanjšo porabo goriva.


Enlarge

6-stopenjski menjalnik Easytronic®

6-stopenjski avtomatizirani ročni menjalnik Easytronic® je na voljo za doplačilo in nudi udobno prestavljanje samodejnega menjalnika z enako porabo goriva kot pri ročnem menjalniku. Funkcija Easytronic® omogoča ročno prestavljanje v vse prestavne položaje. Opremljen je tudi z zimskim programom. 6-stopenjski avtomatizirani ročni menjalnik Easytronic® je na voljo z motorjema 2.3 CDTI ECOTEC® z močjo 92 kW (125 KM) in 110 kW (150 KM).


Pogon dodatnih naprav

Pri vseh modelih Opel Movana ;je na voljo možnost pogona dodatnih naprav z motorjem. Za vse modele RWD je na voljo pogon dodatnih naprav, ki ga zagotavlja menjalnik in pride prav pri težjih opravilih.


1:

Movano furgon in furgon z dvojno kabino:

Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 7,2–10,8, zunajmestna vožnja 6,5–8,9, kombinirano 6,8–9,5; emisije CO2 v g/km: kombinirano 177–248.

 

Modeli Movana z nadgradnjami:

Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 7,4–10,8, zunajmestna vožnja 6,8–9,2, kombinirano 7,0–9,7; emisije CO2 v g/km: kombinirano 184–255.

 

Skladno z uredbama R (ES) št. 715/2007 in R (ES) št. 692/2008 (v ustrezni veljavni različici)