Opel Vivaro – Motorji in menjalniki

Testna vožnja

Testna vožnja lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte si termin testne vožnje

Da bo zrak kar se da svež, stroški pa nizki.

Ena od genialnosti dostavnika Opel Vivaro sta BiTurbo in turbomotor z manjšo prostornino 1.6 CDTI1, ki ob manjši porabi razvijeta večjo moč. Rezultat so izjemno nizke vrednosti pri porabi goriva in emisijah CO2.

Enlarge

Večja moč, manjša poraba

Izbirate lahko med tremi naprednimi motorji, skladnimi s standardom Euro 6, ki so opremljeni z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom.

 

Motor 1.6 CDTI Turbo razvije moč 70 kW (95 KM), motor 1.6 CDTI BiTurbo pa kar 92 kW (125 KM) ali 107 kW (145 KM). Vsi delujejo z najsodobnejšo tehnologijo ecoFLEX. Standardni sistem Start/Stop, regenerativno zaviranje, filter za delce brez vzdrževanja in majhno notranje trenje pomagajo zmanjšati stroške in emisije, najsodobnejše vbrizgavanje s skupnim vodom in turbopolnjenje pa zagotavljata vrhunsko zmogljivost.


Enlarge

Tehnologija BiTurbo

Tehnološko napredni motorji BiTurbo v Opel Vivaru združujejo prednosti majhnega turbopolnilnika (hiter odziv za veliko moč in navor pri nizkem številu vrtljajev) s prednostmi velikega turbopolnilnika (izjemna moč in navor) pri visokem številu vrtljajev. Dvojni hladilnik polnilnega zraka zagotavlja čisto in učinkovito zgorevanje. Rezultat je konstantno visok navor že od nizkega števila vrtljajev in velika moč pri višjem številu vrtljajev ob izjemno varčni porabi goriva.


Enlarge

Za manjše stroške

Poleg standardnega sistema Start/Stop varčujeta z energijo tudi vodna črpalka, ki se vklaplja samo takrat, ko je to potrebno, in oljna črpalka s spremenljivo prostornino, saj zagotavlja natančno količino maziva.

 

Rekuperacija energije zaviranja zmanjša porabo in emisije s selektivnim polnjenjem akumulatorja, ko je med zaviranjem in upočasnjevanjem na voljo dodatna energija.

 

Krmilna veriga brez vzdrževanja in filter za trde delce pomagata zmanjšati servisne stroške in čas, ko vozilo ni na voljo, saj je interval med glavnimi servisi podaljšan na do dve leti / 40.000 km.


Enlarge

Način ecoDrive

Način ecoDrive lahko kadarkoli vključite ali izključite. Aktivirate ga s pritiskom na gumb, po potrebi ga lahko začasno presežete z močnim pritiskom na stopalko za plin ali pa ga povsem izključite.

 

V načinu ecoDrive

  • se zmanjšata navor in moč motorja,
  • prilagodi se odzivnost stopalke za plin,
  • zmanjša pa se tudi odjem moči klimatske naprave in sistema za ogrevanje.

Način ecoDrive vozniku s svetlobnim signalom pri najučinkovitejšem številu vrtljajev natančno sporoča, katero prestavo naj izbere, da bo zmanjšal porabo. Če je vgrajen navigacijski sistem, so prikazani tudi podatki o ekonomični vožnji in ustrezna navodila glede na trenutne pogoje.


1:

Vivaro kombi:

Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja xx, zunajmestna vožnja xx, kombinirano xx; emisije CO2 v g/km: kombinirano xx.

 

Skladno z uredbama R (ES) št. 715/2007 in R (ES) št. 692/2008 (v ustrezni veljavni različici).