Nova štirivratna Opel Insignia – Vozna dinamika

Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte termin testne vožnje

Ravnovesje moči.

Nova Opel Insignia združuje najboljšo preizkušeno tehnologijo z edinstveno kombinacijo moči, krmiljenja in odzivnosti, da lahko resnično uživate v vsakem vidiku vožnje.

 

Berite dalje, da izveste več o prvovrstni vozni dinamiki Insignie in tehnoloških inovacijah, kot sta podvozje FlexRide in prilagodljivi pogon 4x4, ter o ustreznih menjalnikih.

Enlarge

Podvozje FlexRide

Najboljši elektronski nadzor podvozja v razredu je seveda del Insignie. Nadzor voznega načina se sproti prilagaja spremembam pogojev med vožnjo. V ekstremnih pogojih sistem FlexRide samodejno vzpostavi sodelovanje med stalnim nadzorom blaženja (CDC), 4-kanalnim zavornim sistemom ABS in elektronsko porazdelitvijo zavorne moči, nadzorom zdrsa in sistemom ESP Plus ter tako zagotovi najzanesljivejšo možno aktivno varnost.

 

V običajnih pogojih lahko izbirate med načinoma Sport in Tour ali običajno nastavitvijo ter tako značaj vožnje prilagodite svojemu razpoloženju. Za način Sport lahko vnesete svoje lastne prednostne nastavitve in si zagotovite vrhunsko vodenje po meri.

 

To izjemno inteligenco popolnoma dopolnjuje zasnova podvozja. Za doplačilo je na voljo prednje vzmetenje HiPerStrut, ki odpravi navor krmiljenja med pospeševanjem in izloči neželene odzive na grobih cestiščih ali grbinah. Zadnje vzmetenje z več vodili je popolnoma prilagojeno podvozju FlexRide. Uravnoteženost sistema zagotavlja varnost, udobje in užitek pri vožnji.


Enlarge

Prilagodljiv pogon 4x4

Odlične vozne lastnosti nove Opel Insignie dopolnjuje sistem štirikolesnega pogona na zahtevo. Navor je samodejno porazdeljen ne le med prednjo in zadnjo premo, temveč tudi med zadnjim levim in zadnjim desnim kolesom – tako so zagotovljeni največji možen prenos vlečne sile, stabilnost in izjemna vozna dinamika. Podvozju Super-Sport (za model Cosmo in OPC) iz programa opreme za doplačilo je dodana Oplova prednja os z vzmetnima nogama HiPerStrut, ki izolira volan od negativnih učinkov visokega navora motorja. Vključuje tudi visokozmogljive zavore Brembo in zelo odzivno znižano podvozje.

 

Prilagodljivi pogon 4x4 je povsem integriran z drugimi sistemi za dinamični nadzor Opel Insignie. Tako se odziva bolj športno, ko je izbran način “Sport".

 

Napredni sistem 4x4 modela Insignia je na voljo z visokozmogljivima bencinskima motorjema (2.0 Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom in 2.8 Turbo) in z izjemno varčnima dizelskima motorjema 2.0 CDTI z močjo 120 kW (163 KM) in 2.0 BiTurbo CDTI z močjo 143 kW (195 KM).


Bencinski motorji

Iščete nekaj res posebnega? Čisto moč za vsakdanje vožnje, ki bo prijazna tudi do vašega žepa? Potem si oglejte motor 1.6 Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom. Prvi iz nove generacije super čistih in učinkovitih bencinskih motorjev razvije moč 125 kW (170 KM). Če vam to ne zadošča, preizkusite še zmogljivejši, motor 2.0 Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom z močjo 183 kW (250 KM) in navorom 400 Nm. Oba odlično opravita svojo nalogo pri zagotavljanju primerne moči ob zmanjšanju porabe in emisij, prav tako kot 1,8-litrski in še posebej 1,4-litrski turbo motor s 103 kW (140 KM), ki že izpolnjuje zahteve standarda Euro 6. Ta motor je lahko tovarniško prirejen tudi za kombinirano delovanje z uporabo cenovno ugodnega utekočinjenega naftnega plina (LPG). V paleti motorjev se najde pogon za prav vse želje in zahteve. In to odličen pogon.


Dizelski motorji

Dizelski motor 2.0 CDTI zagotavlja izjemno čist in tih pogon s poživljajočimi 103 kW (140 KM) ter poskrbi za neverjetno kombinacijo varčnosti in zmogljivosti. Če želite še več moči, sta na voljo tudi 2.0 CDTI s 120 kW (163 KM) in izjemni 2.0 BiTurbo CDTI s 143 kW (195 KM). To je najmočnejši v paleti motorjev, ki se začne z 81 kW (110 KM) in vključuje tudi motorja z 88 kW (120 KM) in 96 kW (130 KM). Kjerkoli živite in karkoli pričakujete – v tej paleti je zagotovo popoln motor za vas.


Enlarge

ecoFLEX

Za nekatere voznike je okolje na prvem mestu. Če tudi sami mislite tako, imate zdaj z modelom Opel Insignia možnost prave izbire. Motorja 2.0 CDTI s sistemom Start/Stop modela Opel Insignia ecoFLEX razvijeta moč 103 kW (140 KM) oziroma 88 kW (120 KM), pri čemer znaša kombinirana poraba samo 3,7 litra, emisije CO2 pa le 99 g/km.

 

Z optimizacijo umerjanja motorja, prilagoditvijo končnega razmerja, znižanjem podvozja, namestitvijo posebnih pnevmatik z manjšim kotalnim uporom, samodejnim odpiranjem in zapiranjem maske pred motorjem in sistemom Start/Stop Opel Insignia ecoFLEX varuje okolje, ne da bi se morali odpovedati voznim zmogljivostim.


Sistem Start/Stop in tehnološki paket ecoFLEX

Skoraj vsi motorji, ki so opremljeni z ročnim menjalnikom, so na voljo s tehnološkim paketom ecoFLEX in sistemom Start/Stop.

 

Sistem Start/Stop dodatno optimizira prihranek goriva, zlasti v mestnem prometu. Motor se ustavi, ko vozilo miruje z menjalnikom v prostem teku, in se zažene, takoj ko pritisnete stopalko sklopke. Sistem lahko vklopite in izklopite s pritiskom gumba »eco« na armaturni plošči. Ko je sistem vklopljen in motor miruje, se kazalec merilnika vrtljajev pomakne na oznako »AUTOSTOP« (samodejna zaustavitev), ki voznika obvešča o pripravljenosti na samodejni zagon motorja. Sistem Start/Stop uporablja izpopolnjen generator in zaganjalnik ter poseben akumulator.


Enlarge

Menjalniki

Vsi menjalniki Opel Insignie so 6-stopenjski. Avtomatski menjalnik je opremljen s funkcijo ActiveSelect® za sekvenčno prestavljanje brez sklopke. 6-stopenjski ročni menjalniki so optimizirani za zmanjšanje trenja in natančno prestavljanje. Optimalna arhitektura in natančnost vseh menjalnikov zagotavljata še bolj sproščeno, varčno in užitka polno vožnjo.


1:

Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 4,6–16,1, zunaj mesta 3,3–7,6, kombinirano 3,7–10,7; emisije CO2 v g/km: kombinirano 99–251.

 

Skladno z uredbo R (ES) št. 715/2007 (v ustrezni veljavni različici).