Nova štirivratna Opel Insignia – Varnost

Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte termin testne vožnje

Aktivno in pasivno vrhunska.

Izboljšave tehnologije, ki zagotavlja večjo varnost na cesti, prinašajo večjo brezskrbnost. Nova Insignia je med najbolje opremljenimi s takšnimi tehnologijami.

Enlarge

Pasivna varnost

Nova Opel Insignia ni opremljena le z vrhunskimi sistemi za aktivno varnost, temveč svoje potnike varuje s tehnologijo za izjemno pasivno zaščito. Jekla z visoko natezno trdnostjo, togost, programirana zasnova za deformacijo, strateško razporejena območja za prevzem energije v primeru trčenja in preusmeritve sile v novi Opel Insignii zagotavljajo eno najmočnejših varnostnih struktur na tržišču. Prednji varnostni blazini sta opremljeni z dvostopenjskim proženjem, ki prepreči poškodbe zaradi prehitrega polnjenja, sovoznikovo varnostno blazino pa lahko izključite s stikalom. Stranske varnostne blazine varujejo v primeru bočnega trčenja. Kot dopolnitev varnostnim zavesam polne velikosti sta zadnji stranski varnostni blazini.

 

Zaradi posvečanja pozornosti podrobnostim in celovite zaščite je Insignia na testu varnosti NCAP prejela najvišjo oceno s 5 zvezdicami.

 

Druge značilnosti pasivne varnosti Insignie so:

  • Prednja varnostna pasova z dvojnim zategovanjem za večjo zaščito
  • Sistem sprostitve stopalk, ki zmanjšuje nevarnost poškodb spodnjega dela nog in stopal
  • Aktivna prednja vzglavnika, ki zaščitita glavo in zgornji del trupa pred poškodbami v primeru sunka
  • Sistem za nadzor tlaka v pnevmatikah (TPMS) za vsako posamezno kolo (oprema za doplačilo, standardno od novembra 2014