Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte termin testne vožnje

Nadzor mora biti vedno zagotovljen.

Zakaj bi tvegali? Najnovejša generacija sistemov za pomoč vozniku v novi Insignii daje povsem nov pomen brezskrbni vožnji.

New Opel Insignia notchback - Adaptive Forward Lighting (AFL+)

Prilagodljiva prednja žarometa (AFL+)

Insignia je na voljo s prilagodljivima prednjima žarometoma AFL, enim najnaprednejših sistemov žarometov v segmentu srednje velikih avtomobilov.

 

Premični elementi v elegantnih biksenonskih žarometih se samodejno prilagajajo različnim pogojem, s čimer zagotavljajo varnejšo in bolj sproščeno vožnjo. Z različnimi prilagodljivimi funkcijami zagotavljajo optimalno osvetlitev v vseh voznih razmerah ter izboljšajo osvetlitev ceste za 90 % v primerjavi s fiksnimi žarometi, ne da bi pri tem oslepili druge voznike.

 

Sistem AFL+ bistveno poveča vidljivost v ovinkih in ostrih zavojih, zaradi česar je nočna vožnja občutno varnejša. In veliko bolj sproščena.


New Opel Insignia notchback - Opel Eye Traffic Sign Assistant & Lane Departure Warning

Opel Eye: prepoznavanje prometnih znakov, opozarjanje na spremembo voznega pasu in prikaz razdalje sledenja/opozarjanje na nevarnost čelnega trčenja

Sistem Opel Eye v Opel Insignii je sistem kamere s štirimi funkcijami: zaznava in pomni omejitve hitrosti in z njimi povezane dodatne simbole, znake za prepovedano prehitevanje, oznake za začetek in konec naselja itd. ter jih prikaže. Poleg tega voznika opozarja na nenamerno spremembo voznega pasu, ves čas prikazuje razdaljo do vozila pred vami in voznika opozori na nevarnost trčenja v vozilo pred njim.

 

Funkcija prepoznavanja prometnih znakov (TSA) modela Opel Insignia voznika sproti obvešča o omejitvah hitrosti in o njihovi veljavnosti. Kamera zaznava znake z omejitvami hitrosti ali s prepovedjo prehitevanja in jih nemudoma prikaže. Po izteku omejitve pa sistem ustrezno opozori voznika.

 

Funkcija opozarjanja na spremembo voznega pasu (LDW) z isto kamero zaznava oznake na cestišču in voznika hipoma opozori, če spremeni vozni pas, ne da bi vklopil smernik. Voznika takoj opozorita zvočni signal in znak, ki se pokaže na armaturni plošči.

 

Funkcija prikaza razdalje sledenja (FDI) na armaturni plošči ves čas prikazuje razdaljo do vozila pred vami, s čimer se lahko izognete kaznim za premajhno varnostno razdaljo. Opozarjanje na nevarnost čelnega trčenja (FCA) se vklopi, ko se vozilo premika hitreje od 40 km/h, ter v primeru nevarnosti trčenja sproži vidno in slišno opozarjanje.


Enlarge

Prilagodljiv regulator hitrosti (ACC)

Radarsko tipalo z upravljanjem dušilne lopute in zavor vzdržuje hitrost vožnje in nastavljeno razdaljo do vozila pred vami. Razdaljo do vozila pred vami lahko nastavite s kontrolami na volanu. Če radarsko tipalo zazna vozilo pred vami, se vklopi zelena lučka. Če se vozilu pred vami prehitro približujete, sistem sproži slikovna in zvočna opozorila ter zavira, vozila z avtomatskim menjalnikom pa po potrebi tudi popolnoma zaustavi. To pomeni nadzor v celotnem razponu hitrosti.


Enlarge

Opozorilo za stransko območje mrtvega kota (SBZA)

Ker ne morete hkrati gledati v vse smeri, je Insignia opremljena z radarskim sistemom opozarjanja za stransko območje mrtvega kota (SBZA). Z njim stalno nadzira kritično območje “mrtvega kota” 3,5 do 5 metrov za vozilom, ki ga ne vidite, tudi če pogledate v zunanji vzvratni ogledali. Če zazna nevarnost, v ustreznem zunanjem vzvratnem ogledalu zasveti simbol z lučko LED.


Enlarge

Opozorilo na promet za vozilom (RCTA)

Če ste se morali kdaj vzvratno vključiti v promet, boste zagotovo cenili pomoč sistema opozarjanja na promet za vozilom (RCTA). S pomočjo radarja zaznava vozila, ki jih pri vzvratni vožnji ne vidite, in sicer na razdalji do 20 metrov. Po potrebi prikaže opozorilo na zaslonu kamere za prikaz območja za vozilom in predvaja opozorilni zvočni signal na ustrezni strani.


Enlarge

Opozarjanje pri spremembi voznega pasu (LCA)

Vozila, ki se vam hitro bližajo z zadnje strani, so vedno nevarna, še posebej pa to velja, če želite spremeniti vozni pas in prehiteti vozilo pred sabo. Radar z dosegom približno 70 metrov vas s sistemom opozarjanja pri spremembi voznega pasu (LCA) opozori na vozila, ki se hitro bližajo po vzporednih pasovih.