Nova Opel Insignia Sports Tourer – Udobje

Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte si termin testne vožnje

NOVA MERILA PROSTORA, UDOBJA IN PRIROČNOSTI.

Nova Opel Insignia združuje visokokakovostne materiale z najbolj prefinjeno ergonomijo in tehnologijami za prvovrstno in trajno udobje voznika in njegovih sopotnikov.

Enlarge

Ergonomski športni sedež

Ne glede na to, kako daleč se peljete, udobno sedenje je zelo pomembno. Povsem ortopedski in ergonomski športni sedeži omogočajo nastavljanje v osmih smereh in so opremljeni s 4-smerno ledveno oporo. Poleg tega nudi nastavljivi podaljšek sedalnega dela stegnom sproščujočo oporo. S perforiranim usnjem v črni ali bež barvi, z ogrevanjem in prezračevanjem sedežev, z električnim pomikom na dotik in s pomnilnikom nastavitve sedežnega položaja se nova Opel Insignia Sports Tourer uvršča v najvišji prestižni razred. Po želji lahko izberete tudi ročno nastavljive sedeže z oblazinjenem iz blaga, ki nudijo enako raven ortopedske opore.

 

Ergonomski športni sedež je odobrilo in ga priporoča združenje AGR (Akcija za zdrav hrbet), nemško zdravstveno združenje, ki določa ortopedske zahteve za avtomobilske sedeže.


Enlarge

HVAC in ogrevan usnjen volan

Ogrevan volanski obroč? Stikala za ogrevanje ali prezračevanje sedežev? Kontrolna stikala so domiselno nameščena ob stikalih za upravljanje klimatske naprave in odrosevanje stekel. Dvopodročna elektronska klimatska naprava je opremljena z zmogljivima zaslonoma na dotik za preprosto in intuitivno upravljanje, ki vozniku in sovozniku znatno olajšata uporabo. Tako je zagotovljeno popolno udobje, ko se želite pogreti v mrzlih jutrih, ali se ohladiti v poletni vročini.


Enlarge

Napredni parkirni sistem Park Pilot

S prednjimi in zadnjimi senzorji lahko napredni parkirni sistem zazna primerno parkirno mesto in vam nato z vizualnimi napotki na sredinskem zaslonu pomaga pri parkiranju. S stikalom vklopite računalniško nadzorovano delovanje sistema in omogočite tudi zaznavanje ovir. Zasuk volana in smer sta prikazana z napisi in s slikovnimi napotki. Rezultat je popolno bočno parkiranje na še tako omejenem prostoru.


Enlarge

Električna parkirna zavora

Električna parkirna zavora, ki se aktivira na dotik, v Opel Insignii Sports Tourer zagotavlja večjo varnost pri parkiranju in zmanjšuje voznikov napor. V kombinaciji s funkcijama za pomoč pri speljevanju na strmini in ustavitev na strmini, ki preprečujeta, da bi se vozilo ob ustavitvi na strmini začelo premikati nazaj, vam pomaga brez težav speljati, zato je vožnja udobnejša in varnejša.


Enlarge

Sistem odpri in zaženi (Open & Start)

Sistem za uporabo brez ključa poveča udobje pri vsakdanji uporabi nove Opel Insignie Sports Tourer in poskrbi za učinkovito zaščito pred krajo. Sistem odpri in zaženi z antenami v kljukah prednjih vrat in odbijačih prepozna voznikovo identifikacijsko enoto (UID). Ko pritisnete gumb na poljubni kljuki, se samodejno odklenejo vsa vrata. Za zagon sistema Start/Stop brez ključa enoto UID prepoznajo antene v notranjosti vozila. Vozilo je brez običajne kontaktne ključavnice, volan pa se elektronsko zaklepa in odklepa. Motor zaženete in izklopite brez ključa, saj zadošča pritisk na gumb START/STOP. Po potrebi lahko voznikova vrata odprete tudi ročno s preklopnim ključem, ki je vgrajen v enoto UID.


Enlarge

Pametne rešitve za shranjevanje

V novi Opel Insignii so priročni žepi in predali lahko dosegljivi tako za voznika kot za sopotnike. Na naslonjalih sedežev so žepi za zemljevide, odlagališča so tudi v vratih, voznik ima poseben predal, držala za pijače so nameščena spredaj in zadaj, pred sovoznikom je velik predal in v zadnjem sredinskem naslonu za roke je še en predal. Želite uporabljati svoj računalnik ali drugo prenosno elektronsko napravo? Med dodatno opremo izberite 230-voltno električno vtičnico v talni konzoli.


Enlarge

Prilagodljiv prtljažni prostor

Globoko odpiranje prtljažnika in nizka višina vozila pomenita, da je nova Opel Insignia Sports Tourer zelo priročna, saj lahko prtljago zlahka spravite v prtljažni prostor. Zelo preprosto ga tudi povečate. Zadnje sedeže, ki so deljeni v razmerju 60:40, že v nekaj sekundah preklopite, ne da bi morali sneti naslone za glavo. Tako meri največja možna prostornina osupljivih 1530 litrov.

 

Celo pri zasedenih zadnjih sedežih boste v prtljažnik s prostornino 540 litrov brez težav spravili vso poslovno ali družinsko prtljago in pripomočke za razvedrilo. Za zaščito prtljage in notranjosti vozila so na voljo štirje pritrdilni kavlji.

 

Nadvse uporaben pripomoček v novi Insignii Sports Tourer je izvlečno prtljažno dno iz programa opreme za doplačilo. Izvlecite ga in nanj postavite prtljago, nato ga potisnite navznoter in pred raztovarjanjem spet izvlecite. Preprosto. Brez mučnega sklanjanja s težkimi ali nerodnimi predmeti.


Enlarge

Sistem FlexOrganizer®

Ta modularni sistem sestavljajo različni shranjevalni in transportni elementi, ki vam omogočajo maksimalno prilagodljivost in raznolikost.

 

Osnova sistema FlexOrganizer® so vodila, ki so kot del osnovne opreme nameščena v stranske stene prtljažnega prostora. Na te lahko namestite raznolike elemente, shranjevalne škatle, mreže, obešalne kljuke in druge komponente, ki jih lahko prilagajate, da ustrezajo vašim potrebam.

 

Slika prikazuje servisni kovček, prilagodljive pritrdilne pasove in stransko mrežo. Kovinska predelna rešetka za psa, s katero lahko svojega ljubljenčka varno zadržite v prtljažniku, je še en dodatek za prtljažni prostor nove Opel Insignie Sports Tourer.


Električni pomik vrat prtljažnika

Pokrov prtljažnika z električnim pomikom se samodejno odpre in zapre, poganja pa ga hidravlična črpalka. Za odpiranje zadošča pritisk stikala na zunanji kljuki, za zapiranje pa pritisk na stikalo na notranji strani pokrova. Pomik lahko nadzirate tudi s ključem ali stikalom v voznikovih vratih. Poleg tega lahko pokrov ročno odprete in zaprete.

 

Električni pomik vam omogoča, da pokrov programirate tako, da se izognete udarcu v strop garaže ali pa pokrov zgolj s pritiskom na stikalo ustavite v katerem koli položaju.