New Opel Insignia Sports Tourer - HMI & Infotainment
Nova Opel Insignia Sports Tourer – predstavitve sistema IntelliLink

Ste se pripravljeni učiti?

Naše predstavitve vam omogočajo, da sami preizkusite funkcije sistema IntelliLink v novi Insignii.

Kliknite za sodelovanje
Nova petvratna Opel Insignia – predstavitve sistema IntelliLink

Bi želel kdo kaj vprašati?

Odgovore najdete v poglavju s pogosto zastavljenimi vprašanji (FAQ) o funkcijah sistema Infotainment v novi Insignii.

Ogled poglavja z odgovori na pogosto zastavljena vprašanja (FAQ)

Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte si termin testne vožnje

Za boljši pregled.

Prikazi s prav tistimi informacijami, ki jih potrebujete, jasno, preprosto in resnično razumljivo ter krmilniki, ki zagotavljajo intuitivno upravljanje – novi uporabniški vmesnik (HMI) v Insignii poskrbi za preprostejše vožnjo sše več užitka.

Enlarge

Kontrole na volanu

Nov volanski obroč, ki je za doplačilo opremljen s kontrolnimi stikali, navdušuje z občutkom in videzom. Preizkusite kombinacijo kromiranih poudarkov in vrhunske ergonomije. Vmesnik je zasnovan tako, da lahko s pogledom vedno spremljate promet.


Enlarge

3,5-palčni voznikov informacijski center

Vstopni 3,5-palčni monokromatski zaslon poskrbi, da je nova Insignia Sports Tourer že v osnovi odlično opremljena. Posreduje podatke potovalnega računalnika vključno s porabo goriva, podrobnostmi o poti in delovanjem sistemov za pomoč vozniku.


Enlarge

4,2-palčni voznikov informacijski center

4,2-palčni barvni zaslon prikazuje vse podatke potovalnega računalnika, obenem pa omogoča še upravljanje zvočnega sistema, telefona in navigacijskega sistema ter zagotavlja dostop do drugih priljubljenih funkcij, ki jih preprosto upravljate s kontrolami na volanu.


Enlarge

8-palčni voznikov informacijski center

Velik, pregleden, barvit in z veliko podatki – oglejte si novi 8-palčni voznikov informacijski center z visoko ločljivostjo za volanom. Njegova zasnova in namestitev zagotavljata dostop do vseh podatkov, neposredno komunikacijo in upravljanje na pregleden način. Če preklopite iz voznega načina Tour v način Sport, se namesto digitalnega pokaže analogni prikaz z natančnimi in izčrpnimi podatki o sistemih vozila.


Enlarge

Zvočni sistem z radiom R300

Koliko informacij in razvedrila hočete? Vstopni radijski sistem R300 je opremljen s 4,2-palčnim barvnim informacijskim zaslonom, 7 zvočniki in 25 prednastavljenimi postajami. Vtičnica za dodatno opremo in USB priključek sta del standardne opreme. Izhodna moč znaša 4x20 W, izbirate lahko med 6 zvočnimi prednastavitvami, glasnost in predvajanje basov pa se prilagajata hitrosti.


Enlarge

R400 s povezavo Bluetooth®

R400 seznam opreme sistema R300 dopolni s kontrolami na volanu in vmesnikom Bluetooth® za prostoročno telefoniranje, glasovno upravljanje in prenos glasbe. Ne glede na to, kako zaseden je vaš urnik, vam bo pomagal, da boste ohranili nadzor, saj boste vedno seznanjeni z najnovejšimi novicami.


Enlarge

Sistem IntelliLink Touch R700

poznajte sistem IntelliLink. Sistem IntelliLink Touch R700 omogoča, da vse funkcije, ki jih najpogosteje uporabljate na svojem pametnem telefonu ali tabličnem računalniku, neposredno povežete z uporabniškim vmesnikom Insignie Sports Tourer. Funkcije lahko upravljate s pomočjo 8-palčnega zaslona na dotik.

 

Zaslon na dotik omogoča prikaz do osmih aplikacij na posameznem zaslonu, priročna gumba "Nazaj" in "Domov" pa omogočata pomik nazaj ali na vstopno stran. Število zaslonov je odvisno od vaših zahtev. Na voljo je tudi vrstica z aplikacijami, ki omogoča preskok iz ene aplikacije v drugo brez vrnitve na vstopni zaslon. Vstopni zaslon lahko povsem prilagodite svojim željam. Do 60 nastavljivih priljubljenih posnetkov, telefonskih številk in drugih možnosti lahko preprosto shranite ter prav tako preprosto dostopate do njih ali jih zbrišete.

 

Na voljo je tudi glasovno upravljanje, zaslon na dotik v spodnjem delu sredinske konzole pa lahko uporabite za izbiro radijskih postaj, vnos priljubljenih vsebin in telefonske klice. Dejansko lahko sistem Infotainment upravljate na štiri načine: z glasom, s kontrolami na volanu, z zaslonom na dotik ali sledilno ploščico s prepoznavanjem pisave, ki je na voljo za doplačilo. Izberite.

 

Mimogrede – ob vsej tej tehnologiji je nekaj izjemnega že sam radio. Kakovost zvoka je osupljiva. Priključek USB, vtičnica za dodatno opremo, glasovno upravljanje vseh virov, prostoročno telefoniranje s povezavo Bluetooth® in glasovno upravljanje na osnovi mobilnega telefona so del celovitega paketa.

 

Prepoznavanje govora za Infotainment sistem, ki omogoča glasovno upravljanje različnih funkcij navigacijskega sistema iin telefonskega portala, trenutno ni na voljo v slovenskem jeziku. Na voljo so jeziki: angleščina, nemščina, francoščina, italjanščina, španščina, portugalščina, nizozemščina, ruščina, kitajščina in korejščina.


Enlarge

Sistem IntelliLink Navi 900

Tako kot IntelliLink Touch R700 tudi IntelliLink Navi 900 nudi univerzalne možnosti povezav za popolno uporabo vašega pametnega telefona preko tehnologije Bluetooth® in priključka USB. Pripravljen je na delovanje posebnih aplikacij, ki bodo kmalu na voljo. Poleg tega vključuje najsodobnejšo navigacijo s prikazom 2D ali 3D, neprekinjenim povečevanjem in tekočim premikanjem, zanimivimi točkami in različnimi informacijami o prometnih zastojih. Vse to pomaga pri preprostem in učinkovitem iskanju poti.

 

Odkrili boste, da bi cilje znal vnesti vsak otrok. Poleg 8-palčnega barvnega zaslona na dotik lahko uporabite tudi glasovne ukaze One Shot, na primer "London, Mainstreet 22" ali preprosto dosegljivo sledilno ploščico za ročico menjalnika. Z njo lahko premikate kazalnik na zaslonu in s potezami z enim, dvema ali tremi prsti, ki jih uporabljamo s pametnimi telefoni in tabličnimi računalniki, preprosto izberete poljubno možnost. Sledilna ploščica omogoča tudi prepoznavanje pisave za vnos cilja ali telefonske številke. Kar koli boste izbrali, bo upravljanje vedno intuitivno in kar se da nemoteče.

 

Notranji hitri pomnilnik zagotavlja hiter dostop do navigacijskih podatkov, za dinamično navigacijsko vodenje pa lahko uporabite sistem RDS-TMC ali podobne plačljive sisteme v Veliki Britaniji in Franciji. Udobno listanje med prometnimi obvestili je izjemno preprosto, saj so v celoti prikazana na zaslonu in na zemljevidu. Natančen sistem zajema tudi vodenje po voznih pasovih avtocest.

Prepoznavanje govora za Infotainment sistem, ki omogoča glasovno upravljanje različnih funkcij navigacijskega sistema in telefonskega portala, trenutno ni na voljo v slovenskem jeziku. Na voljo so jeziki: angleščina, nemščina, francoščina, italjanščina, španščina, portugalščina, nizozemščina, ruščina, kitajščina in korejščina.


Funkcije za predvajanje zvoka so povsem primerljive s sistemom IntelliLink Touch R700, CD predvajalnik pa je na voljo za doplačilo.


Enlarge

Zvočni sistem BOSE®

Z najnaprednejšima sistemoma IntelliLink Touch R700 in IntelliLink Navi 900 si lahko privoščite tudi vrhunsko razkošje po meri ustvarjenega zvočnega sistema BOSE®. Ta vključuje 8 odličnih zvočnikov pri različicah Sports Tourer in kombilimuzini s 5 vrati ter 9 zvočnikov pri limuzini s 4 vrati. Izhodna moč znaša 4x25 W in 2x50 W, digitalni procesor zvoka BOSE® pa poskrbi za koncertno kakovost in prostorski zvok. Ena od prednosti je tudi možnost, da zvok s 6-kanalnim grafičnim izenačevalnikom prilagodite svojemu okusu.