Opel Meriva – Elegantna učinkovitost

Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte si termin testne vožnje

Zmogljivost in varčnost z navdihom.

Bencinski in dizelski motorji v skladu s standardom Euro 6 ali tovarniško vgrajeni motor za delovanje na plin (LPG) čakajo, da vas popeljejo na najbolj osupljivo vožnjo. Nova merila postavlja tudi dizelski motor 1.6 CDTI. Uglajeni, poskočni in varčni motorji so spremenili pojem dovršenosti v celotnem razredu.

Enlarge

Opel Meriva – ecoFLEX

Za nekatere voznike je okolje na prvem mestu. Če tudi sami mislite tako, vam Opel nudi možnost prave izbire. Opel Meriva ecoFLEX z 1,6-litrskim motorjem s 81 kW (110 KM) in sistemom Start/Stop zmanjša emisije CO2 na le 105 g/km in predstavlja varčen in okolju prijazen način za uživanje v vožnji z Opel Merivo.


Enlarge

Bencinski motorji in motorji na LPG

Celotna vrsta bencinskih motorjev, ki ustrezajo standardu Euro 6, in motorjev na LPG dokazuje, da so lahko sodobni motorji prijazni do okolja in nadvse učinkoviti. Največje zasluge za prihranek goriva imajo vrhunske tehnologije in sistem Start/Stop; na voljo z vsemi bencinskimi motorji razen motorja 1.4 Turbo LPG.

 

Opel Meriva je zdaj na voljo tudi s posebej umerjenim 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom za model 1.4 Turbo v različici z 88 kW (120 KM) in 103 kW (140 KM). Kompaktni 6-stopenjski ročni menjalnik prav tako poskrbi, da boste še bolj uživali v lahkotnejšem prestavljanju.

 

Če izberete motor, ki deluje na LPG, vas poleg nižje cene utekočinjenega naftnega plina čakata tudi možnost izbire med pogonom na bencin ali LPG v poljubnem trenutku in največji doseg približno 960 km pri uporabi obeh pogonskih virov.


Enlarge

Dizelski motor nove generacije

Dizelski motor 1.6 CDTI v Opel Merivi predstavlja naslednji korak v razvoju povsem nove generacije Oplovih motorjev. Zadana nova raven dovršenosti ni le dosežena, temveč tudi znatno presežena.

 

Motor z ohišjem, ki je v celoti izdelano iz aluminija, izpolnjuje vse zahteve novega emisijskega standarda Euro 6. Zmanjšanje dušikovih oksidov (NOX) je posledica uporabe tehnologije za delovanje z revno zmesjo in zmanjšanje NOX (LNT), ki ne zahteva vzdrževanja in deluje brez dodatne posode za tekočino.

 


Naslednja opazna značilnost nove palete motorjev je izjemno tiho delovanje brez tresljajev. Osupljiva je tudi zmogljivost motorjev nove generacije, pri kateri ni zamikov. Motor 1.6 CDTI z 99 kW (135 KM) in navorom 320 Nm je postavil nova merila v razredu s to gibno prostornino ter zagotavlja vsestransko vozno zmogljivost in značaj Opel Merive. Vse različice motorja 1.6 CDTI so standardno opremljene s sistemom Start/Stop.


Enlarge

Sistem Start/Stop

Delujoč motor pri mirujočem vozilu porablja gorivo in ustvarja emisije CO2. Oplov sistem Start/Stop samodejno ustavi motor, ko vozilo miruje. Motor se ponovno zažene, takoj ko pritisnete na sklopko.


Enlarge

Menjalniki

Opel Meriva ponuja izbor dovršenih menjalnikov. Motor 1.4 Turbo je na voljo s posebej umerjenim 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Ultra kompaktni in napredni 6-stopenjski ročni menjalnik poskrbi za dodaten užitek v vožnji, izjemno uglajeni 5-stopenjski ročni menjalnik pa je na voljo za motor 1.4 Turbo LPG in vstopne bencinske motorje.


1:

Poraba goriva pri mestni vožnji 4,5–9,6; zunaj mesta 3,7–5,8; kombinirano 4,0–7,2. Emisije CO2 v g/km: kombinirano 105–169.

 

1.4 LPG: poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 10,1 (8,3); zunaj mesta 6,2 (5,0); kombinirano 7,6 (6,2). Emisije CO2 v g/km: kombinirano 124 (146). Način LPG (bencinski način).

 

Skladno z uredbo R (ES) št. 715/2007 (v ustrezni veljavni različici).