Opel Meriva – Sproščujoče udobje

Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte si termin testne vožnje

Vstopite in uživajte v vožnji.

Celo vstopna različica Opel Merive je prefinjena in udobna. Po želji lahko seveda izberete več opreme. Na voljo je popoln katalog standardne opreme in opreme za doplačilo, ki zagotavlja, da bo vaš avtomobil izpolnil vse vaše želje glede udobja.

Enlarge

Sistem za shranjevanje FlexRail®

FlexRail® je edinstven modularni sistem za shranjevanje, ki zagotavlja veliko prilagodljivega prostora med prednjima sedežema, ne da bi omejil prostor za noge pred srednjim zadnjim sedežem. Z nameščanjem in premeščanjem sestavnih delov, kot so naslon za roke ali držala za pijače, na aluminijastih vodilih lahko možnosti za shranjevanje prilagodite vsaki vožnji posebej. Na zadnjih sedežih si lahko omislite naslon za roke z vgrajenim držalom za pijače, ki se ga namesti na hrbtišče naprej preklopljenega srednjega zadnjega sedeža.

 

  • Optimalen položaj naslona za roke in držal za pijače z vsemi položaji sedežev
  • Velik prilagodljiv prostor za shranjevanje, primeren tudi za torbice, prenosne računalnike itd.
  • Preprost dostop za vse potnike
  • Na voljo tudi dodaten naslon za roke in držalo za pijače za potnike na zadnjih sedežih

Enlarge

Panoramska streha

Spustite sonce v vozilo. Panoramska streha se razteza čez obe vrsti sedežev, zato je notranjost svetla in zračna. Če pa je sonca preveč, vas pred njim zaščiti senčnik z električnim pomikom.


Enlarge

Elektronska klimatska naprava

Za večje udobje priročnost elektronske klimatske naprave vozniku in sovozniku omogoča, da izbereta idealno temperaturo zase. Senzorji nato poskrbijo za natančno ohranjanje temperature v obeh področjih. Težko bi bilo bolj preprosto.


Enlarge

Ogrevan volanski obroč

Tudi v mrzlih dnevih si privoščite razkošje toplih dlani. Ogrevan volanski obroč poskrbi za prijetno toploto že v nekaj sekundah po zagonu motorja. Dopolnjuje ogrevana prednja sedeža in zagotavlja, da bodo zime odslej veliko prijetnejše.


Enlarge

Električna parkirna zavora

Standardna električna parkirna zavora, ki jo upravljamo s stikalom, zagotavlja večjo varnost pri parkiranju in zmanjšuje voznikov napor. Preprečuje pomik vozila nazaj pri speljevanju na strmini in se samodejno sprosti, ko vozilo spelje.

 

Če je potrebno, jo je mogoče uporabiti tudi kot običajno ročno zavoro pri premikajočem se vozilu, da omogoča kontrolirano zaustavljanje vozila pod nadzorom sistemov za pomoč vozniku.


Pomoč pri speljevanju na strmini

Pomoč pri speljevanju na strmini zadrži vozilo, ko speljujete na klancu, in samodejno sprosti električno parkirno zavoro, ko varno zapeljete v izbrano smer. Tako boste povsem enostavno speljali na vsakem klancu.


Enlarge

Vzvratna kamera

Z izjemno širokim prikaznim kotom vzvratne kamere – 130° – boste na barvnem informacijskem zaslonu zagotovo opazili ovire za vozilom. Kamera je v veliko pomoč pri parkiranju, saj se samodejno vključi, ko izberete prestavo za vzvratno vožnjo.


Enlarge

Shranjevanje predmetov

V Opel Merivi ergonomija ni omejena le na udobno sedenje in zagotavljanje dosega vseh stikal. Oblikovalci so jo uporabili tudi pri snovanju prostorov za shranjevanje. Odprta in zaprta odlagališča boste našli na najbolj priročnih mestih, med njimi pa je tudi edinstven sistem s sredinsko konzolo FlexRail®. Za shranjevanje je skupno na voljo do 32 posebnih odlagališč. To pomeni, da bo notranjost vozila hitro urejena, vsi predmeti pa bodo varno spravljeni.


Enlarge

Prtljažni prostor FlexFloor®

Prtljažni prostor je zasnovan tako, da vam olajša življenje in razvrščanje prtljage. Dno prtljažnega prostora je možno namestiti v dveh različnih višinah. Višji položaj zagotavlja ravno površino, poravnano s preklopljenimi zadnjimi sedeži, pod dnom pa je še skrit prostor. Nižji položaj omogoča shranjevanje višjih predmetov.

 

Druge značilnosti:

  • zaprt predel v stranici prtljažnika za škatlo s prvo pomočjo in podobne predmete
  • držalo za varnostni trikotnik
  • preklopni kavelj za vrečke in pritrdišče tovornega dna v odprtem položaju
  • 4 pritrdišča za prtljago

Enlarge

Top Tec

Nanotehnologija pomaga ohraniti notranjost svežo in čisto dolga leta. Zaradi posebnih premazov so materiali vodoodporni in bolj odporni na madeže, ne da bi s tem škodili prezračevanju materiala. Top Tec je standardno na voljo pri Opel Merivi Cosmo z oblazinjenjem Light Galvanized.