New Opel Insignia Country Tourer - Driving Dynamics

Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte si termin testne vožnje

PROSTOR, UGLAJENOST IN MOČ.

Nova Opel Insignia Country Tourer združuje najboljšo preizkušeno tehnologijo z edinstveno kombinacijo moči, krmiljenja in odzivnosti, da lahko resnično uživate v vsakem vidiku vožnje.

 

Berite dalje, da izveste več o prvovrstni vozni dinamiki Insignie Country Tourer in tehnoloških inovacijah, kot sta podvozje FlexRide in prilagodljivi pogon 4x4, ki ju dopolnjuje ustrezni menjalnik.

Enlarge

Podvozje FlexRide

Vrhunski elektronski nadzor podvozja je naravni del Insignie Country Tourer. Nadzor voznega načina se sproti prilagaja spremembam pogojev med vožnjo. V ekstremnih pogojih sistem FlexRide samodejno vzpostavi sodelovanje med stalnim nadzorom blaženja (CDC), 4-kanalnim zavornim sistemom ABS in elektronsko porazdelitvijo zavorne moči, nadzorom zdrsa in sistemom ESP Plus ter tako zagotovi najzanesljivejšo možno aktivno varnost.

 

V običajnih pogojih lahko izbirate med načinoma Sport in Tour ali običajno nastavitvijo ter tako značaj vožnje prilagodite svojemu razpoloženju. Za način Sport lahko vnesete svoje lastne prednostne nastavitve in si zagotovite vrhunsko vodenje po meri.

 

To izjemno inteligenco popolnoma dopolnjuje zasnova podvozja. Za doplačilo je na voljo prednje vzmetenje HiPerStrut, ki odpravi navor krmiljenja med pospeševanjem in izloči neželene odzive na grobih cestiščih ali grbinah. Zadnje vzmetenje z več vodili je popolnoma prilagojeno podvozju FlexRide. Uravnoteženost sistema zagotavlja varnost, udobje in užitek pri vožnji.


Enlarge

Prednji pogon ali prilagodljivi štirikolesni pogon 4x4

Nova Insignia Country Tourer je na voljo s prednjim pogonom ali s prilagodljivim štirikolesnim pogonom 4x4, ki zagotavlja izjemno zmogljivost na različnih podlagah. Ta sistem poskrbi, da je navor samodejno porazdeljen ne le med prednjo in zadnjo premo, temveč tudi med zadnjim levim in zadnjim desnim kolesom – tako so zagotovljeni največji možen prenos vlečne sile, stabilnost in izjemna vozna dinamika.


Če želite dodatno tehnično prefinjenost prednjega vzmetenja HiPerStrut, izberite motor 2.0 Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom, ki razvije 184 kW (250 KM) in 400 Nm navora.

 

Prilagodljivi pogon 4x4 je povsem integriran z drugimi sistemi za dinamični nadzor Opel Insignie Country Tourer.


Robat videz – uglajena moč

Za moč nove Opel Insignie Country Tourer skrbijo štirje odlični motorji. Izberite, kateri vam najbolj ustreza. Uglajena, kultivirana moč in ogromna rezerva navora vam ob Oplovem prilagodjiivem pogonu 4x4 zagotavljata vožnjo v slogu, ki vam ne bo izpraznila denarnice.

 

Odkrijte več ...


Motor Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom nove generacije

Nova Insignia Country Tourer uvaja tudi povsem novo generacijo Oplovih bencinskih motorjev. Motor 1.6 Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom (SIDI) je čist in varčen ter razvije moč 125 kW (170 KM) in do 280 Nm navora (s povečanjem polnilnega tlaka), kar ga uvršča med najzmogljivejše v tem razredu. Poskrbi za izjemno enakomerno pospeševanje in tiho delovanje že od nizkih vrtljajev naprej, obenem pa kljub nizkim emisijam CO2 in varčni porabi goriva, ki ga uvrščata med najučinkovitejše motorje s takšno delovno prostornino, doseže izjemno končno moč.

 

Motor 2.0 Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom razvije izjemno učinkovito moč 184 kW (250 KM) in do 400 Nm navora. To ga glede moči in navora uvršča v sam vrh razreda, prav tako kot motor 1.6 pa postavlja tudi nova merila glede prefinjenosti. Njegova sproščenost z izjemnim navorom se odlično poda značaju nove Insignie Country Tourer, ki je vedno pripravljena na vožnjo kamorkoli.


Dizelski motorji

Z novo Opel Insignio Country Tourer vas čaka popolna prefinjenost ne glede na izbrano vrsto goriva. Dva najsodobnejša dizelska motorja z ultra-nizkimi emisijami in izjemno varčno porabo poganjata vsestransko Insignio z minimalnim hrupom in maksimalno učinkovitostjo. Zmogljivi 2.0 BiTurbo CDTI razvije nadvse učinkovito moč 143 kW (195 KM) in 400 Nm navora z dvema turbinskima polnilnikoma, ki lahko za največjo varčnost delujeta hkrati ali posamično. Tudi 2.0 CDTI ni prav nič len, saj združuje moč 120 kW (163 KM) in navor do 350 Nm (s kratkotrajnim povečanjem do 380 Nm). Oba motorja sta na voljo z novim, izjemno učinkovitim in kompaktnim Oplovim 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom. Motor 2.0 CDTI lahko naročite tudi s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.


Enlarge

Tehnologija ecoFLEX

Aktivno želite zmanjšati onesnaževanje okolja – prav tako kot mi. Dobra novica: pri tem vam bo pomagala tehnologija ecoFLEX v vaši novi Opel Insignii Country Tourer. Z motorji 1.6 Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom in 2.0 Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom ali 2.0 CDTI s 120 kW (163 KM) sistem Opel Start/Stop z izklopom motorja povsem odpravi emisije med mirovanjem vozila. Dodaten ukrep za zmanjšanje emisij CO2 in porabe goriva so pnevmatike z majhnim kotalnim uporom. Prihranek omogočajo v celotnem obsegu zmogljivosti vozila. Obenem morajo sodobne pnevmatike z majhnim kotalnim uporom izpolnjevati enaka merila glede obrabe profila, oprijema in temperaturne obstojnosti kot običajne pnevmatike.


Enlarge

Menjalniki

Vsi menjalniki nove Opel Insignie Country Tourer so 6-stopenjski. Avtomatski menjalnik je opremljen s funkcijo ActiveSelect® za sekvenčno prestavljanje brez sklopke. 6-stopenjski ročni menjalniki so optimizirani za zmanjšanje trenja in natančno prestavljanje. Optimalna arhitektura in natančnost vseh menjalnikov zagotavljata še bolj sproščeno, varčno in užitka polno vožnjo.


1:

Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 5,6–12,0, zunaj mesta 3,9–6,6, kombinirano 4,5–8,5; emisije CO2 v g/km: kombinirano 119–199.

 

Skladno z uredbo R (ES) št. 715/2007 (v ustrezni veljavni različici).