Opel Movano – Motorji in menjalniki

Testna vožnja

Testna vožnja lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Rezervirajte si termin testne vožnje

UČINKOVITE MOŽNOSTI POGONA.

Večji navor pri nižjih vrtljajih z manjšo porabo goriva in izpusti. Se sliši nemogoče? Opel Movano to omogoča s paleto učinkovitih različic motorjev1. Izberite tistega, ki je ravno pravšnji za vaše potrebe, in ga združite z želeno različico karoserije.

Enlarge

Ponudba motorjev

Movano kombi in bus sta na voljo z ekskluzivnimi motorji 2.3 CDTI BiTurbo, ki so s tehnologijo BlueInjection skladni s standardom Euro 6. Izberete lahko različico s 103 kW (140 KM) in 360 Nm ali s 125 kW (170 KM) in 380 Nm za Movano kombi ter 107 kW (145 KM) in 330 Nm ali 120 kW (163 KM) in 380 Nm za Movano bus. Vse te različice so standardno opremljene s sistemom Start/Stop.


Enlarge

Tehnologija BiTurbo

Tehnološko napredni motorji BiTurbo v Opel Movanu združujejo prednosti majhnega turbopolnilnika (hiter odziv za veliko moč in navor pri nizkem številu vrtljajev) s prednostmi velikega turbopolnilnika (izjemna moč in navor) pri visokem številu vrtljajev. Dvojni hladilnik polnilnega zraka zagotavlja čisto in učinkovito zgorevanje. Rezultat je konstantno visok navor že od nizkega števila vrtljajev in velika moč pri višjem številu vrtljajev ob izjemno varčni porabi goriva.


Način ECO

Način ECO, ki je del standardne opreme z motorji BiTurbo, omogoča prihranek do 10 % goriva. Voznik način ECO vključi s tipko na armaturni plošči in med instrumenti zasveti kontrolna lučka. V načinu ECO

 

• se zmanjšata navor in moč motorja,
• prilagodi se odzivnost stopalke za plin,
• indikator prestavljanja pokaže, kdaj je za prihranek goriva priporočljivo prestaviti v višjo prestavo,
• prilagodijo se karakteristike klimatske naprave.

 

Z močnejšim pritiskom na stopalko za plin (kick-down) lahko začasno presežete delovanje načina ECO ali ga s tipko povsem izključite.

Zaradi tehničnih vzrokov načina ECO ni mogoče kombinirati s povečanim številom vrtljajev v prostem teku


Enlarge

6-stopenjski ročni menjalnik

Vsi motorji so standardno opremljeni s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. V primerjavi s 5-stopenjskim menjalnikom nudi zmanjšano porabo goriva in boljše vozne lastnosti zaradi boljšega prestavnega razmerja. Prestavni mehanizem in izpopolnjena sinhronizacija zagotavljata izjemno prestavljanje.

 

Pomembna značilnost tega menjalnika je opozorilna lučka za prestavljanje, ki je nameščena pri vseh modelih. Nahaja se na instrumentalni plošči in opozarja, kdaj je čas za menjavo prestave, če želite zagotoviti najmanjšo porabo goriva.


1:

Movano kombi:

Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 7,2–10,8, zunajmestna vožnja 6,5–8,9, kombinirano 6,8–9,5; emisije CO2 v g/km: kombinirano 177–248.

 

Movano bus:

Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 7,4–10,8, zunajmestna vožnja 6,8–9,2, kombinirano 7,0–9,7; emisije CO2 v g/km: kombinirano 184–255.

 

Skladno z uredbama R (ES) št. 715/2007 in R (ES) št. 692/2008 (v ustrezni veljavni različici).