Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Naročite se na testno vožnjo

PLATNENA STREHA – TRDNA DEJSTVA.

Časi težavnega pritrjevanja platnene strehe so že zdavnaj minili. Z mešanico dovršene izdelave in najkakovostnejših materialov Opel Cascada užitek in praktičnost vožnje s kabrioletom ponese še velik korak dlje.

Enlarge

V 17 sekundah do vetra v laseh

Aerodinamično čista in prefinjena platnena streha Opel Cascade je popolnoma skladna z elegantnim slogom dizajna brez stebričkov strehe. Izdelana je iz tkanine vrhunske kakovosti in ima ogrevano zadnje steklo. Ko jo pospravite, pa je popolnoma skrita pod zelo kakovostnim pokrovom prtljažnega prostora.

 

Upravljanje je popolnoma preprosto. Znotraj vozila je stikalo za upravljanje platnene strehe na spodnjem delu sredinske konzole; tako ga lahko preprosto dosežete, ne da bi odmaknili oči s ceste. Od zunaj lahko enako preprosto upravljate s streho. Vse različice modela Cascada so standardno opremljene z daljinskim upravljalnikom na ključu.

 

Da se streha zloži v prtljažnik, potrebuje samo 17 sekund, ter 19 sekund, da se razpre, in vse to lahko storite ko se vozite, in sicer do hitrosti 50 km/h. Vsa okna lahko odprete ali zaprete s stikalom za vsa 4 okna, ki je vgrajeno v stikalo za upravljanje platnene strehe.


New Opel Cascada - Sunshine in just 17 seconds

Preizkušena v najzahtevnejših pogojih

Elektro-hidravlični mehanizem strehe je bil preizkušen 15.000-krat, kar ustreza 10 letom uporabe po 4-krat dnevno. Poleg tega je avtomobil za približno 100 kg lažji, kot bi bil z običajno streho.

 

Tkanina je iz preverjeno kakovostnega materiala. Odporna je na pranje v avtopralnici in UV-žarke, ne zahteva redne impregnacije, barva pa je zelo obstojna, zato bo dolgo ohranila lep videz.

 

Testiranje pri hitrosti 240 km/h je pokazalo, da se ukrivi samo za 3 cm. Poleg tega je preizkušanje standardne dvoslojne platnene strehe pri ekstremnih temperaturah po vsem svetu dokazalo absolutno odpornost na vse vremenske razmere, izolacija pa je celo boljša od zložljive trdne strehe.

 

Če si želite še tišje življenje, je za doplačilo na voljo tudi akustična platnena streha, ki zagotavlja še boljšo zvočno in toplotno izolacijo. Ta ima zunanjo tkanino z izboljšanimi akustičnimi lastnostmi ter posebno plast poliestrskega flisa med zunanjo plastjo in notranjo oblogo. Vmesna plast zagotavlja boljšo toplotno izolacijo in hrup zmanjša za tretjino.