Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Naročite se na testno vožnjo

VARNOST IN BREZSKRBNOST.

Ali je kabriolet s platneno streho lahko enako varen kot vozilo s trdno streho? Odgovor na to vprašanje zadeva področja strukturnega inženiringa, materialov z visoko natezno trdnostjo in posebne zaščite v primeru prevrnitve vozila. Vendar na kratko, lahko je enako varen.

Enlarge

Vsestranska čvrstost

V Opel Cascadi vas obdaja toga varnostna struktura, ojačana z dodatnimi prečnimi drogovi. Zgradba vključuje vse potrebne elemente za absorpcijo udarca in razpršitev sil. Elegantna stebrička vetrobranskega stekla sta ojačana s kaljenim jeklom in skrivata čvrsta ojačitvena drogova iz valjanega jekla, ki segata do konstrukcije pod vrati. Vrata so ojačana z diagonalnimi zaščitnimi drogovi, ki preprečujejo upogibanje.

 

Na zadnjem delu sta drogova - zaščita v primeru prevrnitve - pritrjena na najmočnejši del zadnje konstrukcije. Drogova sta elegantno skrita,će pa bi ju potrebovali, bi se na podlagi signala za varnostne blazine sprožila hitreje, kot lahko pomežiknete.


Enlarge

Izpopolnjena pasivna varnost

Prednji varnostni blazini običajne velikosti dopolnjujeta povečani bočni varnostni blazini. Te varnostne blazine so standardno vgrajene v vsako Opel Cascado. Ta varnostna funkcija uporablja najsodobnejšo tehnologijo in skupaj z vsemi ostalimi varnostnimi sistemi zagotavlja karseda učinkovito zaščito.

 

Med ostalimi zaščitnimi sistemi je tudi dvojni zategovalnik varnostnega pasu s pirotehničnim sprožilcem, ki je zasnovan tako, da vas zadrži v najbolj varnem položaju. Pomembno vlogo imajo tudi ogrodja in pritrditveni deli sedežev ter Oplovi dodobra preizkušeni aktivni vzglavniki. Ti se v primeru trčenja pomaknejo navzgor in naprej, da vas zaščitijo pred poškodbami tilnika in zgornjega dela trupa. Spodnji del telesa varuje enako zanesljiv sistem sprostitve stopalk, ki v primeru trčenja odklopi stopalke in tako preprečuje poškodbe stopal in spodnjega dela nog.


Sistem za zaščito pred krajo

Alarmni sistem v Opel Cascadi zagotavlja, da boste vedno brez skrbi. Vsak poskus vstopanja v vozilo sproži utripanje luči in zvočni alarm. Sistem ima lastno pomožno napajanje, varuje pa celotno vozilo, vključno s platišči.