Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Naročite se na testno vožnjo

VOŽNJA, KI USTREZA ZMOGLJIVEMU VIDEZU.

Privlačnost Opel Cascade je opazna na prvi pogled, vendar pa sta dolgoročno njeni glavni prednosti vozna dinamika in izbira motorjev1.

Enlarge

Izjemna togost, vrhunska vozna dinamika

Tako privlačen videz si zasluži tudi najboljšo vozno dinamiko. Od preverjene napredne tehnologije podvozja je Opel Cascada opremljena z Oplovim HiPerStrut prednjim vzemetnjem in Wattovim členom v zadnjem vzmetenju. Pri tem je pomembna tudi izjemna torzijska togost, ki omogoča popolno izkoriščanje vseh prednosti naprednega vzmetenja.

 

Torzijsko togost zagotavljajo prečne ojačitve na spodnjem delu vozila ter posebna stebrička A z visoko trdnostjo, ki sta ojačana s cevastim jeklom z visoko natezno trdnostjo. Poleg zagotavljanja strukturne togosti, je to dobra osnova za natančno krmiljenje, enakomerno vožnjo in izjemne vozne lastnosti.

 

Splošna togost konstrukcije in prednje vzmetenje HiPerStrut sta tudi pomembna dejavnika vrhunskega udobja pri vožnji ter izjemno nizke ravni hrupa, tresljajev in neprijetnih zvokov zaradi obremenitev. Še ena prednost takšne konstrukcije je možnost namestitve 20-palčnih platišč na Opel Cascado brez predelave. Wattov člen v zadnjem vzmetenju omogoča optimalno natančen kolotek. Če temu dodamo še sistem Opel FlexRide® in 3 različne nastavitve podvozja, to pomeni, da lahko kadarkoli in kjerkoli natančno izberete, kako se želite voziti.


Enlarge

Enakomerna moč, brezmejni navor

Seveda brezčasno privlačen videz Opel Cascade zahteva tudi izjemno izpopolnjeno zmogljivost. Glavni zvezdi palete bencinskih motorjev sta 1.6 Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom s 125 kW (170 KM) in 1.6 Turbo ECOTEC® z neposrednim vbrizgom s 147 kW (200 KM), ki prihajata iz nove generacije Oplovih motorjev. Napredna zasnova, metalurške lastnosti in tehnologija, ki vključuje dve harmonični izravnalni gredi z nasprotno rotacijo, skupaj prispevajo k zagotavljanju moči in izjemni varčnosti.

 

Pri razvoju novih motorjev so Oplovi inženirji uporabili tehnološke in metalurške postopke, ki omogočajo notranji tlak do 135 barov. To zagotavlja izjemno visoko stopnjo kompresije in posledično visoko učinkovitost. Ko našteto združimo z naprednim neposrednim vbrizgom, hitro odzivno tehnologijo turbopolnilnika in najsodobnejšim krmiljenjem motorja, dobimo motor, ki postavlja nova merila enakomerne in odzivne zmogljivosti.

 

Za ljubitelje visokozmogljivih dizelskih motorjev je na voljo 2.0 BiTurbo CDTI. Pri tem izpopolnjena tehnologija dveh turbopolnilnikov in naprednega skupnega voda z do 8 vbrizgavanji na cikel in tlakom do 2000 barov ustvarja navor 400 Nm in moč 143 kW (195 KM).


Enlarge

Bogata ponudba motorjev

Za Opel Cascado so na voljo tako bencinski kot tudi dizelski motorji. Izpopolnjeni motor 1.4 Turbo ECOTEC® z 88 kW (120 KM) in 200 Nm navora ob manjši delovni prostornini zagotavlja prav iskrivo zmogljivost. Drugi motor 1.4 Turbo ECOTEC® razvije izredno živahnih 103 kW (140 KM) in do 220 Nm navora s trenutnim povečanjem polnilnega tlaka. Na voljo je tudi dizelski motor 2.0 CDTI ECOTEC®, ki enakomerno razvije moč 121 kW (165 KM) in navor 350 Nm.

 

6-stopenjski avtomatski menjalnik je izjemno odziven. Ima manj gibljivih delov kot predhodnik, kar zmanjšuje kompleksnost in povečuje učinkovitost. Rezultat je prenos moči, ki užitek ročnega prestavljanja dopolnjuje s pametnim prilagajanjem različnim slogom vožnje, kar omogoča primernejše prestavljanje v vseh razmerah.

 

Vse različice motorjev in menjalnikov za novi model Opel Cascada so premišljeno izbrane tako, da ustrezajo njenemu zanosu in slogu, hkrati pa zagotavljajo optimalno varčnost porabe. Poleg tega pri vseh motorjih sistema Start/Stop in ecoFLEX Drive Assist zagotavljata optimalno prijaznost do okolja.


1:

Poraba goriva v l/100 km: mestna vožnja 6,3–9,3, zunaj mesta 4,6–5,9, kombinirano 5,2–7,2.

Emisije CO2 v g/km: kombinirano 138–169.

 

Skladno z uredbo R (ES) št. 715/2007 (v ustrezni veljavni različici).