Testna vožnja

Testna vožnja vam lahko pove več kot tisoč slik. Kliknite tukaj in izkusite resničnost.

Naročite se na testno vožnjo

OKREPITE SVOJE ČUTE.

Imejte boljši pregled in bodite pravočasno opozorjeni na težave in nevarnosti. Pustite sodobni tehnologiji prevzeti trud in skrbi ter odpravite negotovost pri vožnji. Prepustite se sproščenemu uživanju v vožnji.

Enlarge

Prilagodljivi žarometi (AFL+)

Dobra preglednost je ključnega pomena za občutek varnosti in sproščenost. Bistvo sistema AFL+ je prav vidljivost. Trenutno je to eden najboljših svetlobnih sistemov.

 

Ves čas se prilagaja vsem podatkom o hitrosti in kotu volanskega obroča, ki jih prejema iz krmilnih in tipalnih sistemov vozila. Dodatna tipala ocenjujejo svetlobne in vremenske pogoje ter nadzirajo promet pred in za vami. S pomočjo teh podatkov sistem AFL+ uravnava profil biksenonskih žarometov ter v vsakem trenutku in vseh vremenskih razmerah zagotavlja optimalno vidljivost.

 

Ena izmed naprednih funkcij sistema AFL+ je asistenca dolgih žarometov, ki samodejno preklaplja med dolgimi in kratkimi žarometi. Upravlja ga posebna kamera, ki je nameščena za vetrobranskim steklom. Ta zaznava vozila pred vami in promet v nasprotni smeri ter ali vozite po mestnih ulicah oziroma zunaj naselij.


Enlarge

Kamera Opel Eye

Sistem kamere Opel Eye druge generacije v Opel Cascadi ima štiri funkcije, ki so namenjene zagotavljanju večje varnosti in bolj sproščene vožnje.

 

Kolikokrat ste že spregledali prometni znak? S sistemom za prepoznavanje prometnih znakov (TSA) boste težje spregledali opozorila ali omejitve hitrosti. Poleg običajnih omejitev hitrosti novi sistem zaznava tudi začasne omejitve hitrosti (in to tudi v dežju, sneženju ipd.) in jih prikaže na zaslonu.

 

Kamera Opel Eye s sistemom za opozarjanje na spremembo voznega pasu (LDW) zaznava tudi vožnjo čez črto, ki označuje vozni pas. Funkcija sproži zvočno in slikovno opozorilo, če črto voznega pasu prevozite, ne da bi vklopili smernik.

 

Prikaz razdalje sledenja (FDI) meri razdaljo do vozila pred vami in vas s prikazom na osrednjem zaslonu opozori, ko se vozilu pred sabo nevarno približate. Neupoštevanje varnostne razdalje še ne pomeni, da se boste zaleteli v vozilo pred vami, a kmalu boste cenili ta sistem tudi zato, ker se z njim lahko izognete plačevanju morebitnih kazni zaradi premajhne varnostne razdalje.

 

Sistem za opozarjanje na nevarnost trčenja v vozilo pred vami (FCA) v primeru nevarnosti trčenja sproži zvočno in slikovno opozorilo. Razdaljo sledenja lahko nastavite, kar je izredna prednost zlasti v slabih vremenskih ali osvetlitvenih/svetlobnih razmerah.

 

Na avtocestah z več voznimi pasovi je še posebej uporabno opozarjanje na mrtvi kot (SBSA). S stransko nameščenimi senzorji preverja, ali je na sosednjem voznem pasu prisotno vozilo, ki bi vas lahko oviralo pri spremembi voznega pasu. Nenehno nadzira mrtva kota na obeh straneh ter na notranjem ali zunanjem vzvratnem ogledalu vklopi LED lučko, če je v tem območju kakšno vozilo. Če vklopite smernik, ko je v nadzorovanem območju vozilo, začne LED lučka utripati. Sistem SBSA deluje do hitrosti 140 km/h.


Enlarge

Varno parkiranje in preprečevanje poškodb karoserije

Opel Cascada je res privlačna, zato zagotovo ne bi želeli tvegati njenega videza zaradi trenutne nepazljivosti ali neopažene nevarnost. Vzvratna kamera pokriva 130-stopinjsko vidno polje za vozilom. Nameščena je visoko, kar vam omogoča boljši pregled in oceno razdalje. Vklopi se takoj, ko prestavite v vzvratno prestavo, njena slika pa se prikaže na barvnem informacijskem zaslonu. Presenečeni boste, kako hitro se boste odvadili obračati na sedežu ob vsaki vzvratni vožnji.

 

Ko smo že pri parkiranju, omenimo še sistem naprednih parkirnih senzorjev, ki iz parkiranja odpravijo vse možnosti naključnih poškodb. Preprosto izračunajo, kako morate upravljati volan, in vam podatek prikažejo na zaslonu. Tako ves čas ohranjate nadzor, saj vam volana ni treba spustiti.

 

Pri menjavanju voznega pasu vam lahko nekaj sekund popolnoma spremeni življenje. Opozarjanje na nevarnosti v bočnem mrtvem kotu vas s senzorji avtomobilavaruje pred tem, da bi karkoli spregledali . Ko vklopite smernik ali obrnete volan, da bi zamenjali pas, se na zunanjem ogledalu na ustrezni strani vklopi LED indikator. Če sistem zazna bližajoče se vozilo, začne lučka utripati, sistem pa sproži še opozorilni pisk.