Modeli Opel ecoFLEX - Tehnologije motorjev ecoFLEX

NAPREDNA TEHNOLOGIJA ZA ZMANJŠANJE STROŠKOV.

Opel večjo učinkovitost motorja zagotavlja z naprednimi tehnologijami, ki omogočajo izboljšanje postopka zgorevanja in zmanjšanje notranjih izgub zaradi trenja ter zmanjšujejo skupno težo vozila.

Prilagodljivo krmiljenje ventilov (VVT)

Prilagodljivo krmiljenje ventilov (VVT) omogoča časovno prilagajanje delovanja sesalnih in izpušnih ventilov, kar zagotavlja boljši pretok zraka in učinkovitejše zgorevanje. Sistem se ves čas prilagaja trenutni obremenitvi in tako zagotavlja večjo zmogljivost pri manjši porabi goriva.


Prilagodljiv sesalni zbiralnik (VIM)

Z uravnavanjem dolžine poti vsesanega zraka, ki jo nadzoruje ventil, se zaradi zagotavljanja večjega navora pri manjših vrtljajih motorja hitrost pretoka zraka poveča tako, da ventil usmeri zrak po daljšem vodu.


Pri višjih vrtljajih motorja ventil odpre krajši vod z večjim premerom in tako omogoči povečanje moči. Rezultat je brezhibno enakomerna zmogljivost v celotnem razponu vrtljajev.


Prilagodljiv turbopolnilnik

Zaradi preprečevanja zakasnitve pri nizkih vrtljajih motorja so turbopolnilniki večine modelov ecoFLEX opremljeni s turbino s prilagodljivo geometrijo. Optimalno učinkovitost zagotavlja senzor, ki nadzira položaj prilagodljivih lopatic.


Sistem skupnega voda z večkratnim vbrizgavanjem

Izjemno hitre šobe za vbrizgavanje goriva omogočajo do 8 vbrizgov na cikel motorja, to pa zagotavlja bolj nadzorovano in enakomernejše delovanje motorja. Omogoča tudi bolj udobno vožnjo, manj hrupa ter manjšo porabo in manjše izpuste.


Zgorevanje v zaprti zanki

Žarilne svečke s tlačnimi senzorji stalno nadzorujejo tlak v zgorevalni komori, to pa omogoča natančno prilagajanje postopka vbrizgavanja. S tem je zagotovljeno, da postopek zgorevanja v zaprti zanki poteka optimalno, kar omogoča večjo zmogljivost, varčnejšo porabo, manjše emisije in manj hrupno delovanje večine modelov ecoFLEX z dizelskim motorjem.